OHJELMISTO

EtusivuOhjelmisto

 

 
KESÄN 2023 OHJELMISTO

 

 

Väinö Linnan TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA

 

Pentinkulman väki palaa Pyynikille 30 vuoden tauon jälkeen. Luvassa on Väinö Linnan teokselle uskollinen, visuaalisesti karun tyylikäs, koskettava ja elokuvallinen suurteos, joka jatkaa Linnan teosten esittämisen perinnettä Pyynikillä.

 

Sukupolvesta toiseen Täällä Pohjantähden alla on hurmannut lukijansa tarkalla, hersyvällä ihmiskuvallaan ja runsaalla henkilögalleriallaan. Monille teos on ollut portti sisällissotamme kuvastoon ja erityisesti köyhälistön aseman ymmärtämiseen. Tänään katsomme samaa teosta eri silmin. Vaikka menneisyyden arvet ovat haalistuneet, koko maailma on jälleen katastrofin kynnyksellä. Koskeloiden perheen silmin saamme sekä katsoa taakse historiaamme että tunnustella nykyisyyttä.

 

Näyttämöllä nähdään rakastettuja tamperelaisia konkarinäyttelijöitä sekä uusia nuoria lupauksia. 30 vuotta sitten Kalle Holmbergin ohjauksessa Akseli Koskelaa näytteli nuori Esa Latva-Äijö, joka tällä kertaa astuu isän rooliin Koskelan Jussiksi. Akselin roolissa nähdään Verneri Lilja ja Elinan roolissa Ella Mettänen. Muissa rooleissa ovat mm. Tom Lindholm, Jukka Leisti, Aimo Räsänen, Heidi Kiviharju, Samuli Muje, Antti Tiensuu, Saga Sarkola, Henriikka Heiskanen ja Lasse Viitamäki. Avustajajoukot ovat nokialaisen Etunäyttämö-teatterin harrastajanäyttelijöitä.

 

”Tosta se lähtee.”

 

Ohjaus Antti Mikkola

Näytelmän sovitus Sami Keski-Vähälä

 

Ensi-ilta 9.6.2023, esitykset 8.6.-12.8.2023.

 

Näytelmä on Pyynikin kesäteatterin, Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistuotanto.

 

Esityksen kesto noin 2 tuntia 50 min, sisältää 1 väliajan.

Ikäsuositus yli 12-vuotiaille.

 

Näytelmän oikeuksia valvoo Väinö Linnan perilliset.

 

  

Musiikkikomedia PESÄNJAKO

 

Kepeä nykyaikaan sijoittuva rikollisen hauska musiikkikomedia Pesänjako palaa Pyynikille.

 

Kartanomiljööseen syntyy väärinkäsitysten värittämä tapahtumarikas sattumusten sarja, jonka komedian kuninkaalliset mehustavat herkullisella näyttelijäntyöllä.

 

Tapahtumat käynnistyvät, kun asianajaja Jarmo Pasala (Lari Halme) joutuu kiristyksen kohteeksi. Jarmon kaksosveli Pertti (Sami Hintsanen) keksii Jarmolle piilopaikan naisystävänsä Kaisan (Mari Turunen) työpaikalta. Sari Siikanderin esittämä varakas leskirouva Miriam Rockwood ajautuu tapahtumien keskiöön tahtomattaan. Miriamin kartanolla asuu kaksi suloista alpakkaa Jackson ja Suttura, miten ne liittyvät tarinaan? Ja kuka onkaan ympäristö- ja käsitetaiteilija Onni (Ville Majamaa)? Näytelmässä mukana myös enkeliääninen Lissu (Senni Raappana). Muissa rooleissa mm. Pasi Sarikoski ja Louie So.

 

Kesäkomedian tarinaan linkittyy Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin sielukas musiikki. Luvassa on nopeatempoinen rikoskomedia kaukana arkirealismista. Tule ja viihdy!

 

Tampereen uusintaensi-ilta 14.7.2023, esitykset 16.8.2023 saakka.

 

Esityksen kesto väliaikoineen noin 2 tuntia.

Ikäsuositus yli 12-vuotiaille.

 

Tuotanto: Pyynikin kesäteatteri ja Pinky Ponky Productions Oy
Käsikirjoitus: Pinky Ponky Productions Oy ja Marika Vapaavuori
Ohjaus: Marika Vapaavuori

Alpakat: Rockwood Alpacas, Akaa

 

 


 

MUUT TAPAHTUMAT 2023

 

 

 Julkaisemme muun teatteriohjelmiston ja yksittäistapahtumat sitä mukaa kuin ne varmistuvat Muut tapahtumat -sivulla.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito