Uutiset

EtusivuTeatteri » Uutiset

Pyynikin kesäteatterin ylläpitäjäksi Pyynikin kesäteatteri OyPyynikin kesäteatterin ylläpitäjäksi Pyynikin kesäteatteri Oy

 

Pyynikin kesäteatterin ylläpitäjäksi osakeyhtiö – Piia Soikkeli toimitusjohtajaksi

 

Vuodesta 2001 säätiönä toiminut ja viime vuosina taloudellisten ongelmien kanssa paininut Pyynikin kesäteatteri muuttuu 1. huhtikuuta 2023 osakeyhtiöksi.

 

Muutoksella varmistetaan Pyynikin kesäteatterin toiminta ja tulevaisuus. Nyt perustetusta Pyynikin kesäteatteri Oy:stä omistavat samansuuruiset osuudet Tampereen Teatteri, Tampereen Työväen Teatteri ja Eino Salmelaisen säätiö sr.

 

Osakeyhtiömalli on tässä ajassa parempi toimintamuoto, ja se mukautuu säätiötä paremmin teatteritoiminnan pyörittämiseen.

 

Torstaina 29.3.2023 pidetyssä mediainfossa asiaa kuvailtiin muun muassa näin:

 

“Pyynikin kesäteatteri on Suomen hienoin ja arvokkain perinteinen kesäteatteri, jonka jatko haluttiin ehdottomasti turvata painottaa Tampereen Teatterin teatterinjohtaja Mikko Kanninen.

 

“Suomalainen kesäteatteri on ainutlaatuinen ilmiö maailmassa, ja ansaitsee tekijöikseen parhaat ammattilaiset”, sanoo Tampereen Työväen Teatterin teatterinjohtaja Otso Kautto ja jatkaa: “Pyynikin peruslinja ei kaipaa muutoksia: päätuote on edelleen teatteri."

 

”Eino Salmelaisen säätiö pitää tärkeänä turvata Pyynikin kesäteatterin toiminta. Uudessa osakeyhtiössä mukana olo on säätiölle sen sääntöjen mukainen tapa kehittää tamperelaista teatterielämää”, kertoo Eino Salmelaisen säätiön hallituksen puheenjohtaja Rauno Ihalainen.

 

Toimitusjohtajaksi Piia Soikkeli

 

Pyynikin kesäteatteri Oy:n toimitusjohtajana aloittaa teatteritaiteen maisteri Piia Soikkeli. "Tavoitteenani on, että Suomen vetovoimaisimmasta kesäteatterista tehdään työntekijöiden, osakeyhtiön hallituksen ja muiden taustajoukkojen yhteisvoimin entistä vetovoimaisempi.”

 

 

Lue koko mediatiedote täältä

 

Lue lisää kesän ohjelmistosta

 


Takaisin uutisiin
Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito