OHJELMISTO

EtusivuOhjelmisto

 

KESÄ  2021 OHJELMISTO pyynikin kesäteatteri

 

Komediaklassikko TOHVELISANKARIN ROUVA esitykset 1.6.-14.8.2021

 

Musiikkikomedia PESÄNJAKO esitykset 9.-25.7.2021

 

 


 

TOHVELISANKARIN ROUVA

 

 

Pyynikin kesäteatterin kesän 2021 päätuotantona nähdään Maria Jotunin hersyvän hauska komediaklassikko Tohvelisankarin rouva, joka saa uuden raikkaan ilmeen ohjaaja-käsikirjoittaja Antti Mikkolan käsittelyssä. Edellisen kerran Mikkola tarttui Jotuniin Tampereen Teatterin Huojuvassa talossa, joka oli sekä yleisö- että arvostelumenestys.

 

Tohvelisankarin rouva sai ensi-iltansa 1924 Suomen Kansallisteatterissa ja aiheutti valtavan skandaalin. Jopa Kansallisteatterin rahoitus oli vaakalaudalla. Näytelmän kärkevä, turhamainen ja kohtuuttoman tuntuinen rouva, Juulia, haluaa elämäänsä rahaa ja erotiikkaa. Saako nainen vieläkään sanoa tallaista ääneen? Uskallammeko nauraa sille?

 

- Teksti on älyttömän hauska ja istuu hienosti Pyynikille. Upean näyttelijäryhmän kanssa näytelmä saa aivan uuden kierteen, kun katsomo pyörii ja Jotunin huumori saa paitsi entistä enemmän fyysistä ulottuvuutta myös autenttisen maiseman, Mikkola lupaa.

 

Rahan ja rakkauden teemoja humoristisesti ruotiva teos on hersyvän hauska ja moderni. Tohvelisankari Aadolfina nähdään rakastettu Tom Lindholm ja hänen tiukkailmeisenä Juulia-nuorikkonaan Tampereen Teatterin Piia Soikkeli. Muissa rooleissa mm. Ola Tuominen, Arttu Ratinen, Pia Piltz, Karoliina Kudjoi, Aimo Räsänen, Pyry Kähkönen, Inke Koskinen ja Esme Kaislakari.

 

Esitykset Pyynikin kesäteatterissa 1.6.-14.8.2021. Ensi-ilta perjantaina 4.6.2021 kello 18.00.

 

Näytelmä on Pyynikin kesäteatterisäätiön, Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistuotanto.

 

Tohvelisankarin rouva on esitystauolla 4.-27.7.2021, jolloin teatterissa näytelmä Pesänjako.

 

Lipunmyynti Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä, Kulttuurimyymälä Aplodissa sekä Lippupisteen myyntikanavissa.

 

 


 

PESÄNJAKO

 

 

Pyynikin kesäteatterissa heinäkuussa nähdään kantaesitysnäytelmä Pesänjako. Se on rikollisen hauska musiikkikomedia, jossa juonenkäänteitä riittää.

 

Huikea näyttelijäkaarti takaa, että katsomossa on nauru herkässä, ja tarinaa kuljettavat vauhdikkaasti eteenpäin myös Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani -yhtyeen tunnetut hittikappaleet kuten Autiosaari ja Hyvä, paha, ruma mies.

 

Pesänjaon on kirjoittanut muiden muassa Samppalinnassa esitetyn hittikomedia Rakkauden autokorjaamon tekijäkolmikko Jani Karvinen, Sami Hintsanen ja Ville Pusa. “Mahtavaa aloittaa yhteistyö legendaarisen Pyynikin kesäteatterin kanssa”, toteaa Ville Pusa. ”Upea miljöö ja hieno näyttelijäkaarti luovat loistavat puitteet tälle uutuusnäytelmällemme.”


Näytelmän ohjaa monista menestysnäytelmistä ja suurtapahtumista tunnettu Marika Vapaavuori.

 

Rooleissa nähdään mm. Lari Halme, Ville Majamaa, Sari Siikander, Mari Turunen ja Senni Raappana.


Kun löyhämoraalinen asianajaja Jarmo (Lari Halme) joutuu taloudellisiin vaikeuksiin, hänen oljenkorrekseen jää huijata rahaa hoivakoti Tuohilehdon varakkailta asukkailta. Jarmon veli, poliisikomisario Pertti Pasala (Ville Majamaa), lempinimeltään “Pispalan mies”, ei aivan puhtoinen ole hänkään ja haluaa oman siivunsa rahoista maksaakseen velkansa rikollispomo Iso-Igorille. Erityisen kiinnostuksen kohteena on varakas pankkiirin leski Miriam (Sari Siikander). Tuohilehdon johtava hoitaja Kaisa (Mari Turunen) ja tyttärensä Lissu (Senni Raappana) ovat suunnitelmien tiellä ja soppa sakenee huimaavaa vauhtia.

 

Pesänjaon esitykset Pyynikin kesäteatterissa 9.-25.7.2021. Ensi-ilta perjantaina 9.7.2021 kello 18.00.

 

Pesänjaon esityskauden jälkeen ohjelmistossa jatkaa Tohvelisankarin rouva.

 

Lipunmyynti Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä, Kulttuurimyymälä Aplodissa sekä Lippupisteen myyntikanavissa.

 

 


 

Ohjelmistossa tullaan näkemään Tohvelisankarin rouvan ja Pesänjaon lisäksi myös lastenteatteria ja mielenkiintoisia vierailuja. Julkaisemme muun teatteriohjelmiston keväällä 2021 ja yksittäistapahtumat sitä mukaa kuin ne varmistuvat Muut tapahtumat -sivulla.

 

 

 

Toimintaamme ovat vuonna 2020 tukeneet avustuksilla:

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö

 

Tampereen kaupunki

 

 

 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito