Uutiset

EtusivuTeatteri » Uutiset

HYVÄÄ MAAILMAN TEATTERIPÄIVÄÄHyvää maailman teatteripäivää!

Tänä vuonna maailman teatteripäiväjulistuksen on kirjoittanut näyttelijä Isabelle Huppert (suomentanut Tarja Roinila):

"Sillä teatteri syntyy aina uudestaan omasta tuhkastaan. Se koostuu konventioista, jotka on jaksettava rikkoa ja taas rikkoa. Tällä tavoin teatteri pysyy elävänä. Teatterin yltäkylläinen elämä haastaa tilan ja ajan: menneet vuosisadat ruokkivat uusinta nykyteatteria ja klassiset näytelmät muuttuvat moderneiksi joka kerta kun ne tehdään uudelleen."

 

Lue maailman teatteripäivän julistus kokonaan teatterin tiedotuskeskus TINFOn sivulta.

Kansainvälisen teatteri-instituutin (ITI) julistamaa Maailman teatteripäivää on vietetty 27.3. vuodesta 1962 lähtien. Aloitteen Maailman teatteripäivästä teki professori Arvi Kivimaa Kansainvälisen teatteri-instituutin (ITI) kongressissa Suomessa 1959. Kansainväliseksi juhlapäiväksi valittiin maaliskuun 27. päivä, koska se oli Pariisiin perustetun Kansojen teatteri -näyttämön avajaispäivä.

 

***

Kesällä 2017 Pyynikin kesäteatterissa nähdään uusi musikaali Niskavuoren nuori emäntä. Teoksen sovittaa ja ohjaa Pyynikin kesäteatteriin useista musikaaliohjauksista tunnettu Miika Muranen. Lavalla nähdään mm. Maria Pere, Mikko Nousiainen, Elina Keinonen, Sari Havas, Petra Karjalainen, Puntti Valtonen, Ronja Alatalo, Jani Rasimus ja Miikka Wallin.

Lue lisää NISKAVUOREN NUOSI EMÄNTÄ -näytelmästä.

***

 


Takaisin uutisiin
Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito