Tampereen teatterikerho

EtusivuTeatteri » Tampereen teatterikerho

 

Tampereen Teatterikerho ry on vuonna 1945 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on lisätä suuren yleisön tietoutta teatterista. Yhdistys järjestää seminaareja, esitysten ennakkokatselutilaisuuksiatamperelaisissa ammattiteattereissa sekä teatteriretkiä eri puolille Suomea.

 

Vuosina 1955-2000 Teatterikerho ylläpiti Pyynikin kesäteatteria Tampereella, ja nykyisin Teatterikerho kuuluu kesäteatterin toimintaa ylläpitävän Pyynikin kesäteatterisäätiön hallitukseen.

 

Pyynikin kesäteatterin toiminnan tuotoilla on tuettu tamperelaista teatterielämää. Esimerkiksi Tampereen Teatterikesän ja lasten- ja nuortenteatteri Teatteri 2000:n toiminta on käynnistetty Teatterikerhon puheenjohtajan Olavi Veistäjän aktiivisuuden ansiosta ja Teatterikerhon avustusten varassa. Teatterikerho on tukenut myös teattereiden työntekijöiden kieliopintoja ja opintomatkoja. Kesäteatteritoiminta on ollut välillä myös hyvin tappiollista. Nykyisin Teatterikerho ei myönnä avustuksia.

 

Tampereen Teatterikerhon toiminnassa ovat olleet mukana aina yksittäisten tamperelaisten lisäksi kaikki tamperelaiset ammattiteatterit. Tällä yhteistoiminnalla on ollut suuri merkitys tamperelaisten teattereiden keskinäiselle yhteistyölle kaikkina vuosikymmeninä.

 


 
JÄSENYYS

Tampereen Teatterikerhon jäsyyttä voi hakea kirjallisesti Tampereen Teatterikerhon hallitukselta. Hakemus on vapaamuotoinen.

 


 

YHTEYSTIEDOT

Tampereen Teatterikerho, PL 246, 33101 Tampere

E-mail: teatterikerho(at)pyynikinkesateatteri.fi

Teatteriretkille ilmoittautumiset sähköpostilla.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito