Uutisarkisto

EtusivuTeatteri » Uutiset » Uutisarkisto

VEERA NIEMINEN ODOTTAA ENSI KESÄÄVEERA NIEMINEN ODOTTAA ENSI KESÄÄ

Vaikka ensi kesään onkin vielä aikaa, eletään Pyynikin kesäteatterissa jo vahvasti Avioliittosimulaattorin aikakautta. Veera Niemisen samannimiseen esikoiskirjaan pohjautuva näytelmä rakentuu paraikaa ohjaaja Tommi Auvisen sekä dramaturgi Seija Holman käsissä ja lippukauppa on ollut käynnissä lokakuusta alkaen. 


Ensi viikolla valmistuu näytelmän ensimmäinen käsikirjoitusversio, jota kirjailija Veera Nieminen odottaa luottavaisin mielin.

 

- En minä tiedä teatterin tekemisestä mitään, joten luotan ammattilaisiin tässä asiassa. Odotan innolla mitä he saavat kirjasta irti. Ehkä sitä miettisi asiaa eri tavalla, jos olisi kokemusta käsikirjoittamisesta. Omassa tekstissä on aina itselle rakkaita kohtia, joista ei ehkä osaisi luopua ollenkaan, Nieminen tuumii.

Viime kesänä Nieminen kävi katsomassa Pyynikillä Pirunpelto-näytelmän ja vasta silloin hänelle konkretisoitui, että hänen kirjaansa pohjautuva esitys on tulossa seuraavaksi perinteisiin kesäteatterimaisemiin. 

- Onneksi kirjan kirjoittamisesta on kulunut jo sen verran aikaa, että nyt pystyn heittäytymään vain yleisön rooliin. Itselläni ei ole mitään paineita ja pystyn nauttimaan siitä, kun Avioliittosimulaattori on jonkun muun käsissä, Nieminen pohtii suhtautumistaan näytelmän syntymiseen.

  

 

Avioliittosimulaattori Pyynikin kesätetterissa kesällä 2015

Esitykset 9.6. – 8.8.2015

Liput myynnissä Lippupisteessä (www.lippu.fi), Tampereen Kulttuurimyymälä Aplodissa (Hämeenkatu 14 B) sekä ryhmäliput Pyynikin kesäteatterin toimistolla (Verkatehtaankatu 11).


Takaisin uutisiin
Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito