Tiedotteet 2022-2016

EtusivuMedia » Tiedotteet 2022-2016

Mediatiedote
Julkaisuvapaa 12.12.2022 kello 11.00

 

Pyynikin Täällä Pohjantähden alla -suurteoksen näyttelijät julki – Kesän ohjelmisto täydentyy

 

Täällä Pohjantähden alla -suurteoksen näyttelijät julki

 

Ensi kesänä Pyynikin kesäteatterin kansallismaisemassa nähdään lähes 30 vuoden jälkeen Väinö Linnan rakastettu Täällä Pohjantähden alla. Esityksen ohjaa Antti Mikkola ja tekstin sovituksesta vastaa Sami Keski-Vähälä. Pyynikin Kesäteatterin, Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistuotantona toteutettavan teoksen ensi-ilta on 9.6.2023.

 

Sukupolvesta toiseen Täällä Pohjantähden alla on hurmannut lukijansa tarkalla, hersyvällä ihmiskuvallaan ja runsaalla henkilögalleriallaan. Rooleissa nähdään rakastettuja tamperelaisia konkarinäyttelijöitä sekä nuoria lupauksia.

 

30 vuotta sitten Kalle Holmbergin ohjauksessa Akseli Koskelaa näytteli nuori Esa Latva-Äijö, joka tällä kertaa astuu isän rooliin Koskelan Jussiksi. Akselin roolissa nähdään Verneri Lilja ja Elinan roolissa Ella Mettänen. Muissa rooleissa ovat mm. Tom Lindholm, Jukka Leisti, Aimo Räsänen, Heidi Kiviharju, Samuli Muje, Antti Tiensuu, Saga Sarkola, Henriikka Heiskanen ja Lasse Viitamäki. Avustajajoukot ovat nokialaisen Etunäyttämö-teatterin harrastajanäyttelijöitä.

 

”Tämän upean työryhmän kanssa tarvomme teatterin jättiläisten jalanjäljissä. Tulossa on ikimuistoinen kesä!" kertoo ohjaaja Antti Mikkola. Luvassa on Väinö Linnan teokselle uskollinen, visuaalisesti karun tyylikäs, koskettava ja elokuvallinen suurteos, joka jatkaa Linnan teosten esittämisen perinnettä Pyynikillä. Esitykset jatkuvat 12.8.2023 saakka.

 

Ohjelmisto täydentyy: musiikkikomedia Pesänjako palaa ohjelmistoon

 

Pyynikin kesäteatterin ensi kesän ohjelmisto täydentyy kesällä 2021 nähdyllä kotimaisella musiikkikomedialla Pesänjako, jonka Tampereen uusintaensi-ilta on 14.7.2023.

 

"Kesällä 2021 voimassa olleiden rajoituksien vuoksi käytössä oli vain osa katsomosta ja monelta halukkaalta jäi näytelmä tämän vuoksi näkemättä, siksi haluamme nyt tarjota uuden tilaisuuden", kertoo Pyynikin kesäteatterin johtaja Kai Hintsanen.

 

Rikollisen hauskan kesäkomedian rooleissa nähdään Lari Halme, Mari Turunen, Sari Siikander, Sami Hintsanen, Ville Majamaa, Senni Raappana, Pasi Sarikoski ja Louie So sekä alpakat Jackson ja Suttura. Tarinaan linkittyy Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin musiikki.

Käsikirjoituksesta vastaavat Pinky Ponky Productions Oy ja Marika Vapaavuori, joka vastaa myös esityksen ohjauksesta.

 

Esitykset 14.7.–16.8.2023.

 

Liput: Lippu.fi sekä Tampereella Kulttuurimyymälä Aplodi ja Pyynikin kesäteatteri.

 


 

Mediatiedote 8.12.2021

Pyynikin kesäteatterin Suomen hevosessa Äiten roolissa Mari Turunen


Pyynikin kesäteatterissa saa 8.7.2022 ensi-iltansa Sirkku Peltolan menestyskomedia Suomen hevonen. Miehityksessä on tuotannollisista syistä tehty muutoksia. Äiten roolissa nähdään Mari Turunen Tampereen Teatterista ja KK:n roolissa Petra Ahola Tampereen Työväen Teatterista.


Muissa rooleissa ovat Tuire Salenius (Aili) ja Juhani Laitala (Lassi) sekä Miia Selin (Jaana) ja Aimo Räsänen (Kai) ja Teija Auvinen (Mervi) Tampereen Työväen Teatterista. Näytelmä on Pyynikin kesäteatterin, Tampereen Työväen Teatterin ja Tampereen Teatterin yhteistuotanto.


Kesän toinen uutuus on nuorisomusikaali Groove, jonka ensi-iltaa juhlitaan 14.6.2022. Marika Vapaavuoren käsikirjoittama ja ohjaama musikaali on Pyynikin kesäteatterin ja Tampereen yhteiskoulun lukio TYK:n yhteistuotanto. Ilmaisutaidon opiskelijoiden lisäksi näyttämöllä nähdään tähtiluokan näyttelijät Lari Halme, Petra Karjalainen (TTT) ja Verneri Lilja.


”Pyynikin kesäteatterin uutuudet kiinnostavat ja lippujen ennakkovarausaste on korkea. Odotamme menestyksekästä kesää 2022”, toteaa Pyynikin kesäteatterin johtaja Kai Hintsanen. ”Ensi-iltojen tuotanto etenee suunnitellusti. Suomen hevosen ensimmäinen harjoitusjakso Tampereen Työväen Teatterilla päättyi juuri ja nuorisomusikaali Grooven työryhmä on aloittelemassa harjoituksia vuoden vaihteen jälkeen.”

 

Lisätiedot Pyynikin kesäteatterin johtaja Kai Hintsanen,

kai.hintsanen@pyynikinkesateatteri.fi, puh. 050 344 6215
Haastattelupyynnöt Hannele Sulin, hannele.sulin@pyynikinkesateatteri.fi, puh. 045 263 3088

 

 

 


 

Mediatiedote 7.10.2021, julkaisuvapaa kello 12.00

 

Suomen hevonen ja nuorisomusikaali Groove Pyynikin kesäteatteriin

 

Kesällä 2022 Pyynikin kesäteatterissa nähdään jälleen monipuolinen ohjelmisto. Ensimmäisenä julkistetaan kesän uutuusnäytelmät. Ensi-iltaan tulevat kantaesityksenä nuorisomusikaali Groove 14.6.2022 ja lähes 20 vuoden jälkeen odotetun paluun tekevä Suomen hevonen 8.7.2022. 


”Edelliskesän tapaan Pyynikin kesäteatteri, Tampereen Työväen Teatteri ja Tampereen Teatteri tekevät yhteistyötä. Suomen hevonen on kolmen teatterin yhteistuotanto”, kertoo Pyynikin kesäteatterin johtaja Kai Hintsanen. ”Nuorisomusikaali Groove puolestaan on Pyynikin kesäteatterin ja Tampereen yhteiskoulun lukio TYK:n yhteistuotanto.”

 

Nuorisomusikaali Grooven käsikirjoittaa ja ohjaa Marika Vapaavuori. Näin hän kuvailee odotuksiaan: ”Tällaisen valtavan innostuneen ja lahjakkaan nuorisoryhmän toteuttama esitys Pyynikillä on ennenkokematon ja ainutlaatuinen juttu. Odotan kesää innolla! Luvassa on nuoren energian ryöppy, jonka uskon tarttuvan myös yleisöön."

 

”Lukioomme hakeutuu runsas joukko taiteellisesti lahjakkaita nuoria, joille haluamme antaa mahdollisuuden tutustua myös taiteen ammatilliseen työhön. Koulun ja taidelaitosten yhteistyö mahdollistaa työelämätutustumisen parhaalla mahdollisella tavalla”, luonnehtii TYK:n rehtori Tuija Flinck musikaalin merkitystä.

 

Ilmaisutaidon opiskelijoiden lisäksi näyttämöllä nähdään tähtiluokan näyttelijät Lari Halme, Petra Karjalainen (TTT) ja Verneri Lilja. Nuorisomusikaalin lavastaa Juho Lindström.

 

Suomen hevonen ja kaivattu Kotalan perheen paluu toteutuu

Sirkku Peltolan alkuperäinen Suomen hevonen nousee näyttämölle nyt ensi kertaa Tampereella sitten vuoden 2005. Pääsemme näkemään Äiten (Maria Aro), Ailin (Tuire Salenius), Jaanan (Miia Selin) ja Kain (Aimo Räsänen) paluun. Työryhmään liittyvät freelancer-näyttelijä Juhani Laitala, Mari Turunen Tampereen Teatterista sekä Teija Auvinen TTT:stä.

 

Käsikirjoitus ja ohjaus on Sirkku Peltolan, ja hän tuo Pyynikille mukanaan luottovisualistinsa lavastussuunnittelija Hannu Lindholmin ja pukusuunnittelija Marjaana Mutasen. Äänisuunnittelija on Jarkko Tuohimaa ja ohjaajan assistentti Timo Saari. 

 

“Jälleenkohtaaminen näiden juurevien näyttelijöiden kanssa hätkähdytti näytelmän lukuharjoituksessa. Osa heistä tosiaan puki aiemmin samat roolivetimet päälleen kymmenen vuoden ajan”, sanoo Sirkku Peltola. “Eniten tällä välin on muuttuneet katsojien silmät. On suurenmoista huomata, että miten paljon maailma on muuttunut, ja toisaalta miten vähän.”


Tämän päiväisessä lehdistötilaisuudessa vieraili myös Pyynikin kesäteatterista mahdollisesti roolia hakeva suomenhevonen Päämies.


Lisätiedot
Pyynikin kesäteatterin johtaja Kai Hintsanen, kai.hintsanen@pyynikinkesateatteri.fi, puh. 050 344 6215 

Haastattelupyynnöt Hannele Sulin, hannele.sulin@pyynikinkesateatteri.fi, puh. 045 263 3088

Kotisivut www.pyynikinkesateatteri.fi

Pressikuvat https://ttt-teatteri.fi/pressikuvat/suomen-hevonen/

Liput Lippu.fi, kulttuurimyymälä Aplodi ja Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynti

 


 

 

Pyynikin kesäteatteri
Mediatiedote 12.5.2021, julkaisuvapaa kello 12.00


 

SUPERMARSU SAAPUU PYYNIKIN KESÄTEATTERIIN

 

Paula Norosen uutuuskirjan Supermarsu ja vieraat viemäristä kantaesitys koko perheelle!


Supermarsu ja vieraat viemäristä on Paula Norosen suositun Supermarsu kirjasarjan huhtikuussa ilmestynyt uutuus. Kesällä nähtävä uunituore näytelmäversio on Teatteri Siperian ja Pyynikin kesäteatterin yhteistuotanto, joka tarjoilee supermarsumaista teatterin riemua koko perheelle. 


Jättiläismarsu, joka on muuttanut putkiremontin tieltä Lahden mäkimontusta Tampereelle Näsinneulaan, ottaa yhteyttä Supermarsu-Emiliaan. Jättiläismarsu kertoo, että ilmassa on huolestuttavia merkkejä. Pian alkaakin tapahtua outoja asioita: Lassen kodin vierassängyssä on nukuttu, joku karvainen hiippari etsii isoäitiään ja puhaltelee ihmisiä kumoon, eräs omituinen otus kuljeskelee kaupungilla kyselemässä ihmisten toiveita. Keitä nämä erikoiset ja hätääntyneet tyypit ovat? Ja mitä asiaa näillä omituisesti käyttäytyvillä olennoilla voi olla kansalaisille? Ja miksi nämä kummalliset vieraat ilmestyvät viemäristä?

Supermarsu-Emilian on pakko selvittää ilmiön taustat, pelastaa kaupunki ja erityisesti nämä omituiset hahmot. Samaan aikaan Emilia tutustuu naapuriin muuttaneeseen kivaan poikaan ja vanhat ystävyyssuhteet joutuvat koetukselle.


Käsikirjoitus: Paula Noronen
Dramatisointi: Marika Heiskanen
Ohjaus: Tuukka Huttunen
Näyttelijät: Maiju Saarinen, Valtteri Lehtinen, Karoliina Blackburn, Marko Keskitalo ja Marika Heiskanen
Pukusuunnittelu ja puvustus: Laura Lipiäinen


Supermarsun seikkailuja voi seurata Pyynikin kesäteatterin pyörivässä ja katetussa katsomossa 28.6.-3.8.2021.


Ikäsuositus yli 5-vuotiaille.


Lipunmyynti alkaa keskiviikkona 12.5.2021 kello 12.00. 

Esitysten katsojamäärää on toistaiseksi rajoitettu ja katsomoon jätetään turvavälejä.

 

Lisätiedot:
Pyynikin kesäteatteri, johtaja Kai Hintsanen, kai.hintsanen@pyynikinkesateatteri.fi, puh. 050 344 6215

Teatteri Siperia, taiteellinen johtaja Marika Heiskanen, marika@teatterisiperia.fi, puh. 050 559 7311

 


 

Pyynikin kesäteatteri
Mediatiedote 5.5.2021, julkaisuvapaa kello 12.00

 

PYYNIKIN KESÄ TOTEUTUU

 

Pyynikin kesäteatterin esityskausi käynnistyy 16.6.2021 hersyvän hauskan Tohvelisankarin rouvan ensi-illalla. Tohvelisankarin rouva on Pyynikin kesäteatterin, Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistuotanto, joka saa uuden raikkaan ilmeen ohjaaja-käsikirjoittaja Antti Mikkolan käsittelyssä.

 

Nimiroolissa tohvelisankari Aadolfina loistaa Tom Lindholm ja hänen elämänjanoisena nuorikkonaan nähdään Piia Soikkeli. Muissa rooleissa ovat Ola Tuominen, Aimo Räsänen, Pia Piltz, Arttu Ratinen, Karoliina Kudjoi, Pyry Kähkönen, Inke Koskinen, Esme Kaislakari ja Henry Pöyhiä.

 

Tohvelisankarin esityksistä pyörivässä ja katetussa katsomossa pääsee nauttimaan aina 14.8.2021 asti.


Kantaesitysmusiikkikomedia Pesänjako on ensi-illassa 9.7.2021. Marika Vapaavuoren ohjaamassa ja Lari Halmeen tähdittämässä rikoskomediassa kuullaan Tuure Kilpeläisen & Kaihon Karavaanin kaikki suurimmat hitit. Rooleissa nähdään myös Sari Siikander, Ville Majamaa, Mari Turunen, Senni Raappana, Louie So ja Pasi Sarikoski. Vauhdikas tarina ja sielukas musiikki takaavat taatusti mukaansa tempaavan kesäteatterielämyksen.


Pesänjaon esitykset ovat heinäkuussa 25.7.2021 saakka.

 

Lapsiakaan ei Pyynikin kesässä ole unohdettu - lastennäytelmä julkistetaan ensi viikolla.

 

Pyynikin estradilla esiintyvät elokuussa muiden muassa Jarkko Ahola, Club for Five ja Steve´n´Seagulls. Kesän päättää elokuun viimeisenä viikonloppuna ensi kertaa järjestettävä Festivaali, uusi mainstream- ja indiemusiikin boutique-festivaali. Festivaalissa nähdään ja kuullaan Olavi Uusivirtaa, Maustetyttöjä ja Erika Vikmania, monen muun kovan artistin ohella.

 

 

Lisätiedot:
Pyynikin kesäteatterin johtaja Kai Hintsanen, kai.hintsanen@pyynikinkesateatteri.fi, puh. 050 344 6215

 

 


 

Pyynikin kesäteatteri
Mediatiedote 7.12.2020, julkaisuvapaa kello 12.00


Pyynikin kesäteatterin ohjelmisto laajenee: Uusi kotimainen musiikkikomedia Pesänjako ja Tohvelisankarin rouvan näyttelijät julki

 

Pyynikin kesäteatterissa nähdään kesällä 2021 kaksi hauskaa kotimaista. Aiemmin on jo julkistettu komediaklassikko Tohvelisankarin rouva, jonka ensi-ilta on 4.6.2021. Ohjelmisto täydentyy nyt uudella kotimaisella musiikkikomedialla Pesänjako, jonka ensi-ilta 9.7.2021. Musikaalin ovat käsikirjoittaneet Jani Karvinen, Sami Hintsanen ja Ville Pusa, ohjaaja on Marika Vapaavuori. Musiikkikomediassa kuullaan Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani -hittejä. Päärooleissa nähdään Lari Halme, Sari Siikander, Mari Turunen ja Ville Majamaa.

 

Pyynikin kesäteatterin ohjelmistosta on tulossa aiempaa monipuolisempi ja lisää ohjelmistouutisia onkin luvassa alkuvuodesta 2021.

 

Pesänjako on rikollisen hauska musiikkikomedia


Kantaesitysnäytelmä Pesänjako on rikollisen hauska musiikkikomedia, jossa juonenkäänteitä riittää. Huikea näyttelijäkaarti takaa, että katsomossa on nauru herkässä, ja tarinaa kuljettavat vauhdikkaasti eteenpäin myös Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani -yhtyeen tunnetut hittikappaleet kuten Autiosaari ja Hyvä, paha, ruma mies.


Näytelmän ohjaa monista menestysnäytelmistä ja suurtapahtumista tunnettu Marika Vapaavuori.

 

Rooleissa nähdään mm. Lari Halme, Ville Majamaa, Sari Siikander, Mari Turunen ja Senni Raappana.


Kun löyhämoraalinen asianajaja Jarmo (Lari Halme) joutuu taloudellisiin vaikeuksiin, hänen oljenkorrekseen jää huijata rahaa hoivakoti Tuohilehdon asukkailta. Erityisen kiinnostuksen kohteena on varakas pankkiirin leski Miriam (Sari Siikander). Siivunsa rahoista haluaa myös Jarmon veli, poliisikomisario Pertti “Spede” Pasala (Ville Majamaa).


Pesänjaon on kirjoittanut muiden muassa Samppalinnassa esitetyn hittikomedia Rakkauden autokorjaamon tekijäkolmikko Jani Karvinen, Sami Hintsanen ja Ville Pusa. “Mahtavaa aloittaa yhteistyö legendaarisen Pyynikin kesäteatterin kanssa”, toteaa Ville Pusa. ”Upea miljöö ja hieno näyttelijäkaarti luovat loistavat puitteet tälle uutuusnäytelmällemme.”'


Pesänjaon esitykset ovat Pyynikin kesäteatterissa 8.-25.7.2021. Ensi-ilta on perjantaina 9.7.2021 kello 18.00.

Pesänjaon esityskauden jälkeen ohjelmistossa jatkaa Tohvelisankarin rouva.

 

Pyynikin kesäteatterin oma tuotanto Maria Jotunin komediaklassikko Tohvelisankarin rouva, saa uuden raikkaan ilmeen ohjaaja-käsikirjoittaja Antti Mikkolan käsittelyssä. Aiemmin julkistettujen Tom Lindholmin ja Piia Soikkelin lisäksi rooleissa ovat Ola Tuominen, Arttu Ratinen, Pia Piltz, Karoliina Kudjoi, Aimo Räsänen, Pyry Kähkönen, Inke Koskinen ja Esme Kaislakari.

 

Kampanjalipulla molempiin tuotantoihin


Ostamalla lipun molempiin esityksiin saat ne joulukampanjahintaan. Kampanjahinnat voimassa 24.12.2020 asti Lippupisteen kanavissa, Kulttuurimyymälä Aplodissa ja Pyynikin kesäteatterissa.


Liput Lippupisteen kanavissa sekä Tampereella Kulttuurimyymälä Aplodissa ja Pyynikin kesäteatterissa.

 


 

Pyynikin kesäteatteri

Tiedote 21.10.2020, julkaisuvapaa kello 12.00

 

Tampereen suurimmat teatterit yhteistyöhön Pyynikin kesäteatterin kanssa

 

Pyynikin kesäteatterin toiminnan jatkuminen turvataan yhteistyössä Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin kanssa. Kesän 2021 päätuotanto Tohvelisankarin rouva toteutetaan kolmen teatterin yhteistuotantona. Samalla kehitetään uudenlaista tuotantomallia, joka elää ja muuttuu kolmen teatterin toiminnan ja tarpeiden mukaan tulevina vuosina. 

 

“Vaikeat ajat ovat tuoneet mukanaan myös hyviä muutoksia. Pyynikin kesäteatterille uusi yhteistyö mahdollistaa ammattimaisen toiminnan jatkumisen”, kertoo Pyynikin kesäteatterisäätiön ja Tampereen Teatterin hallituksen puheenjohtaja Päivi Myllykangas. 

 

Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin taiteellinen henkilökunta on vieraillut toistuvasti Pyynikin kesäteatterin tuotannoissa kesäteatterin 65-vuotisen historian ajan. Niillä on myös ollut merkittävä rooli kesäteatterin toimintaa ylläpitävässä Pyynikin kesäteatterisäätiössä sen perustamisesta alkaen. Molemmilla teattereilla on kaksi edustajaa säätiön hallituksessa yhdessä Tampereen Teatterikerhon sekä Tampereen kaupungin kanssa.

 

Tampereen Teatterin johtaja Mikko Kanninen painottaa, ettei kyseessä ole kertaluontoinen kokeilu: “Yhteistyön syventäminen pitkäjänteiseksi tuotantoyhteistyöksi ja sen aktiivinen kehittäminen vaikuttavat positiivisesti meidän kaikkien toimintaan. Alustavia jatkosuunnitelmia on jo vuosille 2022–2025.”

 

“Yleisöllä on valtava halu päästä teatteriin ja meidän on vastattava siihen laadukkaalla ohjelmistolla. Pyynikin kesäteatterin toiminnan kehittäminen vahvistaa myös Tampereen asemaa vahvana ympärivuotisena teatterikaupunkina”, kertoo Tampereen Työväen Teatterin johtaja Otso Kautto.

 

Uuden yhteistuotantomallin kehittämisen ohella Pyynikin kesäteatterin organisaatiossa toteutetaan muutoksia, sillä vakituista henkilökuntaa on kuluvana syksyllä jouduttu vähentämään taloudellisista syistä, ja toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko siirtyy uusien haasteiden pariin 1.12.2020 alkaen. Operatiivisen johtamisvastuun ottaa tässä vaiheessa hallituksen aiempi puheenjohtaja Kai Hintsanen, joka jatkaa myös hallituksen jäsenenä Tampereen Työväen Teatterin hallituksen puheenjohtajan ominaisuudessa.

 

Pyynikki tekee paluun hienon ohjelmiston kera

 

Kesän 2021 päätuotanto on Maria Jotunin komediaklassikko Tohvelisankarin rouva, joka saa uuden raikkaan ilmeen ohjaaja-käsikirjoittaja Antti Mikkolan käsittelyssä. Edellisen kerran Mikkola tarttui Jotuniin Tampereen Teatterin Huojuvassa talossa, joka oli sekä yleisö- että arvostelumenestys.

 

Näytelmän kärkevä, turhamainen ja kohtuuttoman tuntuinen rouva, Juulia, haluaa elämäänsä rahaa ja erotiikkaa. 

“Teksti on älyttömän hauska ja istuu hienosti Pyynikille. Upean näyttelijäryhmän kanssa

näytelmä saa aivan uuden kierteen, kun katsomo pyörii ja Jotunin huumori saa paitsi

entistä enemmän fyysistä ulottuvuutta, myös autenttisen maiseman”, Mikkola lupaa.

Rahan ja rakkauden teemoja humoristisesti ruotiva teos on hersyvän hauska ja moderni.

Pyynikin kesäteatterissa tohvelisankari Aadolfina nähdään itseoikeutetusti rakastettu

Tom Lindholm ja hänen tiukkailmeisenä Juulia-nuorikkonaan Tampereen

Teatterin Piia Soikkeli.

 

Esityksistä pyörivässä ja katetussa katsomossa pääsee nauttimaan 1.6.–14.8.2021. Lipunmyynti käynnistyy keskiviikkona 21.10.2020 kello 12.00 Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä ja Kulttuurimyymälä Aplodissa. Valtakunnallinen myynti Lippupisteen kanavissa alkaa tiistaina 27.10.2020.

 

“Pyynikin kesäteatterin konsepti muuttuu myös sillä tavalla, että laajennamme ohjelmistoa aikaisempaan verrattuna”, kertoo kesäteatterin johtaja Kai Hintsanen. “Lisäksi on edelleen mahdollista vuokrata Pyynikin kesäteatteria ohjelmallisiin iltoihin, yritys- ja yhteisökäyttöön ja kaikkeen muuhun, mihin kaunis kansallismaisema ja pyörivä katsomo tarjoavat hienot puitteet”. Muu teatteriohjelmisto julkistetaan marraskuussa ja yksittäiset tapahtumat niiden varmistuttua.

 

Lehdistökuvat: www.pyynikinkesateatteri.fi/lehdisto/kuvapankki.html

 

 

Lisätiedot:

Pyynikin kesäteatterisäätiön johtaja Kai Hintsanen puh. 050 344 6215

Tampereen Teatterin johtaja Mikko Kanninen puh. 050 532 6500

Tampereen Työväen Teatterin johtaja Otso Kautto puh. 040 757 2256

 

 

 


 
TIEDOTE 25.3.2020, julkaisuvapaa heti


Pyynikin kesäteatteri täyttää 65 vuotta kesäkuussa 2020
Juhlavuoden esityskauden valmistelu jatkuu suunnitelmien mukaan

 

Pyynikin kesäteatteri valmistautuu 65-vuotisjuhlakauteensa poikkeusolosuhteissa, mutta luottavaisin mielin. Tulevan kesän esitysten valmistelua jatketaan noudattaen voimassa olevia viranomaismääräyksiä. Tämänhetkisen tiedon mukaan Ihanat naiset rannalla (9.6.-8.8.2020) sekä Maukan ja Väykän kesä (2.7.-4.8.2020) pystytään toteuttamaan suunnitellusti.

- Teemme kaikkemme, jotta pystymme kesällä tarjoamaan elämyksiä yleisölle ja työtä alan ammattilaisille, joista useita on nyt kohdannut työttömyys tai lomautus. Toivottavasti myös onni on puolellamme niiltä osin kuin emme itse pysty tilanteeseen vaikuttamaan, kommentoi kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.

Kesäteatteritoiminta Tampereen Pyynikillä käynnistyi jo vuonna 1948 nimellä Tampereen Kesäteatteri. Tampereen Teatterikerho ry:n ottaessa vetovastuun vuonna 1955 nimi vaihtui Pyynikin kesäteatteriksi. Avajaisohjelmistona oli Teuvo Pakkalan Tukkijoella.

Teatterissa on sen historian aikana vieraillut yli 3,3 miljoonaa katsojaa, vuodesta 1959 alkaen istuen Euroopan ensimmäisessä pyörivässä ulkoilmakatsomossa. Vastuu teatterin toiminnasta siirtyi Pyynikin kesäteatterisäätiölle vuonna 2001. Menestyksekkäinä toimivuosinaan kesäteatterisäätiö tukee tamperelaista teatteritoimintaa apurahoin.

Kesäparatiisi Pyynikillä
Kesällä 2020 Pyynikin kesäteatteri muuttuu kesäparatiisiksi, kun Ihanat naiset rannalla -näytelmän mukana matkataan idylliseen saaristoon. Monika Fagerholmin esikoisromaaniin perustuva Elisa Salon dramatisoima teos on oivaltava kuvaus uusista tuulista 60-luvun kesähuvilayhteisössä. Ajankuva tulee esiin puvustuksen, lavastuksen ja jopa autojen myötä. Näytelmän aihe on kuitenkin ajaton. Nuorena perheen perustanutta Bellaa houkuttaa uusien naapurien huoleton elämäntyyli, mutta kaikki eivät suhtaudu muutokseen myönteisesti. Kun naapureitaan ei voi valita, miten toimivat ystävyys, yhteistoiminta ja avunanto?

- Bellan kokema kaipuu ikuiseen kesään, ikuiseen rakkauteen, ikuiseen nuoruuteen ja ihanaan elämään, on jotain mihin jokainen voi ainakin hetkittäin samaistua, ohjaaja Tommi Kainulainen kuvailee.

Ihanat naiset rannalla -näytelmän rooleissa nähdään mm. Maija Andersson, Kai Bäckström, Rebecca Viitala, Tommi Raitolehto, Mi Grönlund ja Riikka Papunen. Esitykset 9.6.-8.8.2020.

Pyynikin kesäteatterin ohjelmistoon tulee myös koko perheen teatteriesitys Maukan ja Väykän kesä. Timo Parvelan suosituista lastenkirjoista tutut hahmot nähdään ensimmäistä kertaa kesäteatterissa. Maukka-kissan rooliin astuu Minna Kivelä ja Väykkä-koirana häärii Topi Kohonen. Esitykset 2.7.-4.8.2020. Teos on Pyynikin kesäteatterin ja Suomen Kiertueteatterin yhteistuotanto.
 

 


 

TIEDOTE 10.12.2019, julkaisuvapaa heti

 

Pyynikin kesäteatterissa nähdään ensi kesänä Maukan ja Väykän kesä


Vastikään Pro Finlandia -kunniamerkillä palkitun kirjailija Timo Parvelan suosittuihin lastenkirjoihin perustuvan Maukan ja Väykän kesä -näytelmä saa kantaesityksensä Pyynikin kesäteatterissa kesällä 2020.

 

Näytelmän dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaava Suomen Kiertueteatterin johtaja Janne Jämsä odottaa ensi kesää malttamattomana.
– Jälleen kerran saimme parhaat mahdolliset näyttelijät mukaan tuotantoomme. Lavalla nähdään neljä monipuolista ja äärimmäisen ammattitaitoista näyttelijää, Jämsä kertoo.

 

Maukka-kissana Pyynikin kesäteatterissa nähdään näyttelijä Minna Kivelä. Lapsiperheille Kivelä on tuttu muun muassa Yleisradion suositusta lastensarjasta Närpiäiset sekä muutaman vuoden takaisesta joulukalenterista Huiman hyvä joulu!

 

Ensi kesää Kivelä odottaa innostunein mielin.
– Pääsen vierailemaan ensimmäistä kertaa Pyynikin kesäteatterissa, mutta myös Tampereella, Kivelä sanoo.

Tulevan kesän kissan rooliaan Kivelä odottaa myös erityisesti.
– Saa nähdä millainen kissa se Maukka oikein on, ja kuka sen kissan hännän lopulta nostaa, nauraa Kivelä.


Väykkä-koiran rooliin astuu tällä hetkellä Vaasan kaupunginteatterissa näyttelevä Topi Kohonen. Vuonna 2014 Nätyltä (Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelma) valmistunut Kohonen on viime vuosina näytellyt lukuisissa koko perheen näytelmissä ympäri Suomen, joista viimeisimpänä Herra Hakkarainen ja seitsemän ihmettä -näytelmän nimiroolissa Vaasan kaupunginteatterissa.

 

Useissa sivurooleissa nähdään muun muassa Nätyn Hair-musikaalin yhtä pääroolia näytellyt ja tänä syksynä Kansallisteatterin Otteita-näytelmässä vieraillut Heli Hyttinen sekä Turusta Tampereelle siirtynyt ensimmäisen vuoden nätyläinen Esme Kaislakari.


Suomen Kiertueteatteri on kesästä 2018 lähtien ollut Pyynikin kesäteatterin koko perheen näytelmien tuotantokumppani. Viime kesänä Pyynikillä nähty Tatun ja Patun Suomi keräsi 11 830 katsojaa.
– Katsojilta saamamme innostunut palaute ja loppuunmyydyt katsomot kertoivat siitä, että tämänkaltaiselle ammattilaisten tuottamalle koko perheen teatteritarjonnalle on kysyntää. Koko perheen kesäteatterituotannosta on tullutkin yksi vuotuisista päätuotannoistamme, kertoo Jämsä.

 

Maukan ja Väykän kesä Pyynikin kesäteatterissa 2.7.-4.8.2020.
Liput myynnissä Lippupisteessä (peruslippu 18,50 €/perhelippu (4 hlöä) 65,00 € + toimitusmaksut alk. 1€ www.lippu.fi)
sekä Tampereella Kulttuurimyymälä Aplodissa ja Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä (peruslippu 16,00 €/perhelippu (4 hlöä) 59,00 €).

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Suomen Kiertueteatteri

Janne Jämsä
p. 044 292 5694

janne(at)kiertueteatteri.fi

TIEDOTE 31.10.2019, julkaisuvapaa heti

Tamperelaiset kesäteatterit jatkavat yhteistyötä
KesäTREatteri-kimppalippua saatavilla rajoitettu erä 1.11.2019 alkaen

Pyynikin kesäteatteri, Tampereen Komediateatteri ja Viikinsaaren kesäteatteri jatkavat yhteistyötä. Teatterien yhteinen KesäTREatteri-kimppalippu sai innostuneen vastaanoton ja tulee nyt saataville myös ensi kesälle.

KesäTREatteri-kimppalippu 2020 sisältää teatterikäynnin Tampereen Komediateatterin näytelmässä Korpelan kujanjuoksu, Viikinsaaren kesäteatterin musiikkikomediassa Tulitikkuja lainaamassa sekä Pyynikin kesäteatterin näytelmässä Ihanat naiset rannalla. Kimppalippua on myynnissä rajoitettu sadan kappaleen erä 99,00 euron hintaan ja se on saatavilla kaikista kolmesta teatterista, kunnes erä on myyty loppuun.


”Saimme todella hyvää palautetta vuosi sitten käyttöön otetusta kimppalipusta, jota ostettiin sekä itselle että lahjaksi. Moni asiakas on sanonut, että ilman sitä ei olisi ehkä käynyt kolmessa kesäteatterissa, mutta kesän jälkeen oli todella tyytyväinen koettuaan kaikki nämä erilaiset esitykset”, kertoo Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.

KesäTREatteri-kimppalipulla enemmän teatterielämyksiä

Viikinsaaren kesäteatterin kesän 2020 musiikkikomedia Tulitikkuja lainaamassa on ratkiriemukas veijaritarina. Tulitikkuja naapurista lainaamaan lähtevä Antti Ihalainen päätyykin Jussi Vatasen kanssa kosiomatkalle, jossa yllättävät käänteet seuraavat toisiaan. Kun väärinkäsitysten värittämät tarinat matkasta kulkevat kotiin ennen veijareita, hyviä selityksiä vaaditaan. Klassikkonäytelmässä liikutaan vallattomalla 1920-luvulla ja musiikkina tullaan kuulemaan mm. Alfred J. Tannerin iskelmiä. Teoksen ohjaa Hanno Eskola ja rooleissa nähdään mm. Turkka Mastomäki, Anneli Ranta ja Jarkko Tiainen. Teatterilippu
sisältää laivamatkat Viikinsaareen.

Pyynikin kesäteatterin näytelmä Ihanat naiset rannalla kertoo kahden perheen ystävystymisestä saariston idyllisessä kesäparatiisissa 1960-luvulla. Monika Fagerholmin kirjaan perustuvassa teoksessa nuorena perheen perustanutta Bellaa houkuttelee uusien naapurien elämäntapa, jota arkiset askareet eivät tunnu rasittavan. Kukapa ei pyykinpesun sijaan mieluummin nauttisi drinkeistä ja auringon lämmöstä rantakalliolla? Huolettoman elämänmenon alla kytee kuitenkin jännitteitä, sillä aurinko tuo aina esiin myös varjot. Teoksen on dramatisoinut Elisa Salo, sen ohjaa Tommi Kainulainen ja rooleissa ovat mm. Maija Andersson, Kai Bäckström ja Riikka Papunen.

Tampereen Komediateatteri tuo näyttämölleen kantaesityksen Heikki Luoman ja Jukka Mäkisen televisiosarjasta Korpelan kujanjuoksu. Kun työtön, melkein ammattikoulun käynyt asentaja Jaska Alho löytää korjattavaksi tuodun auton takapaksista salkullisen rahaa, alkaa melkoinen kilpajuoksu, sillä rahoille ilmaantuu muitakin ottajia. Samaan aikaan Anssi Korpela ja Miisa Perttula yrittävät estää kaivosyhtiötä muuttamasta Etelä-Suomen suurinta suota kaivokseksi. Taistelussa luonnon puolesta ovat oveluus ja salkullinen rahaa tarpeen. Teoksen dramatisoi ja ohjaa Jukka Mäkinen. Rooleissa esiintyvät mm. Esa Latva-Äijö, Janne Kataja, Karoliina Vanne ja Tuija Vuolle.


 

Tiedote 22.8.2019, vapaa julkaistavaksi heti

Ihanat naiset Pyynikin kesäteatterissa 2020

Pyynikin kesäteatterissa nähdään ensi kesänä uusi sovitus näytelmästä Ihanat naiset rannalla. Monika Fagerholmin samannimiseen kirjaan perustuvan teoksen dramatisoi Elisa Salo ja ohjaa Tommi Kainulainen. 
 
1960-luvulle sijoittuva tarina kertoo kahden perheen ystävystymisestä saariston idyllisessä kesäparatiisissa. Nuorena perheen perustanutta Bellaa houkuttelee uusien naapurien elämäntapa, jota arkiset askareet eivät tunnu rasittavan. Kukapa ei pyykinpesun sijaan mieluummin nauttisi drinkeistä ja auringon lämmöstä rantakalliolla? Huolettoman elämänmenon alla kytee kuitenkin jännitteitä, sillä aurinko tuo aina esiin myös varjot.

- Ihanien naisten tekeminen kesäteatteriin on unelmani jo yli kymmenen vuoden takaa. On hienoa, että pääsemme sen vihdoin Elisan kanssa toteuttamaan. Bellan kokema kaipuu ikuiseen kesään, ikuiseen rakkauteen, ikuiseen nuoruuteen ja ihanaan elämään, jota eletään jossain toisaalla, on jotain mihin jokainen voi ainakin hetkittäin samaistua, ohjaaja Tommi Kainulainen kuvailee.

Monika Fagerholmin vuonna 1994 julkaistu esikoisromaani on käännetty yhdelletoista kielelle. Lisäksi se on ilmestynyt elokuvana. Teatterilavalla Ihanat naiset rannalla -teos on nähty aiemmin vain Kemin kaupunginteatterissa, jossa se sai kantaesityksen vuonna 2015.

- Ihanat naiset rannalla sopii loistavasti Pyynikin upeisiin maisemiin ja pyörivän katsomon ympärille. Kahden komediakesän jälkeen haluamme tarjota yleisölle taas jotain erilaista. Näytelmä tuo iloisen tuulahduksen 60-luvulta, mutta muistuttaa ettei kiiltokuvaelämä koskaan ole niin virheetöntä kuin päällepäin näyttää, kertoo Pyynikin kesäteatterisäätiön toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.

Näytelmän esityskausi on 9.6.-8.8.2020 ja sen lipunmyynti alkaa tiistaina 15.10.2019. 
Ryhmävarauksia (yli 30 henkilöä) otetaan vastaan jo lokakuun alusta alkaen. 
Teoksen muu taiteellinen työryhmä ja näyttelijäkiinnitykset julkaistaan syksyn aikana. 

Ihanat naiset rannalla -näytelmän tekijänoikeuksia valvoo Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy.

Pyynikin kesäteatterissa nähdään kesällä 2020 myös Suomen Kiertueteatterin ja Pyynikin kesäteatterin yhteistuotantona toteutettava koko perheen näytelmä, joka julkaistaan lokakuussa 2019.
 

Tiedote 13.8.2019, vapaa julkaistavaksi heti

PYYNIKIN KESÄTEATTERIN ESITYKSISSÄ YHTEENSÄ 41 032 KATSOJAA
Virta vie Pyynikille -festivaali valtaa kesäteatterin 14.-18.8.2019

Pyynikin kesäteatterin esityskausi päättyi lauantaina 10.8.2019, kun Nuotin vierestä -ihmissuhdekomediasta nähtiin viimeinen näytös. Tänä kesänä ohjelmistossa oli Nuotin vierestä -näytelmän lisäksi koko perheen teatteriesitys Tatun ja Patun Suomi. Teatteriesityksiä seurasi yhteensä 41 032 katsojaa.

Kotimaisesta Nuotin vierestä -kantaesityksestä nautti 29 202 katsojaa.

 

- Saimme katsojilta upeaa palautetta, esimerkiksi että ”ei kyllä mennyt yhtään nuotin vierestä vaan suoraan sydämeen”, Pyynikin kesäteatterisäätiön toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko iloitsee ja jatkaa:
- Emme aivan saavuttaneet tuotannon katsojatavoitetta, mutta olen ylpeä uuden komedian onnistumisesta ja varma, että aiempien Pyynikin kesäteatterin kantaesitysten tavoin teos jatkaa elämäänsä Suomen teatterilavoilla.

Suomen Kiertueteatterin ja Pyynikin kesäteatterin yhteistuotantona toteutettu Tatun ja Patun Suomi -näytelmä saavutti suuren suosion ja kaikki 16 esitystä olivat lähes loppuunmyytyjä. Esityksen näki 11 830 katsojaa.

 

- Tatun ja Patun suosio yllätti erittäin positiivisesti! Esitys keräsi paljon kiitosta niin kriitikoilta kuin eri ikäisiltä katsojiltakin, ja erinomaiset näyttelijämme saivat ansaittua suitsutusta osakseen. Lisäksi näytelmää kiiteltiin osuvaksi koko perheen näytelmäksi, sillä sen parissa viihtyi aidosti koko perhe, näytelmän ohjaaja Janne Jämsä summaa.

Pyynikin kesäteatterin vuoden 2020 ohjelmisto julkistetaan viikolla 34.

 

Kesän päätteeksi progea, cover-tulkintoja, stand up -komediaa ja uutta poppia

Kesäteatterikauden päätteeksi jo perinteeksi muodostunut Virta vie Pyynikille -festivaali valtaa kesäteatterin 14.-18.8.2019.
Esiintyjinä nähdään:
- ke 14.8.2019 Wigwam Experience, Death Hawks
- to 15.8.2019 Beatline, Aron & Cool Company
- pe 16.8.2019 Iisa, Annukka ja Sasja
- la 17.8.2019 Komediafestivaali On The Road: Ilari Johansson, Riku Suokas, Niko Kivelä, André Wickström
- su 18.8.2019 kello 15.00 Teemu Roivainen, Angelika Klas + HT Combo
- su 18.8.2019 kello 19.00 Jarkko Ahola *loppuunmyyty*


Virta vie Pyynikille -festivaalin ennakkoliput ovat myynnissä Lippupisteessä sekä Tampereella Kulttuurimyymälä Aplodissa ja Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä. Lipunmyynti teatterilla tuntia ennen konserttien alkamista.


Tiedote 15.7.2019, julkaisuvapaa heti

 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI TEKEE HYVÄÄ

Pyynikin kesäteatterissa järjestetään hyväntekeväisyysnäytös torstaina 18.7.2019 kello 18.00. Kesäteatteri lahjoittaa jokaisesta kyseiseen Nuotin vierestä -komedian näytökseen myydystä lipusta 2,00 euroa Hope Yhdessä & Yhteisesti Tampereen toiminnan tukemiseen. Yleisölle liput ovat normaalihintaiset.

Hope on uskonnollisesti sitoutumaton kotimainen järjestö, joka pyrkii antamaan lapsille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen.

"Päätimme järjestää hyväntekeväisyysnäytöksen, koska uskomme että moni, joka ei välttämättä ryhdy lahjoittajaksi tai osallistu hyvätekeväisyysjärjestöjen toimintaan kuitenkin haluaa tukea heikommassa asemassa olevia. Tämä on helppo ja hauska tapa auttaa", kertoo Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.

Pyynikin kesäteatterin esityskausi on nyt puolivälissä ja uuden Nuotin vierestä -komedian on nähnyt jo yli 17 000 katsojaa. Heinäkuun alussa ensi-iltansa saanut Tatun ja Patun Suomi -näytelmä puolestaan on osoittautunut huippusuosituksi ja lipuista yli 70% on jo myyty.

Pyynikin kesäteatterin liput ovat myynnissä valtakunnallisesti Lippupisteen kautta ja Tampereella myös Kulttuurimyymälä Aplodissa sekä Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä.

Lisätiedot esityksistä:
www.pyynikinkesateatteri.fi

 

Tiedote 2.7.2019, vapaa julkaistavaksi heti


LASTENKIRJOISTA TUTUT TATU JA PATU VALTAAVAT PYYNIKIN KESÄTEATTERIN

Tatun ja Patun Suomi -näytelmä Pyynikin kesäteatterissa 4.7.-5.8.

 

Rakastetut lastenkirjahahmot Tatu ja Patu seikkailevat Suomen Kiertueteatterin ja Pyynikin kesäteatterin koko perheen näytelmässä heinäkuussa.
Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kirjaan perustuvassa Tatun ja Patun Suomi -näytelmässä päärooleissa nähdään DragonSlayer666-nettisarjastaan tunnettu Samuel Kujala sekä Tampereen Työväen Teatterin näyttelijä Verneri Lilja.

 

Valkokankailla 2016 naurattanut parivaljakko on nyt mahdollista nähdä ensimmäistä kertaa kesäteatterin lavalla.

- Tatun ja Patun tuominen Pyynikin kesäteatteriin on äärimmäisen suuri kunnia, sillä Tatu ja Patu saavat nyt ensimmäisen oman kesäteatterisovituksensa, kertoo näytelmän ohjaaja Janne Jämsä.

 

- Olen todella iloinen, että yhteistyömme Suomen Kiertueteatterin kanssa jatkuu myös tänä kesänä. Tatu ja Patu ovat oman perheeni lastenkirjasuosikkeja ja odotamme innolla outolalaisten näkemistä Pyynikin kesäteatterissa, sanoo Pyynikin kesäteatterin toiminnajohtaja Hanna Suurhasko.

 

Näytelmä seuraa alkuperäisteoksen tavoin Tatun ja Patun seikkailua Suomessa. Havukaisen ja Toivosen samannimisen kirjan pohjalta näytelmän on dramatisoinut Sami Rannila. Kujalan sekä Liljan lisäksi näyttämöllä nähdään useissa sivurooleissa Jenni Helenius sekä Inke Koskinen.

 

Tatun ja Patun Suomi saa ensi-iltansa Pyynikin kesäteatterissa 4. heinäkuuta.

---

Tatun ja Patun Suomi
Esitykset: 4.7.-5.8.2019

 

Lipunmyynti: Lippu.fi sekä Tampereella Kulttuurimyymälä Aplodi ja Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynti

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Suomen Kiertueteatteri, Janne Jämsä, janne@tuottajanne.com


LEHDISTÖKUVAT:
https://www.pyynikinkesateatteri.fi/lehdisto/tatun_ja_patun_suomi_2019.html

 


Tiedote 4.6.2019, vapaa julkaistavaksi heti

 

KOTIMAISESTA KOMEDIAUUTUDESTA NAUTITAAN 60 VUOTTA TÄYTTÄVÄN KATSOMON KYYDISSÄ

Pyynikin kesäteatterissa saa 14.6.2019 ensi-iltansa kotimainen kantaesitys Nuotin vierestä. Komediauutuudessa ovat ihmissuhteet solmussa ja rakkauden sävel hukassa.

Insinööri Artolla on elämässään selvät sävelet määrätietoisen vaimonsa viisivuotissuunnitelman toteuttajana, kunnes äiti ja kohtalo karaokekilpailun muodossa puuttuvat peliin. Näytelmän musiikkinumeroissa näyttelijät pääsevät kunnolla irrottelemaan hittikappaleiden tahdissa. Lavalla nähdään ja kuullaan myös tamperelaisen Kamarikuoro Näsin laulajia.

Näytelmän ohjaa Ola Tuominen, joka saapuu Pyynikin kesäteatteriin ensimmäistä kertaa ohjaajaksi. Näytelmän on käsikirjoittanut Johanna Hartikainen, joka on toiminut käsikirjoittajana mm. televisiosarjoissa Aallonmurtaja (2.kausi), Ex-Onnelliset (3-4 kaudet), Kotikatu sekä elokuvassa Nuotin vierestä. Lavastuksesta vastaa Tuomo Nakari ja pukusuunnittelusta Ulla-Maija Peltola.

Rooleissa: Juha-Matti Koskela, Tiina Weckström, Irina Vartia, Kaisa Hela, Anna Ackerman, Juha Antikainen, Karoliina Blackburn, Hanna Gibson, Marko Keskitalo, Samuli Muje, Seppo Paajanen, Jarmo Perälä, Leena Rousti ja Arttu Soilumo.

 

PYYNIKIN PYÖRIVÄ KATSOMO 60-VUOTTA
Pyynikin kesäteatterin maailmankuuluisuutta saavuttanut pyörivä katsomo valmistui 60 vuotta sitten. Arkkitehti Reijo Ojasen piirtämä, Euroopan ensimmäinen konevoimin pyörivä katsomo otettiin käyttöön Aleksis Kiven Nummisuutarit -ensi-illassa 16.6.1959 Pyynikillä.
Katsomon kapasiteetti oli alun perin 792 paikkaa, mutta peruskorjauksen yhteydessä vuonna 1995 kapasiteetti kasvoi nykyiseen 836 paikkaan. Katoksen Pyynikin pyörivä katsomo sai ylleen vuonna 2005.


Pyynikin kesäteatteri: NUOTIN VIERESTÄ -komedia
Esitykset: 11.6.-10.8.2019
Ensi-ilta 14.6.2019

Näytelmä perustuu Fremantle Finlandin elokuvaan Nuotin vierestä, alkuperäisidea Lauri Nurkse.

 


Tiedote 8.5.2019, julkaisuvapaa heti


PYYNIKIN KESÄTEATTERISÄÄTIÖN APURAHAT 2019

Pyynikin kesäteatterisäätiö on jakanut teatterialan apurahoja yhteensä 20 000 eurolla.
Apurahoja myönnettiin esitysten toteutuksen lisäksi teatterialalla työskentelyä ja esittävien taiteiden ajankohtaisia aiheita esiin nostaviin hankkeisiin. Jakoperusteissa kiinnitettiin huomiota vapaan kentän ja erityisen niukin resurssein toimivien yhteisöjen tukemiseen. Lisäksi arvioitiin apurahan merkittävyyttä suunnitelman toteutumiselle. Myönnetyt apurahat olivat suuruudeltaan 2 000 – 5 000 euroa.

Apurahan saivat:

Haiharan nukketeatteri: nukketeatteriesityksen tuotantoon 50-vuotisjuhlavuonna 2019.
Kehitysvammaisteatteriyhdistys La Strada ry: 10-vuotisjuhlaesityksen Siunattu hulluus tuotantoon vuonna 2019.
Musiikkiteatteri Valkia: luento- ja keskusteluiltoihin teatterialan teemoista.
Teatteri 2.0 / Kulttuuri- ja teatteriyhdistys Kaksikko ry:
taiteellis-tutkimuksellisen Työn näyttämö -projektin toteutukseen.
Teatteri Täsmä ry: Näkökenttä -esityksen toteutukseen.
Työryhmä Marja Skaffari ja Johanna Peltola: klovneriaesityksen toteutukseen.
 

Säätiö tukee Pyynikin kesäteatterin toiminnan tuotoilla teatterialaa Tampereella. Tänä vuonna apurahan hakijoita oli yhteensä 49 ja niiden yhteenlaskettu summa yli 230 000 euroa. Apurahojen jaon mahdollisti kesän 2018 taloudellinen onnistuminen – sekä Ehtoolehdon sankarit -komedia että Suomen Kiertueteatterin kanssa yhdessä tuotettu Herra Hakkarainen seikkailee -näytelmä ylittivät katsojatavoitteensa.

 

Tulevana kesänä Pyynikin kesäteatterissa nähdään uusi kotimainen komedia Nuotin vierestä 11.6.–10.8.2019. Johanna Hartikaisen käsikirjoittaman näytelmän ohjaa Pyynikin kesäteatteriin Ola Tuominen. Lavalla nähdään mm. Tiina Weckström, Juha-Matti Koskela, Irina Vartia, Kaisa Hela, Samuli Muje, Karoliina Blackburn ja Jarmo Perälä.

 

Lisäksi kesäteatteriin toteutetaan näytelmä Tatun ja Patun Suomi, jota esitetään 4.7.–5.8.2019. Aino Havukaisen ja Sami Toivolan samannimiseen kirjaan perustuvan teoksen on dramatisoinut Sami Rannila. Ohjauksesta vastaa Janne Jämsä ja rooleissa nähdään Samuel Kujala, Verneri Lilja, Jenni Helenius ja Inke Koskinen. Teos toteutetaan yhteistyössä Suomen Kiertueteatterin kanssa.


 
Tiedote 4.4.2019, julkaisuvapaa heti
 
Tatuksi ja Patuksi Nörtti ja TTT-tähti
Tatun ja Patun Suomi -näytelmä Pyynikin kesäteatterissa kesällä 2019
 
Pyynikin kesäteatterin ja Suomen Kiertueteatterin yhteistyössä tuottaman Tatun ja Patun Suomi -näytelmän näyttelijät on valittu. Tatuna ja Patuna nähdään kaksi tamperelaista nuoren polven ammattinäyttelijää.
 
Tatun rooliin astuu Samuel Kujala, joka on tuttu Ylen suositun Nörtti: DragonSlayer666 -nuortensarjan pääroolista. Kujala valmistuu keväällä Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelmasta (Näty) teatteritaiteen kandidaatiksi.
Patuna Pyynikin maisemissa nähdään Tampereen Työväen Teatterin näyttelijä Verneri Lilja, joka on valmistunut Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2017.
 
Useissa sivurooleissa taituroivat Ahaa Teatterissa viime vuodet näytellyt Jenni Helenius sekä teatterityön kandidaatti Inke Koskinen Nätyltä.
 
- Meillä on jälleen tänä kesänä erittäin kovatasoinen näyttelijäkatras mukana tekemässä koko perheen teatteria ainutlaatuisessa miljöössä, kertoo Suomen Kiertueteatterin johtaja ja näytelmän ohjaaja Janne Jämsä.
 
Aino Havukaisen ja Sami Toivosen samannimiseen kirjaan perustuvan, Sami Rannilan dramatisoiman koko perheen näytelmän ensi-ilta on Pyynikin kesäteatterissa 4. heinäkuuta.
 
Tatun ja Patun Suomi -esitykset Pyynikin kesäteatterissa 4.7.-5.8.2019.
Näytelmän liput ovat myynnissä Lippupisteellä sekä Tampereella Kulttuurimyymälä Aplodissa ja Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä.
 
Koko perheen teatteriesityksen lisäksi Pyynikin kesäteatterin ohjelmistossa on kesällä 2019 kotimainen komedia Nuotin vierestä.
Esitykset: 11.6.-10.8.2019
 

Tiedote 14.3.2019, julkaisuvapaa heti


KESÄTEATTERI TEKEE HYVÄÄ!


Pyynikin kesäteatteri järjestää torstaina 18.7.2019 kello 18.00 hyväntekeväisyysnäytöksen Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry Tampereen hyväksi. Jokaisesta Nuotin vierestä -ihmissuhdekomedian kyseiseen näytökseen myydystä lipusta lahjoitetaan 2,00 euroa toiminnan tukemiseen.

 

Hope on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, joka toimii vapaaehtoisvoimin 20 paikallistoimijan välityksellä eri puolilla Suomea. Toiminnan tavoitteena on antaa lapsille Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Yhdistys jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. Lisätietoa yhdistyksen toiminnasta https://hopeyhdistys.fi/

 

Pyynikin kesäteatterisäätiön tuki kohdistuu Tampereen paikallisyhdistykselle. Yleisöllä on halutessaan mahdollisuus antaa oma lahjoituksena Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry Tampereen hyväksi osallistumalla lipaskeräykseen teatterin kahvioalueella ko. esityspäivänä.

 

Liput 18.7.2019 kello 18.00 alkavaan Nuotin vierestä -näytökseen ovat normaalihintaisia (hinta sisältää lahjoitettavan summan). 

 


 

Tiedote 20.11.2018, julkaisuvapaa heti

TAMPERELAISET KESÄTEATTERIT UUDENLAISEEN YHTEISTYÖHÖN

 

Tamperelaiset ammattikesäteatterit tiivistävät yhteistyötään. Pyynikin kesäteatteri, Tampereen Komediateatteri ja Viikinsaaren kesäteatteri työskentelevät yhdessä tuodakseen esiin Tampereen hienoa kesäteatteritarjontaa paikallisesti ja valtakunnallisesti. Ensimmäisenä uuden yhteistyön merkkinä teatterit ovat ottaneet käyttöön KesäTREatteri-kimppalipun.

 

Kimppalippu sisältää teatterikäynnin Tampereen Komediateatterin farssissa Voi veljet!, Viikinsaaren kesäteatterin musiikkikomediassa 506 ikkunaa sekä Pyynikin kesäteatterin komediassa Nuotin vierestä kesällä 2019. Kimppalippu on myynnissä kaikissa kolmessa teatterissa vuoden 2018 loppuun saakka 99 euron hintaan.

 

– Uskomme kaikkien hyötyvän siitä, että kilpailutilanteesta huolimatta jokainen meistä kannustaa asiakkaitamme käymään myös muissa teattereissa, kertoo Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.

 

KesäTREatteri-kimppalipulla enemmän teatterielämyksiä

 

Viikinsaaren kesäteatterissa nähdään kesällä 2019 Heikki Salon musiikkikomedia 506 ikkunaa, jonka ohjaa Olka Horila. 506 ikkunaa on lämminhenkinen tarina veljeksistä ja rakkaudesta. Se on koominen tarina erään kerrostalon asukeista, hulvattomista henkilöistä, jotka kaikki etsivät rakkautta.

Teoksessa kuullaan Miljoonasateen musiikkia ja rooleissa nähdään Heikki Hela/Sami Hintsanen, Sanni Haahdenmaa, Krista Putkonen-Örn, Janne Kallioniemi, Birgitta Putkonen, Jarkko Tiainen ja Saska Pulkkinen. Esitykset 13.6.-10.8.2019.

 

Pyynikin kesäteatterin ohjelmistossa kesällä 2019 on komedia Nuotin vierestä. Johanna Hartikaisen käsikirjoittaman ihmissuhdekomedian ohjaa Ola Tuominen. Tarinassa insinööri Arto toteuttaa vaimonsa viisivuotissuunnitelmaa täydellisen uran ja perheen saavuttamiseksi, kunnes tapahtumiin sotkeutuvat äiti, karaoke ja sattuma.

Rooleissa mm. Juha-Matti Koskela, Tiina Weckström, Irina Vartia, Kaisa Hela, Jarmo Perälä, Leena Rousti, Karoliina Blackburn, Seppo Paajanen ja Hanna Gibson. Esitykset 11.6.-10.8.2019.

 

Tampereen Komediateatterin Voi veljet! -farssin ovat kirjoittaneet Ray Cooney ja hänen poikansa Michael. Panu Raipian ohjaaman näytelmän tapahtumat sijoittuvat keskiluokkaisen englantilaispariskunnan kotiin, jossa valmistaudutaan iloiseen perhetapahtumaan. Tomin ja Lindan suunnitelmat uhkaavat romuttua Tomin veljien Dickin ja Harryn saavuttua taloon. Näyttelijöinä Jukka Puotila, Jukka Leisti, Tommi Raitolehto, Petra Karjalainen, Mari Turunen, Aku Sajakorpi sekä Vesa Kietäväinen. Esitykset 7.6.-10.8.2019.

 


 

 

Tiedote 31.10.2018, julkaisuvapaa 1.11.2018

 

LASTEN SUURSUOSIKIT TATU JA PATU PYYNIKIN KESÄTEATTERIIN

 

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen luomat suosikkihahmot Tatu ja Patu seikkailevat ensi kesänä Pyynikin kesäteatterissa Tampereella. Kesällä 2018 yhteistyönsä aloittaneet Pyynikin kesäteatteri ja Suomen Kiertueteatteri vastaavat tuotannosta jälleen yhdessä tuumin.

 

– Olen todella iloinen, että yhteistyö Suomen Kiertueteatterin kanssa jatkuu, kertoo Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.

 

– Tatu ja Patu ovat 8-vuotiaan tyttäreni suosikkeja, joten odotamme ensi kesän esitystä innokkaasti koko perheen voimin.

 

Tulevana kesänä Pyynikillä nähdään Havukaisen ja Toivosen Tatun ja Patun Suomi -kirjasta dramatisoitu samanniminen koko perheen näytelmä. Dramatisoinnista vastaa Sami Rannila, joka on dramatisoinut useita suosittuja koko perheen teatteriesityksiä. Näytelmän Pyynikille ohjaa Suomen Kiertueteatterin johtaja Janne Jämsä.

 

– Tatun ja Patun tuominen Pyynikin kesäteatteriin on äärimmäisen suuri kunnia, sillä Tatu ja Patu saavat ensimmäisen oman kesäteatterisovituksensa, iloitsee Jämsä.

 

Tatun ja Patun Suomi -näytelmässä koomisenvakava kaksikko esittelee löydöksiään oudosta pohjolan maasta, jossa me kaikki asumme - eli Suomesta. Tatun ja Patun omalaatuisten testien kohteiksi joutuvat esityksessä niin ruisleipä, suomalainen mökkikulttuuri kuin saunakin. Suomen kieli on kaupan nopeille ostajille ja katsojat päästetään tutustumaan myös Kalevalaan sekä upouuteen joulupukkikandidaattiin. Esityksen näyttelijät julkistetaan alkuvuodesta 2019.

 

Tatun ja Patun Suomi saa ensi-iltansa Pyynikin kesäteatterissa 4.7.2019. Esitykset ajalla 4.7.-5.8.2019.

 

Näytelmän lipunmyynti alkaa 1.11.2018 klo 10 Lippupisteellä sekä Tampereella Kulttuurimyymälä Aplodissa ja Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä.


 

 

Tiedote 8.10.2018, julkaisuvapaa heti

 

PYYNIKIN KESÄTEATTERIN PÄÄOSAAN JUHA-MATTI KOSKELA - IHMISSUHDEKOMEDIAA TÄHDITTÄVÄT MYÖS IRINA VARTIA JA KAISA HELA 

 

Kesällä 2019 Pyynikin kesäteatterissa nähdään kotimainen kantaesitys Nuotin vierestä. Ihmissuhdekomediassa insinööri Artolla on elämässään selvät sävelet vaimonsa viisivuotissuunnitelman toteuttajana, kunnes äiti ja kohtalo puuttuvat peliin. Oma roolinsa esityksessä on kotimaisella musiikilla, sillä osa tapahtumista sijoittuu karaokekilpailuun.

 

Näytelmän ohjaa Ola Tuominen ja se perustuu Fremantle Media Finlandin vuonna 2016 julkaisemaan samannimiseen elokuvaan. Alkuperäiskäsikirjoittaja Johanna Hartikainen tekee teoksen näyttämösovituksen.

 

Uusia kasvoja ja vanhoja tuttuja

 

Nuotin vierestä -komedian pääosassa insinööri Artona nähdään Tampereen Työväen Teatterin näyttelijä Juha-Matti Koskela. Hän valmistui Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselta vuonna 2011 ja on siitä asti kuulunut TTT:n näyttelijäkaartiin. Koskela on myös erinomainen laulaja ja onkin uransa aikana tehnyt useita musikaalirooleja. Pyynikin kesäteatterin lavalla hänet nähdään ensimmäistä kertaa.

 

Ensikertalainen Pyynikillä on myös Arton määrätietoisen Marjukka-vaimon roolin näyttelevä Irina Vartia. Salatut Elämät -televisiosarjassa vuodesta 2013 saakka näytelleelle Vartialle kesäteatterityö on tuttua esimerkiksi Sappeen ja Seinäjoen kesäteattereista. Teatterialan koulutustaan Vartia on täydentänyt The American Academy of Dramatic Arts -oppilaitoksessa Los Angelesissa.

 

Komediaa tähdittää lisäksi Kaisa Hela säkenöivän laulajatähden Susannan roolissa. Teatterikorkeakoulusta valmistumisensa jälkeen Turun Kaupunginteatterin sekä Tampereen Työväen Teatterin näyttelijäkuntaan kuulunut Hela työskentelee nykyisin freelance-näyttelijänä. Pyynikillä hän on vieraillut viimeksi vuosina 2012-2013 musiikkikomediassa Kuuma kesä -85. Televisiokatsojille Hela on tuttu muun muassa Kätevä emäntä -komediasarjasta sekä Putous -viihdeohjelmasta.

 

Ensi kertaa Pyynikin kesäteatterin lavalla nähdään myös muun muassa Korpelan kujanjuoksu -televisiosarjasta tuttu Hanna Gibson sekä Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselta vuonna 2014 valmistunut Anna Ackerman.

 

Ennestään tuttuja kasvoja Pyynikin yleisölle sen sijaan ovat TTT:n näyttelijä Samuli Muje (mm. Avioliittosimulaattori 2015) sekä freelance-näyttelijät Karoliina Blackburn (Pirunpelto 2014), Jarmo Perälä (Taivaan Tulet 2016), Leena Rousti (mm. Taivaan Tulet 2016) ja Seppo Paajanen (Mooseksen perintö 2007).

Lisää näyttelijäkiinnityksiä julkaistaan syksyn aikana.

 

Pyynikin kesäteatteri: NUOTIN VIERESTÄ -komedia
Esitykset: 11.6.-10.8.2019
Ensi-ilta 14.6.2019

 

Lipunmyynti 16.10.2018 alkaen:
Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynti (Verkatehtaankatu 11, Tampere), Kulttuurimyymälä Aplodi (Hämeenkatu 14b, Tampere) sekä Lippupisteen myyntikanavat.

 

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat – Finlands Dramatiker och Manusförfattare ry.

 


 

TIEDOTE 15.8.2018,  Vapaa julkaistavaksi heti

 

PYYNIKIN KESÄTEATTERILLA ERINOMAINEN KESÄ

Pyynikin kesäteatterin kausi 2018 oli menestys. Ehtoolehdon sankarit -näytelmän kantaesitys sai erittäin hyvän vastaanoton ja sen katsojamäärä oli yhteensä 42 770.


Minna Lindgrenin kirjojen pohjalta Seija Holman ja ohjaaja Tommi Auvisen dramatisoimasta teoksesta oli kahden kuukauden aikana yhteensä 52 esitystä, joiden täyttöprosentti oli 98,4%. 

 

"Onnistuminen oli mielestäni monen tekijän summa. Ensinnäkin alkuperäisteksti on erinomainen ja näyttämöllä nähtiin varsinainen unelmatiimi, joka kiinnosti yleisöä. Kun näytelmä taitavan työryhmän käsissä valmistui ja viidakkorumpu teki tehtävänsä, katsomot olivat täpötäynnä heinäkuun alusta alkaen", kertoo Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.


Myös Pyynikin kesäteatterin ja Suomen Kiertueteatterin yhteistyössä tuottama Herra Hakkarainen seikkailee -näytelmä sai hyvän vastaanoton ja keräsi 15 esitykseensä yhteensä 7 132 katsojaa. Onnistumista juhlittiin 5.8.2018 kesäteatterilla järjestetyssä pääsymaksuttomassa lastentapahtumassa. 

 

"Olemme erittäin tyytyväisiä teatterimme historian ensimmäiseen yhteistuotantoon Pyynikin kesäteatterin kanssa. Esitys keräsi runsaasti positiivista palautetta niin aikuis- kuin lapsiyleisöltäkin. Hyvillä mielin jatkamme yhteistyötä myös ensi kesänä", iloitsee Suomen Kiertueteatterin johtaja Janne Jämsä. 

 

 

Kesällä 2019 uusi kotimainen kantaesitys

 

Ensi kesänä Pyynikin kesäteatterissa nähdään komedia Nuotin vierestä, joka saa ensi-iltansa 14.6.2019.

Ihmissuhdekomediassa insinööri Artolla on elämässä selvät sävelet määrätietoisen vaimonsa viisivuotissuunnitelman toteuttajana, kunnes äiti ja kohtalo puuttuvat peliin. 

 

Kotimaisen kantaesityksen ohjaa Ola Tuominen, joka saapuu Pyynikin kesäteatteriin ensimmäistä kertaa ohjaajaksi. Aiemmin hänet on nähty Pyynikillä näyttelijänä.

 

”Pyynikin kesäteatterin kaikki työntekijät kautta aikojen ovat "valantehneitä puistotyöntekijöitä", joita yhdistää laji nimeltä suomalainen ja erityisesti tamperelainen kesäteatteri. Itse useina kesinä legendaarisessa kansallismaisemassa näytelleenä vaihdan näkökulman ohjaajan penkille kesällä 2019. Toivotan kaikki tervetulleeksi Pyynikin kesäteatteriin!” Tuominen kehottaa.

 

Vuonna 2016 julkaistuun elokuvaan pohjautuvan teoksen dramatisoi alkuperäiskäsikirjoittaja Johanna Hartikainen yhteistyössä Tuomisen ja kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhaskon kanssa. 

 

”On hauskaa ja innostavaa päästä suunnittelemaan ja kirjoittamaan teatterille. Tiimityöskentelymme on alkanut lupaavasti, jokainen palaveri on ollut antoisa ja jopa riehakas. Lupaa toivottavasti hyvää lopputuloksen kannalta”, toivoo käsikirjoittaja Hartikainen yhteistyön alkaessa.

 

Päärooleissa esiintyvät näyttelijät julkaistaan myöhemmin.

 

Nuotin vierestä -esityksen lipunmyynti alkaa tiistaina 16.10.2018.

Lipunmyynti Lippupiste, Tampereella myös Kulttuurimyymälä Aplodi ja Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynti.

 

Suomen Kiertueteatterin ja Pyynikin kesäteatterin kesän 2019 koko perheen näytelmä julkistetaan loppuvuodesta.

 


 

 

LEHDISTÖTIEDOTE 4.7.2018, julkaisuvapaa heti

 

SUOMEN KUULUISIN UNISSAKÄVELIJÄ SAAPUU PYYNIKIN KESÄTEATTERIIN
Herra Hakkarainen seikkailee -näytelmä saa ensi-iltansa torstaina 5. heinäkuuta

 

Suomen Kiertueteatteri ja Pyynikin kesäteatteri tuovat heinäkuun alussa ensi-iltaan Mauri Kunnaksen kirjoihin ja hahmoihin perustuvan Herra Hakkarainen seikkailee -näytelmän Pyynikin kesäteatteriin. Suomen Kiertueteatteri valikoitui Pyynikin kesäteatterin yhteistyökumppaniksi viime syksynä.

– Suomen Kiertueteatteri valikoitui yhteistyökumppaniksi mielenkiintoisen ohjelmistotarjouksen perusteella, kertoo Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.

– Lisäksi toiveissamme oli löytää pitkäaikainen kumppani, jonka kanssa kehittää Pyynikin kesäteatterin lastenteatteritoimintaa entisestään, Suurhasko jatkaa.

– Olemme äärimmäisen iloisia, että pääsemme aloittamaan toimintamme yhteistuotannolla juuri Pyynikin kesäteatterin kanssa. Yhteistyö on sujunut erinomaisesti, iloitsee Suomen Kiertueteatterin johtaja Janne Jämsä.


Herra Hakkarainen seikkailee -esitys valikoitui Pyynikille yhteistyössä teattereiden välillä.

– Meille kummallekin oli tärkeää tehdä esitys, joka on jollakin tavalla tuttu nykyajan lapsille. Mauri Kunnaksen luoma maailma ja hahmot ovat niin herkullisia, että pakkohan heidät oli Pyynikin näyttämölle tuoda, kertoo Jämsä.

 

Patrik Draken dramatisoiman näytelmän on sovittanut ja ohjannut Minna-Stiina Saaristo-Vellinki. Koko perheelle soveltuvan näytelmän rooleissa nähdään kolme ammattinäyttelijää. Herra Hakkaraisen yöpukuun sujahtaa Juha Antikainen, Masa Marsuna sinkoilee television lastenohjelmista tutuksi tullut tamperelaisnäyttelijä Veera Degerholm ja Rouva Hakkaraisen sekä Neiti Kreekulan rooleissa nähdään Riitta Lindroos.

 

Herra Hakkarainen seikkailee -esitykset 5.7.-5.8.2018 Pyynikin kesäteatterissa.

Lipunmyynti Kulttuurimyymälä Aplodissa sekä Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä Tampereella, valtakunnallisesti Lippupisteellä.


 

LEHDISTÖTIEDOTE 30.5.2018, julkaisuvapaa heti

 

EHTOOLEHDON SANKARIT -KOMEDIA SAA ENSI-ILTANSA PERJANTAINA 15.6.2018

 

Pyynikin kesäteatterissa nähdään tänä kesänä Ehtoolehdon sankarit -komedia. Kyseessä on kotimainen kantaesitys, jossa kirjailija Minna Lindgrenin Ehtoolehto-kirjasarjan hahmot nähdään ensimmäistä kertaa näyttämöllä.

 

Yllättävät käänteet seuraavat toisiaan, kun palvelutalo Ehtoolehdossa alkaa putkistosaneeraus ja hoivakodin teräväpäiset asukkaat eivät alistu kohtaloonsa remonttipölyn keskellä. Seniorit ottavat aktiivisen roolin sekä omassa elämässään että hoivakodin hämäräperäisten tapahtumien selvittämisessä.


Uuden kotimaisen komedian ohjaa Tommi Auvinen, joka vastaa myös dramatisoinnista yhdessä Seija Holman kanssa. Viimeksi tämän useista yhteistyöprojekteistaan tutun parivaljakon työstä nautittiin Pyynikillä vuoden 2015 menestyskomedia Avioliittosimulaattorissa.


Ehtoolehdon sankareissa mummorooleissa loistavat hilpeä höpöttäjä Eija Vilpas, näyttelijä-taidemaalari-kouluttaja Tuija Piepponen, kesän ajaksi itseään 40 vuotta vanhemman mummon tohveleihin hyppäävä Mari Turunen sekä ensimmäistä kertaa Pyynikillä nähtävä Pirkko Hämäläinen.

Ehtoolehdon pappaosastoa edustavat pitkän linjan näyttelijät Puntti Valtonen ja Tom Lindholm. Muissa rooleissa viihdyttävät Lari Halme, Sara-Maria Heinonen, Ahmed Issa, Ville Majamaa, Juulianna Mäkelä, Miia Selin ja Markus Ilkka Uolevi.


Vastikään Eino Salmelaisen säätiön tunnuspalkinnolla palkitun Mikko Saastamoisen suunnittelema lavastus tuo palan Helsinkiä keskelle Pyynikin kansallismaisemaa ja Jaana Aron pukusuunnittelu saa näyttelijät sukeltamaan syvälle ysikymppisten maailmaan.


Lipunmyynti kesän näytelmään käy vilkkaana; varattuna on jo yli 80 % lipuista. Heinä- ja elokuun iltaesityksiin löytyy kuitenkin vielä tilaa ja peruutuspaikkoja kannattaa tiedustella viikonkin varoitusajalla.


PYYNIKIN KESÄTEATTERI: EHTOOLEHDON SANKARIT
Esitykset 12.6.-11.8.2018

ensi-ilta 15.6.2018


Lipunmyynti: Lippupiste, Tampereella myös Kulttuurimyymälä Aplodi ja Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynti

 


 

Tiedote 16.1.2018, julkaisuvapaa 17.1.2018

 

SUOMEN KUULUISIN UNISSAKÄVELIJÄ SEIKKAILEE PYYNIKIN KESÄTEATTERISSA 2018

 

Pyynikin kesäteatterissa nähdään lastenteatteria myös tulevana kesänä. Mauri Kunnaksen rakastettuihin tarinoihin perustuva näytelmä Herra Hakkarainen seikkailee esitetään Tampereella yhteensä 15 kertaa aikavälillä 5.7.-5.8.2018.

 

Koko perheelle suunnatussa teoksessa tutut hahmot päätyvät hauskoihin ja vauhdikkaisiin tilanteisiin, kun Herra Hakkarainen lähtee öisille reissuilleen. Masa Marsulla on käpälät täynnä työtä, kun se koettaa pysyä parhaan ystävänsä kannoilla. Lisäksi sillä on arvoituksia ratkaistavana. Mihin ovat kadonneet Herra Hakkaraisen äidin sukat ja miksi rouva pormestari on niin kovin huolissaan oudoista yöllisistä tapahtumista?

 

Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille ja sen kesto on noin 45 minuuttia. Tuottaja Janne Jämsä kertoo, että esityksessä pyritään huomioimaan mahdollisimman hyvin eri-ikäisten katsojien tarpeet:
”Pyörivän katsomon esiin tuomat uudet tapahtumapaikat ja esityksen lyhyt kesto auttavat pitämään yllä pienimpien katsojien mielenkiinnon. Tekstin huumori ja esityksen tilannekomiikka puolestaan naurattavat nuorimpien lisäksi kouluikäisiä ja vanhempia.”

 

Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko iloitsee tuotannon toteutumisesta:
”On hienoa, että voimme jatkaa lastenteatteriperinteen luomista Pyynikille yhteistyössä Kiertueteatterin kanssa. Innolla odotan lopullisia suunnitelmia siitä, miten Herra Hakkaraisen ja Ehtoolehdon sankarien maailmat yhdistyvät Pyynikin maisemiin.”

 

HERRA HAKKARAINEN SEIKKAILEE
teksti Mauri Kunnas
dramatisointi Patrik Drake
tekijänoikeuksia valvoo Agency North Oy

 

Esitykset 5.7. - 5.8.2018 Pyynikin kesäteatterissa
Lipunmyynti käynnistyy keskiviikkona 17.1. kello 10.00.


Liput ovat myynnissä Kulttuurimyymälä Aplodissa sekä Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä Tampereella, valtakunnallisesti Lippupisteellä.

Lisätietoja www.pyynikinkesateatteri.fi

 


 

Tiedote 17.10.2017, julkaisuvapaa heti

 

KESÄN 2018 LIPUNMYYNTI KÄYNNISSÄ NYT
- Ehtoolehdon sankarit -dekkarikomedian näyttelijäkaarti täydentyy

Pyynikin kesäteatterissa nähdään kesällä 2018 Minna Lindgrenin humoristiseen Ehtoolehto-dekkarisarjaan perustuva näytelmä Ehtoolehdon sankarit. Vauhdikas dekkarikomedia kertoo viisaista vanhuksista hölmössä maailmassa. Kesän 2018 lipunmyynti käynnistyi tänään 17.10.2017.


Lindgrenin Ehtoolehto-tarina dramatisoidaan nyt ensimmäistä kertaa näyttämölle. Teoksen ohjaa Tommi Auvinen, joka vastaa myös dramatisoinnista yhdessä Seija Holman kanssa. Viimeksi tämän useista yhteistyöprojekteistaan tutun parivaljakon työstä nautittiin Pyynikillä vuoden 2015 menestyskomedia Avioliittosimulaattorissa.

 

NIMEKÄS NÄYTTELIJÄKAARTI

Ehtoolehdon sankarit -komediassa nähdään nimekäs näyttelijäkaarti. Mukana ovat taiteilijana ja kouluttajanakin menestynyt Tuija Piepponen, joka nähtiin Pyynikin kesäteatterissa viimeksi 90-luvun alun Kilpakosijat-näytelmässä. Hilpeä höpöttäjä Eija Vilpas ja komedienne Mari Turunen puolestaan viihdyttivät Pyynikillä vuonna 2015 kantaesityksensä saaneessa Avioliittosimulaattorissa.

 

Ensimmäistä kertaa kesän Pyynikin kesäteatterin pyörivän katsomon äärellä pääsee kokemaan Jussi-palkittu näyttelijä Pirkko Hämäläinen. Esitykseen on kiinnitetty myös viime kesänäkin Pyynikillä hurmannut Puntti Valtonen sekä muun muassa maalaiskomedioiden kanttori Piiparisen roolistaan muistettu Tom Lindholm.

 

Pyynikin kesäteatteri: Ehtoolehdon sankarit
Esitykset 12.6.-11.8.2018, ensi-ilta 15.6.2018

 

KESÄN 2018 LIPUNMYYNTI KÄYNNISSÄ
Lipunmyynti Pyynikin kesäteatterin toimistolla (Verkatehtaankatu 11), Kulttuurimyymälä Aplodissa (Hämeenkatu 14b) sekä Lippu.fi-verkkokaupassa, puhelinpalvelussa sekä Lippupisteen myyntipisteissä kautta maan.

Ryhmävaraukset (yli 30 hlöä) Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnistä:
puh. 010 229 2111 (ma-pe kello 10 – 16) sekä varaus@pyynikinkesateatteri

 

 

Tiedote 28.9.2017, julkaisuvapaa heti

ENSIMMÄISET NÄYTTELIJÄT JULKAISTU

Minna Lindgrenin suosittuun Ehtoolehto-kirjasarjaan perustuva dekkarikomedia Ehtoolehdon sankarit nähdään tulevana kesänä ensimmäistä kertaa näyttämöllä.

Ehtoolehdon sankarit -teoksen ensimmäisinä näyttelijäkiinnityksinä julkaistaan upea tehokolmikko Tuija Piepponen, Eija Vilpas ja Mari Turunen.

 

Taiteilijana ja ilmaisutaidon kouluttajanakin tunnettu Piepponen nähtiin Pyynikin kesäteatterissa viimeksi 90-luvun alun Kilpakosjat-näytelmässä.Vilpas ja Turunen puolestaan viihdyttivät Pyynikillä vuonna 2015 kantaesityksensä saaneessa Avioliittosimulaattorissa.
Lisää näyttelijäkiinnityksiä julkistetaan myöhemmin. 

Kesän 2018 lipunmyynti alkaa tiistaina 17.10.2017.

Lipunmyynti Tampereella Kulttuurimyymälä Aplodissa ja Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä. Lipunmyynti myös Lippupisteen verkkokaupassa, puhelinpalvelussa ja myyntipisteissä kautta maan.

 

Ryhmävarauksia vastaanotetaan 2.10.2017 alkaen Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä, puh. 010 2292 111 tai varaus@pyynikinkesateatteri.fi.

 


 

Lehdistötiedote 16.8.2017, julkaisuvapaa heti

 

EHTOOLEHDON SANKARIT ENSI KESÄNÄ PYYNIKIN KESÄTEATTERIIN,
LIPUNMYYNTI ALKAA LOKAKUUSSA
- Kesän 2018 ryhmävarauksia otetaan vastaan jo 2.10.2017 alkaen

Pyynikin kesäteatterissa saa kesällä 2018 kantaesityksen Minna Lindgrenin humoristiseen Ehtoolehto-dekkarisarjaan perustuva näytelmä Ehtoolehdon sankarit. Kirpeä komedia kertoo viisaista vanhuksista hölmössä maailmassa. Teräväpäiset hoivakodin asukkaat ottavat aktiivisen roolin sekä omassa elämässään että hoivakodin hämäräperäisten tapahtumien selvittämisessä, eikä mikään jää ennalleen!

Lindgrenin suosittujen Ehtoolehto-romaanien tapahtumat nähdään tulevana kesänä ensimmäistä kertaa näyttämöllä. Teoksen ohjaa Tommi Auvinen, joka vastaa myös dramatisoinnista yhdessä Seija Holman kanssa. Viimeksi tämän useista yhteistyöprojekteistaan tutun parivaljakon työstä nautittiin Pyynikillä vuoden 2015 menestyskomedia Avioliittosimulaattorissa. Ehtoolehdon sankarit -teoksen ensimmäiset näyttelijäkiinnitykset julkaistaan syyskuun aikana.


31420 KATSOJAA KÄVI NISKAVUORELLA
Tämän kesän uusi upea Niskavuoren nuori emäntä -musikaali keräsi 31420 katsojaa ja sai ylistävää palautetta niin katsojilta kuin kriitikoiltakin.

”Niskavuoren nuori emäntä oli meidän kunnianosoituksemme Suomen juhlavuodelle. Vaikka emme tänä kesänä saavuttaneet asetettua katsojatavoitetta, uuden taiteellisesti korkeatasoisen kotimaisen musikaalin tuottaminen oli kulttuuriteko, josta olemme erittäin ylpeitä,” kertoo kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.

Teatterin oman ohjelmiston lisäksi Pyynikin kesään kuului konsertti- ja stand up- vierailuja sekä yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta Kajeen kanssa toteutettu koko perheen näytelmä Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi. Teoksen näki 5265 katsojaa.

”Toivon kovasti, ettei yksi sateinen kesä pilaa hyvin alkanutta lastenteatteritoimintaa Pyynikillä. Meillä on toiveena pystyä tarjoamaan teatteria koko perheelle myös kesällä 2018, mutta tarvitsemme siihen uuden kumppanin, ja tällä hetkellä suunnitelmat ovat täysin auki,” tähdentää toiminnanjohtaja Suurhasko.

Tuodakseen uusia yleisöjä kesäteatterin pariin Pyynikin kesäteatteri aloitti myös yhteistyön Tampereen kaupungin sosiaalipalveluiden kanssa mahdollistaen teatterikäynnin kahdellesadalle avo- ja asumispalvelujen asiakkaalle. Yhteistyötä tullaan jatkamaan ja kehittämään tulevana vuonna Ehtoolehdon sankarit -näytelmän puitteissa.

 

KESÄN 2018 LIPUNMYYNTI ALKAA TIISTAINA 17.10.2017
Lipunmyynti Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä (Verkatehtaankatu 11, Tampere), Kulttuurimyymälä Aplodissa (Hämeenkatu 14b, Tampere) sekä Lippu.fi-verkkokaupassa, puhelinpalvelussa sekä Lippupisteen myyntipisteissä kautta maan.
Ryhmävarauksia (yli 30 hlöä) otetaan vastaan 2.10.2017 alkaen Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä:
puh*. 010 229 2111 (ma-pe kello 10 – 16) sekä varaus@pyynikinkesateatteri


Pyynikin kesäteatteri: Ehtoolehdon sankarit
Ensi-ilta 15.6.2018
www.pyynikinkesateatteri.fi

 


 

Lehdistötiedote 20.7.2017, julkaisuvapaa heti

NÄYTTELIJÄMUUTOS TÄMÄN VIIKON NISKAVUORI-ESITYKSISSÄ

Pyynikin kesäteatterissa esitetään tänä kesänä Hella Wuolijoen klassikkotarinaa Niskavuoren nuori emäntä ensimmäistä kertaa musikaalina.

Kustaava Niskavuoren roolissa loistanut Ronja Alatalo loukkasi jalkansa keskiviikkona 19.7. musikaalin näytöksessä ja joutuu olemaan poissa esityksistä ainakin kuluvan viikon ajan. Hänen tilallaan energisen Niskavuoren kuopuksen saappaissa nähdään Henna Wallin, joka hyppäsi vain muutamien minuuttien varoitusajalla esityksen tanssiryhmästä merkittävään puhe- ja laulurooliin.

"Henna selviytyi tehtävästä uskomattoman hienosti täysin ilman harjoitusta ja on hurmaava nuorena Kustaavana.  Ronja palaa rooliinsa mahdollisesti jo ensi viikolla, mutta on tärkää olla kiirehtimättä, jotta vammasta ei jää pysyvää haittaa", Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko toivoo.

Yleisöltä ja kriitikoilta kehuja saanutta musikaalia esitetään Pyynikin kesäteatterissa 12.8.2017 asti.
Tällä viikolla esityksiä on vielä torstaina 20.7. kello 18.00, perjantaina 21.7. kello 18.00 ja lauantaina 22.7.2017 kello 14.00 ja 18.00.

Teoksen on sovittanut ja ohjannut Pyynikin kesäteatteriin useista musikaaliohjauksista tunnettu Miika Muranen. Lavalla nähdään myös mm. Maria Pere, Mikko Nousiainen, Elina Keinonen, Sari Havas, Petra Karjalainen, Puntti Valtonen, Jani Rasimus ja Miikka Wallin.

PYYNIKIN KESÄTEATTERI: NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ

Esitykset 12.8.2017 asti.
Lipunmyynti: LIPPU.FI sekä Tampereella Pyynikin kesäteatterin toimisto ja Kulttuurimyymälä Aplodi.
Esityksen kesto on noin 2h 40 min (sisältäen väliajan).

Pressikuvat: https://www.pyynikinkesateatteri.fi/lehdisto/kuvapankki_niskavuoren_2017.html
​Kuva Ronja Alatalosta:

 


 

Tiedote 31.5.2017, julkaisuvapaa heti

 

NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ -MUSIKAALI SAA ENSI-ILTANSA PERJANTAINA 16.6.2017

Avoimet harjoitukset ensi maanantaina

 

Kesällä 2017 Pyynikin kesäteatterissa esitetään Miika Murasen ohjaama ja sovittama Niskavuoren nuori emäntä. Klassikkoteos nähdään nyt ensimmäistä kertaa musikaalina ja sen ensi-ilta on perjantaina 16.6.2017.

- Niskavuoren nuori emäntä on taistelua rakkaudesta, kunniasta ja maineesta. Se on tarina vahvoista naisista ja omantuntonsa kanssa painiskelevista miehistä. Teksti on tarpeeksi isoa ja vahvaa, että sitä voi syventää musiikin avulla, ohjaaja Miika Muranen summaa musikaalin sisältöä.


Hella Wuolijoen 1800-luvun hämäläiseen maisemaan sijoittuva tarina koskettaa vielä tänäkin päivänä suurilla tunteillaan ja aidoilla ihmiskohtaloillaan. Loviisa – Juhani – Malviina; kolmiodraaman hintana on niin perhe, suvun kunnia kuin vapauskin. Esityksessä soi kotimaisen Saaga Ensemblen ajaton musiikki

viisihenkisen bändin esittämänä kapellimestari Joonas Mikkilän vahvoina sovituksina.

 

Liisa Ikosen suunnittelema lavastus sisältää komeita rakennuksia, mutta samalla annetaan tilaa upeille Pyynikin maisemille. Myös tanssilla ja liikkeellä on teoksessa merkittävä osa; koreografina toimii Jenni Nikolajeff. Pukusuunnittelija Marjaana Mutasen työssä huomio kiinnittyy muun muassa roolihenkilöiden luonnetta ja asemaa korostavaan värimaailmaan.

 

Suurin osa näyttelijöistä nähdään ensimmäistä kertaa Pyynikin kesäteatterissa; esimerkiksi vahvasta musikaaliosaamisestaan tuttu Petra Karjalainen, konkariesiintyjä Sari Havas sekä upeaääninen Maria Pere Seinäjoen Kaupunginteatterista. Toki mukaan mahtuu myös Pyynikki-veteraaneja, kuten Iso-Heikkilän isäntä ja hänen renkinsä Kalle näytelmässä mieleenpainuvan roolin tehnyt Puntti Valtonen sekä Pyynikille lähes 20 vuoden jälkeen palaava tähtinäyttelijä Mikko Nousiainen.

 

YLEISÖLLE AVOIMET HARJOITUKSET MA 5.6.2017 kello 18.30

Pyynikin kesäteatteri järjestää maanantaina 5.6. kello 18.30 yleisölle mahdollisuuden kurkistaa uuden Niskavuori-musikaalin harjoituksiin. Tule katsomaan ohjaaja Miika Murasen, koreografi Jenni Nikolajeffin ja kapellimestari Joonas Mikkilän työskentelyä Niskavuoren nuori emäntä -musikaalin esiintyjien kanssa. Lisätiedot: http://bit.ly/2rUeHun

 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI: NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ

Esitykset 13.6.-12.8.2017, ensi-ilta 16.6.2017

Lavalla nähdään Maria Pere, Mikko Nousiainen, Elina Keinonen, Petra Karjalainen, Sari Havas, Puntti Valtonen, Ronja Alatalo, Olli Riipinen, Heidi Kirves, Kake Aunesneva, Anna Pukkila, Teemu Koskinen, Laura Hänninen, Anssi Valikainen, Jani Rasimus, Annina Rubinstein, Jenni Nikolajeff, Henna Wallin ja Miikka Wallin.

Lipunmyynti: Lippupiste, Tampereella myös Kulttuurimyymälä Aplodi

 


 

 Tiedote 23.3.2017, julkaisuvapaa heti


PYYNIKIN KESÄTEATTERISÄÄTIÖ JAKOI APURAHOJA

Pyynikin kesäteatterisäätiö on jakanut teatterialan apurahoja yhteensä 60 000 eurolla. Jakoperusteissa kiinnitettiin erityisesti huomiota vapaan kentän taiteilijoiden ja esitystaiteen monimuotoisuuden tukemiseen.
Apurahoja myönnettiin tällä kertaa muun muassa käsikirjoitustyöhön, teatteri- ja nukketeatterituotantoihin sekä poikkitaiteellisiin ja osallistaviin teoksiin.

Apurahan saivat:
• työryhmä Anna Ackerman, Minna Hokkanen ja Joni Huttunen: teatterituotannon Tapa Ingénue! kuluihin
• työryhmä Karoliina Blackburn, Aatu Keränen ja Sanna Majanlahti: suomalaista lasten- ja nuorten runoutta sekä uimahyppyjä yhdistävään uimahallikiertueeseen
• Asko Jaakonaho: näytelmän kirjoittamiseen
• työryhmä Katja Kähkönen, Mateja Ocepek ja Katja Povse: Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n Äitii! -teoksen tuotantoon
• Legioonateatteri ry: teatterin historiikin julkaisemiseen
• Työryhmä Sanna Majanlahti ja Tomi Pelli: Monologiesityksen toteutukseen
• Henrika Nieminen ja Teemu Kiiskilä: taiteelliseen työskentelyyn Kultakalamalja -kiertue-esityksessä
• Jonni Pantzar: näytelmän kirjoittamiseen
• Laura Sariola: taiteelliseen työskentelyyn
• Siperian teatteriyhdistys ry: teatterituotantoihin
• SirkusRakkausPumPum ry: osallistavan monitaiteisen katushown tuottamiseen
• Tukkateatteriyhdistys ry: valokalustohankintoihin ja Rossum's Universal Robots -tuotantoon
• Työryhmä Fanniina Tuomola ja Iida Sahlman: kesäteatteriesityksen tuotantoon
• Täsmäteatteri / Santeri Helinheimo ja työryhmä: toivoa käsittelevään kokemukselliseen teatteriesitykseen Pispalan uittotunnelissa syksyllä 2017
• Irina Vartia: sooloteoksen toteutukseen

Säätiö tukee Pyynikin kesäteatterin toiminnan tuotoilla teatteritoimintaa Tampereella. Tänä vuonna apurahan hakijoita oli yhteensä 38, ja myönnetyt apurahat olivat suuruudeltaan 1 000 - 8 000 euroa.

Kesällä 2017 Pyynikin kesäteatterissa nähdään uusi musikaali Niskavuoren nuori emäntä. Teoksen sovittaa ja ohjaa Pyynikin kesäteatteriin useista musikaaliohjauksista tunnettu Miika Muranen. Lavalla nähdään mm. Maria Pere, Mikko Nousiainen, Elina Keinonen, Sari Havas, Petra Karjalainen, Puntti Valtonen, Ronja Alatalo, Jani Rasimus ja Miikka Wallin.

PYYNIKIN KESÄTEATTERI: NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ
Esitykset 13.6.-12.8.2017
Ensi-ilta 16.6.2017


 

Tiedote 16.1.2017, julkaisuvapaa heti

 

PYYNIKIN KESÄTEATTERISÄÄTIÖN APURAHAHAKU KÄYNNISSÄ

 

Pyynikin kesäteatterisäätiön apurahahaku on käynnissä tammikuun loppuun asti. Säätiö jakaa apurajoja taiteellisiin ja tieteellisiin hankkeisiin, jotka edistävät säätiön tarkoituksen toteutumista. Apurahoja myönnetään aikaisempien kesien esityksistä kertyneistä ylijäämistä.

 

Pyynikin kesäteatterisäätiön tarkoituksena on teatteritaiteen esittäminen, kehittäminen ja ylläpitäminen Pyynikin kesäteatterissa ja muissa ulkoilmatiloissa Tampereen kaupungissa, teatterialan koulutus- ja valistustyö, tamperelaisen teatterin tukeminen sekä teatterialan tutkimus- ja julkaisutoiminta.

 

Vapaamuotoiset ja allekirjoitetut hakemukset pyydetään toimittamaan 31.1.2017 kello 16.00 mennessä Pyynikin kesäteatterisäätiön toimistoon Verkatehtaankatu 11, 33100 Tampere tai postitse osoitteeseen Pyynikin kesäteatterisäätiö, PL 246, 33101 Tampere. Myös postitse toimitettujen hakemusten tulee olla perillä viimeistään 31.1.2017.

 

Lisätiedot apurahahausta nettisivullamme: http://bit.ly/2jDDWJX

 


 

 NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ -MUSIKAALI KIINNOSTAA

 


Kesällä 2017 Pyynikin kesäteatterissa esitetään Miika Murasen ohjaama ja dramatisoima Niskavuoren nuori emäntä. Klassikkoteos nähdään nyt ensimmäistä kertaa musikaalina. Lipunmyynti käy vilkkaana; tällä hetkellä paikkoja on ostettu ja varattu lähes puolet.

 

Kolmiodraaman päärooleissa ovat Maria Pere, Mikko Nousiainen ja Elina Keinonen. 

 

NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ -MUSIKAALI
Esitykset 13.6.-12.8.2017, ensi-ilta 16.6.2017

 

ROOLEISSA: Maria Pere, Mikko Nousiainen, Elina Keinonen, Sari Havas, Petra Karjalainen, Puntti Valtonen, Ronja Alatalo, Kake Aunesneva, Laura Hänninen, Heidi Kirves, Teemu Koskinen, Jenni Nikolajeff, Anna Pukkila ja Olli Riipinen.

 

 


 

 Mediatiedote 30.11.2016, julkaisuvapaa heti

 

LISÄÄ NÄYTTELIJÖITÄ KIINNITETTY PYYNIKIN KESÄTEATTERIN 2017 MUSIKAALIIN 


Pyynikin kesäteatterin musikaaliin Niskavuoren nuori emäntä on kiinnitetty lisää kiinnostavia näyttelijöitä. Monipuolisesta ilmaisusta ja vahvasta musikaaliosaamisesta tunnettu Petra Karjalainen nähdään musikaalissa Niskavuoren Hetan roolissa. Niskavuoren nuorimmaista, Kustaavaa, näyttelee nuori tamperelainen lahjakkuus Ronja Alatalo. Lisäksi Iso-Martin osaan on kiinnitetty Tampereen yliopistosta näyttelijäksi valmistunut Teemu Koskinen. Kaikki kolme näyttelijää tekevät tulevana kesänä ensiesiintymisensä Pyynikin kesäteatterissa, kuten myös aiemmin julkaistuista näyttelijöistä mm. nimiosassa esiintyvä Maria Pere ja Niskavuoren vanhan emännän roolissa nähtävä Sari Havas.

Petra Karjalainen on ollut kiinnitettynä Tampereen Työväen Teatterin näytelijäksi vuodesta 1997 alkaen. Karjalainen on urallaan esiintynyt pääosissa muun muassa musikaaleissa Desirée, Chicago ja 5 vuoden rakkaus (Last Five Years), tehnyt lukuisia mieleenpainuvia sivurooleja sekä vieraillut mm. Tampereen Teatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa ja Suomen kansallisoopperassa. Hänet on nähty myös useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Petra on iloinen roolistaan Pyynikin kesäteatterissa, jossa hän on nähnyt elämänsä ensimmäisen teatteriesityksen jo 3-vuotiaana: ”Olen aina rakastanut Niskavuori-näytelmiä ja Heta on mielestäni todella mielenkiintoinen hahmo. Tuskin maltan odottaa että pääsen häneen tutustumaan!”

Tampereen Yhteiskoulun ilmaisutaidon erityislukiota käyvä Ronja Alatalo on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut esiintyjä. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen erikoiskoulutuksesta teatterimaailmaan päätynyt Ronja teki esikoisroolinsa vuonna 2012 Tampere-talon suurmusikaali Annien pääosassa. Tämän jälkeen tie on vienyt mm. Tampereen Komediateatterin ja Tampereen Työväen Teatterin näyttämöille. Syksyllä 2016 hän aloitti näyttelijänä YLE:n Uusi Päivä- draamasarjassa.

Teemu Koskinen on valmistunut vuonna 2009 Tampereen yliopiston näyttelijäntyön linjalta (NÄTY). Valmistuttuaan hän on työskennellyt mm. Kotkan Kaupunginteatterissa ja Kouvolan teatterissa. Teemu on vieraillut myös Tampereen Työväen Teatterin näytelmässä Runar ja Kyllikki sekä Kansallisteatterin kiertuenäytelmässä Aikaero.

Hella Wuolijoen Niskavuoren nuori emäntä nähdään ensimmäistä kertaa musikaalina. Teoksen sovittaa ja ohjaa Pyynikin kesäteatteriin Miika Muranen, joka vastasi myös Lahden kaupunginteatterin kiitetyn Niskavuoren naiset -musiikkinäytelmän sovituksesta ja ohjauksesta vuonna 2013. Kolmiodraaman päärooleissa nähdään Maria Pere (Loviisa), Mikko Nousiainen (Juhani) ja Elina Keinonen (Malviina).

Lisätietoja www.pyynikinkesateatteri.fi

NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ PYYNIKIN KESÄTEATTERISSA 13.6.-12.8.2017

ROOLEISSA: Maria Pere, Mikko Nousiainen, Elina Keinonen, Petra Karjalainen, Sari Havas, Puntti Valtonen, Ronja Alatalo, Kake Aunesneva, Laura Hänninen, Heidi Kirves, Teemu Koskinen, Jenni Nikolajeff, Anna Pukkila
Lipunmyynti Lippupisteessä, Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä ja Kulttuurimyymälä Aplodissa.


 

Tiedote 24.11.2016, julkaisuvapaa heti

Lasten kesäteatterinäytelmät jatkuvat Pyynikin kesäteatterissa yhteistuotantona:
kantaesityksenä Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi

Kesällä 2017 Tampereella pääsee matkustamaan ympäri Suomen vain istahtamalla Pyynikin kesäteatterin pyörivään katsomoon television lastenohjelmista tuttujen Katti Matikaisen ja Nakkirakin seuraan. ”Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi” on koko perheen näytelmä, joka perustuu Silja Sillanpään samannimiseen lastenkirjaan. Se juhlii satavuotiaan Suomen suvea.

Reissukissa Katti Matikainen ja lukukoira Nakkirakki osallistuvat Humppakerhon kotimaan kesäkiertueelle. Laulavien eläkeläisten matkassa kaverukset pääsevät kokeilemaan niin maatilamatkailua, metsäretkeilyä kuin festarielämääkin. Pohjanmaalta humppabussin salamatkustajaksi kipuava alati nälkäinen vuohi tarjoaa matkalle haasteita, samoin Matikaisen vikkelä Mummu, joka tuntuu aina olevan kateissa. Onneksi Katti on tottunut ottamaan selvää asiasta kuin asiasta ja Nakkirakki puolestaan tietää jo valmiiksi kaiken.

Esityksessä nähdään Katti Matikaisen ja Nakkirakin rooleissa hahmojen alkuperäisesittäjät Silja Sillanpää ja Ville Mononen. Esityksen ohjaa Janne Pellinen. Muu työryhmä julkistetaan myöhemmin.

Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi saa ensi-iltansa tiistaina 4.7. klo 18 ja esityksiä on heinäkuun aikana 17. Koko perheen esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille ja sen kesto on n. 45 min.

Lipunmyynti aukeaa 28.11.2016 klo 10 Kulttuurimyymälä Aplodissa Tampereella, sekä Lippupisteellä 1.12. klo 10.

Esitys on Kulttuuriosuuskunta Kajeen ja Pyynikin kesäteatterin yhteistuotanto.

Esitykset:
Ennakko ma 3.7. klo 15.00
Ensi-ilta ti 4.7. klo 18.00
Su 9.7. klo 15 ja 18
Ma 10.7. klo 15 ja 18
Ti 11.7. klo 15 ja 18
Ma 17.7. klo 15 ja 18
Ti 18.7. klo 15 ja 18
Su 23.7. klo 15
Ma 24.7. klo 15 ja 18
Ti 25.7. klo 15 ja 18

Liput Kulttuurimyymälä Aplodista 16 €, perhelippu (4 hlö) 56 €
Liput Lippupisteeltä 18,50 €, perhelippu (4hlö) 62 € + mahdolliset toimituskulut.

Lisätietoja:
Kulttuuriosuuskunta Kaje
tuottaja Susanna Ihanus
p.050 300 7647
susanna.ihanus@kaje.fi
Verkkosivut: mauahtavasuomi.blogspot.fi ja www.kaje.fi

Pyynikin kesäteatteri
toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko
p. 050 325 0275
hanna.suurhasko@pyynikinkesateatteri.fi

 


 

Lehdistötiedote 17.10.2016, julkaisuvapaa heti

 

Pyynikin kesäteatteriin tuoreita kasvoja ja suosikkinäyttelijöitä kesällä 2017

- Niskavuori-musikaalin rooleissa mm. Maria Pere, Mikko Nousiainen, Sari Havas ja Puntti Valtonen

 

Pyynikin kesäteatterin lavalla nähdään ensi kesänä nimekkäiden näyttelijöiden rinnalla uusia tuttavuuksia ja tulevaisuuden lupauksia. Uuden Niskavuoren nuori emäntä -musikaalin nimiosaan Loviisaksi on kiinnitetty näyttelijä Maria Pere ja Juhani Niskavuoren saappaisiin astuu lukuisista elokuvista ja tv-sarjoista tuttu suosikki Mikko Nousiainen. Kolmiodraaman toisen naisen, Malviinan roolin näyttelee Elina Keinonen. Mukana teoksessa ovat myös ensimmäistä kertaa Pyynikillä näyttelevä Sari Havas ja samalla lavalla näytelmissä Iso-Heikkilän isäntä ja hänen renkinsä Kalle sekä Albatrossi ja Heiskanen mieleenpainuvat roolit tehnyt Puntti Valtonen. Heidän lisäkseen ensi kesän 15 hengen näyttelijäkaartiin kuuluvat mm. Heidi Kirves, Kake Aunesneva, Laura Hänninen ja Anna Pukkila.

 

Pääosassa esiintyvä Maria Pere on Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijä, joka tekee nyt ensimmäisen teatterivierailunsa Tampereelle. Upeaääninen Maria on tehnyt näyttelijäntyön lisäksi kymmenen vuoden ajan yhteistyötä ja useita esiintymisiä Kaj Chydeniuksen kanssa. Marian merkittäviin musikaalirooleihin kuuluvat mm. Sound Of Music -musikaalin Maria (Kemin kaupunginteatteri 2009) ja Lainahöyhenten Francis (Seinäjoen kaupunginteatteri 2016). Juhanin salarakkaan Malviinan roolissa nähdään Teatterikorkeakoulusta vuonna 2014 valmistunut tamperelaislähtöinen Elina Keinonen. Hänen teatteritöihinsä lukeutuvat mm. Vaasan Kaupunginteatterin Oliver! -musikaali (2013) ja Teatteri Takomon Amerikkalainen tyttö (2012). Tampereella Elina on nähty viimeksi Tampereen Teatterin koskettavassa draamassa Tarpeettomia ihmisiä (2015). Tämän lisäksi Elina on näytellyt mm. Helsingin Kaupunginteatterissa sekä useissa tv- ja elokuvatuotannoissa.

 

Hella Wuolijoen kolmiodraaman sydämessä ovat nuori emäntä Loviisa ja hänen miehensä Juhani sekä Juhanin rakastajatar Malviina. Mitä on tehtävissä, kun rakkaus repii sydämiä, perhettä ja suvun kunniaa? Klassikkoteoksen dramatisoi musikaaliksi ja ohjaa Tampereen Työväen Teatterin ohjaaja Miika Muranen, Saaga Ensemblen musiikin sovittaa kapellimestari Joonas Mikkilä ja koreografina toimii Jenni Nikolajeff. Lavastuksen suunnittelee Aalto-yliopiston lavastustaiteen professori Liisa Ikonen.

 

Niskavuoren nuori emäntä -esitykset 13.6.-12.8.2017

Ensi-ilta 16.6.2017.

Lipunmyynti alkaa 18.10.2016.

 


 

 Lehdistötiedote 18.8.2016, julkaisuvapaa heti

 

NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ
Uusi, upea musikaali Pyynikin kesäteatterissa kesällä 2017

 

Pyynikin kesäteatteri juhlistaa 100-vuotiasta Suomea esittämällä kesällä 2017 ikiklassikon Niskavuoren nuori emäntä. Näytelmän dramatisoi musikaaliksi ja ohjaa Miika Muranen. Näytelmän roolitus julkistetaan syksyn aikana.

 

Hella Wuolijoen 1800-luvun hämäläiseen maisemaan sijoittuva tarina koskettaa vielä tänäkin päivänä suurilla tunteillaan ja aidoilla ihmiskohtaloillaan. Loviisa – Juhani – Malviina; kolmiodraaman hintana on niin perhe, suvun kunnia kuin vapauskin. Esityksessä soi kotimaisen Saaga Ensemblen musiikkia kapellimestari Joonas Mikkilän vahvoina sovituksina.

 

Ensimmäistä kertaa Pyynikin kesäteatteriin saapuva ohjaaja-näyttelijä Miika Muranen on tällä hetkellä kiinnitettynä ohjaajana Tampereen Työväen Teatterissa. Hänen aiempia töitään ovat esimerkiksi Tarpeettomia ihmisiä (Tampereen Teatteri), Myrskyluodon Maija (Jyväskylän kaupunginteatteri), Chicago ja Niskavuoren naiset (Lahden kaupunginteatteri).

 

Niskavuoren nuori emäntä -esitykset 13.6.-12.8.2017
Ensi-ilta 16.6.2017.
Lipunmyynti alkaa 18.10.2016.
Lipunmyynti Lippupiste.

 

 

Lehdistötiedote 9.8.2016, julkaisuvapaa heti

 

TAIVAAN TULET TAVOITTI LÄHES 43 000 KATSOJAA
Pyynikin kesäteatterilla tapahtuu vielä elokuussa

 

Taivaan tulet -esityskausi päättyi viime lauantaina. Runsaasti positiivista katsojapalautetta saanut kiitelty näytelmä tavoitti kesän aikana lähes 43 000 katsojaa ja Pyynikin kesäteatterin täyttöaste kesän 2016 aikana oli 95%.

Kesän 2017 näytelmä tullaan julkistamaan elokuun aikana.

 

KONSERTTEJA JA STAND UP -ILTA

Vaikka oma esityskausi päättyi, Pyynikin kesäteatteri toimii elokuun aikana näyttämönä useille eri tapahtumille. Heinäkuussa alkaneet Maltti ja Valtti: Tehtävä mummolassa -seikkailunäytelmän esitykset jatkuvat vielä tiistaina 9.8. ja keskiviikkona 10.8. Koko perheen teatteriesitykselle on selvästi ollut kysyntää, sillä näytelmä on jo saavuttanut yleisötavoitteensa.

 

The Ukulele Orchestra of Great Britain -orkesteri esiintyy keskiviikkona 10.8. täydelle katsomolle, sillä konsertti on jo pitkään ollut täyteen varattu.

 

Sunnuntaina 14.8. käynnistyy Virta vie Pyynikille -festivaaliviikko. Ensimmäisenä on luvassa perhepäivä, joka huipentuu odotetun Hevisauruksen keikkaan. Ilta jatkuu Pyynikillä musikaalien maailmassa tunnelmoiden, kun Memory – Musikaalien loistoa -konsertissa esiintyy muun muassa tämän vuoden tangokuningatar Erika Vikman.

 

Festivaalin muita esiintyjiä ovat esimerkiksi Wärttinä, Saimaa, Waltteri Torikka trio, Seitsemän Seinähullua Veljestä sekä Jope Ruonansuu. Lauantai 20.8. on pyhitetty stand upille, kun esiintymisvuorossa ovat eturivin koomikot Jaakko Saariluoma, Ilari Johansson ja Niko Kivelä.

Lisätiedot Virta vie Pyynikille -tapahtumista: www.virtavie.fi.
Lipunmyynti Lippupiste.

 


 

Lehdistötiedote 17.6.2016, julkaisuvapaa heti

 

UUSI TOIMINNANJOHTAJA VALITTU

Taivaan tulet saa ensi-iltansa tänään

 

Pyynikin kesäteatteria jo kuudentoista vuoden ajan luotsannut Jari Nieminen jättäytyy tehtävästään tämän kesän jälkeen. Pyynikin kesäteatterisäätiö haki uutta toiminnanjohtajaa keväällä ja uudeksi toiminnanjohtajaksi on nyt valittu Hanna Suurhasko.

 

- Pyynikin toiminnanjohtajan paikka herätti suurta kiinnostusta ja hakemuksia tuli lähes kolmekymmentä. Valinta kohdistui Suurhaskoon, koska hänellä on laaja-alaista kokemusta kesäteatteritoiminnasta ja myös näkemystä toiminnan kehittämiseksi, Pyynikin kesäteatterisäätiön hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen kertoo.

 

Syksyllä pestinsä aloittava Suurhasko on 37-vuotias kulttuurituottaja (AMK), joka on työskennellyt näyttämötaiteen tuotannon, hallinnon ja markkinoinnin parissa puolet elämästään. Harrastajateatterissa jo nuorena kipinän alalle saanut Suurhasko on toiminut mm. Suomen Kansallisbaletin tuottajana sekä useissa teatterialan luottamustoimissa. Tällä hetkellä hän asuu perheineen Turussa ja siirtyy Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtajan tehtävään Samppalinnan Kesäteatterista.

 

Suurhasko haluaa muun muassa osallistaa yleisön teatterin toiminnan kehittämiseen.

- Tarkoituksenani ei ole myllertää asioita pyörremyrskyn lailla, vaan ensin perehtyä tehtäväkenttääni rauhassa. Varmaa kuitenkin on, että kotimainen ohjelmistoprofiili säilyy, toteaa Suurhasko.

 

 

Pyynikin kesäteatterissa saa tänään ensi-iltansa Taivaan tulet, jonka on näytelmäksi sovittanut ja ohjannut Olli-Matti Oinonen Kuopion kaupunginteatterista. Esityskausi kestää 6.8.2016 asti.

 

Pyynikin kesäteatteri 2016: TAIVAAN TULET
Esityskausi 14.6.-6.8.2016, ENSI-ILTA 17.6.2016

Lipunmyynti Lippupiste.

 

www.pyynikinkesateatteri.fi

Kuva: HANNA SUURHASKO

 


 

 LEHDISTÖTIEDOTE 7.6.2016, julkaisuvapaa heti

 

TAIVAAN TULET LUMOAA PYYNIKIN KESÄTEATTERISSA


Pyynikin kesäteatterin valtaa tänä kesänä Taivaan tulet, joka perustuu Timo Parvelan ja Kari Väänäsen käsikirjoittamaan samannimiseen tv-sarjaan. Pyynikille Taivaan tulet on näytelmäksi sovittanut ja ohjannut Olli-Matti Oinonen Kuopion kaupunginteatterista. Ensi-ilta on perjantaina 17.6.2016.

 

ELÄMÄNMENO ERILAISTA KUIN ETELÄSSÄ
Taivaan tulet alkaa siitä, kun konstaapeli Rauni Väänänen palaa vuosien jälkeen takaisin kotiseudulleen Kemijärvelle. Paluumuutto ei suju aivan mutkitta, sillä etelässä vietetyt vuodet ovat vieroittaneet hänet pohjoisen tavoista ja etäisestä isästä. Pikkukaupungin elämäntyyli ja poliisin työtehtävätkin ovat erilaisia kuin Espoossa.

Tarinasta löytyy Lapin lumoa sekä pohjoisen karua elämänmenoa. Vahvoja tunteita ja hurttia huumoria viljelevän esityksen lavastussuunnittelusta vastaa Marjatta Kuivasto, jolle vastikään myönnettiin Pirkanmaan kulttuurirahaston vuoden 2016 palkinto. Pukusuunnittelu on Maria Salmisen käsialaa. Esityksessä kuullaan muun muassa tv-sarjasta tuttua Ismo Alangon musiikkia.

Lipunmyynti Taivaan tulet -esityksiin käy vilkkaana. Tällä hetkellä on myyty ja varattu jo 38 000 lippua. Peruutuspaikkoja kannattaa kysellä pitkin kesää, sillä paikkoja saattaa vapautua vielä viikonkin varoitusajalla. Tänä kesänä päiväesityksiä on lisätty; kello 14:00 alkavia esityksiä on keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin.

 

LASTENTEATTERIA, KONSERTTEJA JA STAND UP -ILTA
Taivaan tulet -esitysten lisäksi Pyynikin kesäteatteri toimii tänä kesänä monien eri tapahtumien näyttämönä.
Heinäkuussa ensi-iltansa saa Maltti ja Valtti: Tehtävä mummolassa -esitys, jonka tuottaa Kulttuuriosuuskunta Kaje.
Sunnuntaina 31.7. vuorossa on Suomi nauraa -kesäkiertue, jossa esiintyvät maamme eturivin koomikot: Heli Sutela, André Wickström, Jaakko Saariluoma, Ali Jahangiri ja Mika Eirtovaara.

Lähes loppuunmyyty The Ukulele Orchestra of Great Britain (UK) -konsertti valtaa Pyynikin 10.8.2016.
Virta vie Pyynikille -festivaali järjestetään 14.-21.8.2016. Esiintyjinä on esimerkiksi Hevisaurus, Värttinä, Waltteri Torikka, Seitsemän Seinähullua Veljestä sekä stand up -koomikot Niko Kivelä, Jaakko Saariluoma ja Ilari Johansson.

 

Pyynikin kesäteatteri 2016: TAIVAAN TULET
Esityskausi 14.6.-6.8.2016, ENSI-ILTA 17.6.2016


Rooleissa:
Timo Allinniemi, Kake Aunesneva, Lotta Huitti, Timo Julkunen, Senni Kurittu/Idalilja Raipia, Esa Latva-Äijö, Mika Lepistö, Rinna Paatso, Jarmo Perälä, Jukka Pitkänen, Pauliina Puurila, Tommi Rantamäki, Leena Rousti, Ari-Kyösti Seppo, Nina Tienhaara ja Janne Turkki

Lipunmyynti: Lippupiste, Tampereella myös Kulttuurimyymälä Aplodi
www.pyynikinkesateatteri.fi


 


 

LEHDISTÖTIEDOTE 25.2.2016, vapaa julkaistavaksi

PYYNIKIN KESÄTEATTERISÄÄTIÖ JAKOI APURAHOJA

Pyynikin kesäteatterisäätiö on jakanut apurahoja teatteriryhmille, työryhmille ja yksityishenkilöille. Apurahoja myönnettiin esimerkiksi esitystoimintaan, taiteelliseen työskentelyyn, opintoihin ja tutkimustoimintaan.
Apurahan saivat Esteetön taide ja kulttuuri, Haiharan nukketeatteri, Marika Heiskanen, työryhmä Taru Huokkola ja Joni Seppälä, Susanna Ihanus ja työryhmä, Elina Kiikku, Emilia Pokkinen, Maria Skaffari, Taaliateatteri, Anna-Liisa Tarvainen, Teatteri 2.0, Teatteri FAQ, Teatteri Täsmä, Teatteriyhdistys Eliisa, Tukkateatteri sekä Anna-Kaisa Vuorinen.

Apurahoja jaettiin kaikkiaan 50.000 euroa. Saapuneiden hakemusten yhteissumma oli yli kaksinkertainen jaettuun summaan verrattuna.
Apurahoja myönnettiin aikaisempien kesien esityksistä kertyneistä ylijäämistä. Lisäksi kertyneillä ylijäämillä on päätetty rakennuttaa kesäteatterin kahvion alueelle uusi katos asiakasviihtyvyyden parantamiseksi.

Tulevan kesän esityksen Taivaan tulet lipunmyynti on käynnistynyt vilkkaana.
Lippuja on myyty ja varattu tähän mennessä noin 30 000 kappaletta.

Pyynikin kesäteatteri
TAIVAAN TULET
Esitykset 14.6.-6.8.2016

Pyynikin kesäteatteri, toimisto, Verkatehtaankatu 11, Tampere
Liput: kulttuurimyymälä Aplodi, puh. 010 346 2000 sekä Lippupiste
Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynti puh. 010 2292 111


 


 
  

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito