Tiedotteet 2023

EtusivuMedia » Tiedotteet 2023

Pyynikin kesäteatteri 

Mediatiedote 23.8.2023

 

Koskisen tekijöiltä uusi komedia Pyynikin kesäteatteriin:
Karavaanari – kaikkien kaveri

 

"Pyynikin kesäteatterissa luotetaan vahvaan kotimaiseen draamaan ja uuteen kotimaiseen komediaan. Tänä kesänä Täällä Pohjantähden alla tarjosi väkevää draamaa, ja ensi kesänä saadaan riemuita laatutekijöiden komediasta", iloitsee toimitusjohtaja Piia Soikkeli.

 

Kesällä 2024 Pyynikin kesäteatterissa saa ensi-iltansa uusi, eeppinen kotimainen komedia. Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan käsikirjoittama ja Suokkaan ohjaama Karavaanari – kaikkien kaveri on komedia ennakkoluuloista, ikiaikaisesta hyvän ja pahan taistelusta sekä yhteisön silmittömästä voimasta.

Uuden kesäkomedian ensi-ilta on 13.6.2024.

 

Pääroolissa nähdään komediavirtuoosi Lari Halme. Muut näyttelijät julkistetaan myöhemmin.

 

Omasta mielestään menestynyt näyttelijä Mikko Aarnela palaa kesäteatterin ensi-iltajuhlista ja todistaa kotimatkallaan murhan. Hän tajuaa olevansa rikoksen silminnäkijänä hengenvaarassa, ja joutuu pakenemaan. Mikko varastaa paniikissa matkailuauton ja joutuu keskelle elämänsä suurinta seikkailua. Mikon on pystyttävä sulautumaan monien karsastamaan, omalaatuiseen ja mystiseen heimoon: karavaanareihin.


Karavaanari – kaikkien kaveri asettaa vastakkain stereotyyppiset mielikuvat eurooppalaishakuisesta trendi-Suomesta sekä siitä Suomesta, joka pystyy tyydyttämään päivittäiset tarpeensa yhdestä automarketista. Molemmat Suomet vieroksuvat toisiaan ja nauravat toisilleen halveksuvasti olematta syvimmiltään kuitenkaan kovinkaan kaukana toisistaan.

 

Riku Suokas ja Heikki Syrjä ovat tulleet tunnetuiksi useiden menestysproduktioiden kuten Vuonna 85 -musikaalin sekä Koskinen ja Lahti 2001 -sarjojen käsikirjoittajina.

 

Lipunmyynti käynnistyy lokakuussa.

 

Kesällä 2023 Pyynikillä kävi 43 000 katsojaa
Kesän esitykset Täällä Pohjantähden alla ja Pesänjako näki yhteensä 43 000 katsojaa. "Pyynikin tulevaisuus näyttää nyt valoisammalta", toimitusjohtaja Soikkeli sanoo.

 

Lisätiedot:
Piia Soikkeli, toimitusjohtaja, p. 050 477 6722, piia.soikkeli@pyynikinkesateatteri.fi

 


 

Pyynikin kesäteatteri 

Mediatiedote, Julkaisuvapaa 29.3.2023 klo 12.00 

  

Pyynikin kesäteatterin ylläpitäjäksi osakeyhtiö – Piia Soikkeli toimitusjohtajaksi

 

Vuodesta 2001 säätiönä toiminut ja viime vuosina taloudellisten ongelmien kanssa paininut Pyynikin kesäteatteri muuttuu 1. huhtikuuta 2023 osakeyhtiöksi. 

 

Muutoksella varmistetaan Pyynikin kesäteatterin toiminta ja tulevaisuus. Nyt perustetusta Pyynikin kesäteatteri Oy:stä omistavat samansuuruiset osuudet Tampereen Teatteri, Tampereen Työväen Teatteri ja Eino Salmelaisen säätiö sr.  

 

“Pyynikin kesäteatterisäätiön reiluun kahteenkymmeneen vuoteen on mahtunut hienoja taiteellisia voittoja sekä suuria selviytymistaisteluja, viimeisimpänä koronavirus. Pandemia vaurioitti teatterin toimintaa kaksi kesää. Nyt katsoimme paremmaksi aloittaa uudelta puhtaalta pöydältä”, kertovat Pyynikin kesäteatterisäätiön johtaja Kai Hintsanen ja Pyynikin kesäteatteri Oy:n hallituksen puheenjohtaja Päivi Myllykangas.

 

Osakeyhtiömalli on tässä ajassa parempi toimintamuoto, ja se mukautuu säätiötä paremmin teatteritoiminnan pyörittämiseen. 

 

“Pyynikin kesäteatteri on Suomen hienoin ja arvokkain perinteinen kesäteatteri, jonka jatkon halusimme ehdottomasti turvata”, painottaa Tampereen Teatterin teatterinjohtaja Mikko Kanninen.  

 

“Suomalainen kesäteatteri on ainutlaatuinen ilmiö maailmassa, ja ansaitsee tekijöikseen parhaat ammattilaiset”, sanoo Tampereen Työväen Teatterin teatterinjohtaja Otso Kautto ja jatkaa: “Pyynikin peruslinja ei kaipaa muutoksia: päätuote on edelleen teatteri."

  

”Eino Salmelaisen säätiö pitää tärkeänä turvata Pyynikin kesäteatterin toiminta. Uudessa osakeyhtiössä mukana olo on säätiölle sen sääntöjen mukainen tapa kehittää tamperelaista teatterielämää”, kertoo Eino Salmelaisen säätiön hallituksen puheenjohtaja Rauno Ihalainen.

 

Toimitusjohtajaksi Piia Soikkeli 

 

Pyynikin kesäteatteri täyttää 70 vuotta vuonna 2025. “Halusimme näillä muutoksilla vaikuttaa positiivisesti ja kauaskantoisesti Pyynikin kesäteatterin tulevaisuuteen”, Päivi Myllykangas kertoo. “Halusimme toimitusjohtajaksi henkilön, jonka uskomme vievän asioita päättäväisesti eteenpäin.” 

 

Pyynikin kesäteatteri Oy:n toimitusjohtajana aloittaa teatteritaiteen maisteri Piia Soikkeli. "Tavoitteenani on, että Suomen vetovoimaisimmasta kesäteatterista tehdään työntekijöiden, osakeyhtiön hallituksen ja muiden taustajoukkojen yhteisvoimin entistä vetovoimaisempi.”  

 

Näyttelijän töiden lisäksi Soikkeli on aiemmin työskennellyt Tampereen Teatterin tuottajana sekä yhdeksän vuotta Teatteri Telakan hallinnollisessa johdossa projekti- ja hanketuottajana, taiteellisen johtoryhmän johtajana sekä hallituksen puheenjohtajana. 

 

Kesän ohjelmistossa Väinö Linnaa ja musiikkikomedia 

 

Tulevana kesänä Pyynikin pyörivässä katsomossa nähdään Väinö Linnan klassikko Täällä Pohjantähden alla sekä Pyynikille paluun tekevä musiikkikomedia Pesänjako. 

 

Täällä Pohjantähden alla -näytelmän ohjaa Antti Mikkola. Näytelmän tekijät Väinö Linna, Sami Keski-Vähälä. Rooleissa nähdään Esa Latva-Äijö (Koskelan Jussi), Verneri Lilja (Akseli) ja Ella Mettänen (Elina). Muissa rooleissa ovat mm. Tom Lindholm, Jukka Leisti, Aimo Räsänen, Heidi Kiviharju, Petra Ahola, Samuli Muje, Antti Tiensuu, Jyrki Mänttäri, Henriikka Heiskanen ja Lasse Viitamäki. Avustajajoukot ovat nokialaisen Etunäyttämö-teatterin harrastajanäyttelijöitä. Ensi-ilta on 9.6.2023. 

 

Pesänjako-musiikkikomedian ohjauksesta vastaa Marika Vapaavuori ja käsikirjoituksesta Pinky Ponky Productions Oy ja Marika Vapaavuori. Rooleissa ovat Lari Halme, Sami Hintsanen, Mari Turunen, Sari Siikander, Ville Majamaa, Senni Raappana, Pasi Sarikoski ja Louie So. Tampereen uusintaensi-ilta on 14.7.2023.  

 

 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito