Lehdistölle

EtusivuLehdistö

Lehdistötiedotteet ja kuvapankki on tarkoitettu lehdistölle ja muuhun tiedotustoimintaan.
Kuvien yhteydessä on mainittava kuvaajan nimi ja se, että ne ovat Pyynikin kesäteatterista sekä mahdollisuuksien mukaan kuvassa olevat näyttelijät ja esityksen nimi. Kuvapankin kuvat ovat painokelpoisia.

 

Tarkempia ohjeita, lisätietoja, lehdistölippuja, kuvia ja muuta materiaalia voi pyytää sähköpostitse: posti(at)pyynikinkesateatteri.fi tai puhelimitse 010 2292 111.


Tiedote 16.1.2018, julkaisuvapaa 17.1.2018

SUOMEN KUULUISIN UNISSAKÄVELIJÄ SEIKKAILEE PYYNIKIN KESÄTEATTERISSA 2018

 

Pyynikin kesäteatterissa nähdään lastenteatteria myös tulevana kesänä. Mauri Kunnaksen rakastettuihin tarinoihin perustuva näytelmä Herra Hakkarainen seikkailee esitetään Tampereella yhteensä 15 kertaa aikavälillä 5.7.-5.8.2018.

Koko perheelle suunnatussa teoksessa tutut hahmot päätyvät hauskoihin ja vauhdikkaisiin tilanteisiin, kun Herra Hakkarainen lähtee öisille reissuilleen. Masa Marsulla on käpälät täynnä työtä, kun se koettaa pysyä parhaan ystävänsä kannoilla. Lisäksi sillä on arvoituksia ratkaistavana. Mihin ovat kadonneet Herra Hakkaraisen äidin sukat ja miksi rouva pormestari on niin kovin huolissaan oudoista yöllisistä tapahtumista?

Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille ja sen kesto on noin 45 minuuttia. Tuottaja Janne Jämsä kertoo, että esityksessä pyritään huomioimaan mahdollisimman hyvin eri-ikäisten katsojien tarpeet:
Pyörivän katsomon esiin tuomat uudet tapahtumapaikat ja esityksen lyhyt kesto auttavat pitämään yllä pienimpien katsojien mielenkiinnon. Tekstin huumori ja esityksen tilannekomiikka puolestaan naurattavat nuorimpien lisäksi kouluikäisiä ja vanhempia.

Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko iloitsee tuotannon toteutumisesta:
On hienoa, että voimme jatkaa lastenteatteriperinteen luomista Pyynikille yhteistyössä Kiertueteatterin kanssa. Innolla odotan lopullisia suunnitelmia siitä, miten Herra Hakkaraisen ja Ehtoolehdon sankarien maailmat yhdistyvät Pyynikin maisemiin.

 

HERRA HAKKARAINEN SEIKKAILEE
teksti Mauri Kunnas
dramatisointi Patrik Drake
tekijänoikeuksia valvoo Agency North Oy

Esitykset 5.7. - 5.8.2018 Pyynikin kesäteatterissa
Lipunmyynti käynnistyy keskiviikkona 17.1. kello 10.00.


Liput ovat myynnissä Kulttuurimyymälä Aplodissa sekä Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä Tampereella, valtakunnallisesti Lippupisteellä.

Lisätietoja www.pyynikinkesateatteri.fi

 


 

Tiedote 17.10.2017, julkaisuvapaa heti

KESÄN 2018 LIPUNMYYNTI KÄYNNISSÄ NYT
- Ehtoolehdon sankarit -dekkarikomedian näyttelijäkaarti täydentyy


Pyynikin kesäteatterissa nähdään kesällä 2018 Minna Lindgrenin humoristiseen Ehtoolehto-dekkarisarjaan perustuva näytelmä Ehtoolehdon sankarit. Vauhdikas dekkarikomedia kertoo viisaista vanhuksista hölmössä maailmassa. Kesän 2018 lipunmyynti käynnistyi tänään 17.10.2017.


Lindgrenin Ehtoolehto-tarina dramatisoidaan nyt ensimmäistä kertaa näyttämölle. Teoksen ohjaa Tommi Auvinen, joka vastaa myös dramatisoinnista yhdessä Seija Holman kanssa. Viimeksi tämän useista yhteistyöprojekteistaan tutun parivaljakon työstä nautittiin Pyynikillä vuoden 2015 menestyskomedia Avioliittosimulaattorissa.

NIMEKÄS NÄYTTELIJÄKAARTI

Ehtoolehdon sankarit -komediassa nähdään nimekäs näyttelijäkaarti. Mukana ovat taiteilijana ja kouluttajanakin menestynyt Tuija Piepponen, joka nähtiin Pyynikin kesäteatterissa viimeksi 90-luvun alun Kilpakosijat-näytelmässä. Hilpeä höpöttäjä Eija Vilpas ja komedienne Mari Turunen puolestaan viihdyttivät Pyynikillä vuonna 2015 kantaesityksensä saaneessa Avioliittosimulaattorissa.

Ensimmäistä kertaa kesän Pyynikin kesäteatterin pyörivän katsomon äärellä pääsee kokemaan Jussi-palkittu näyttelijä Pirkko Hämäläinen. Esitykseen on kiinnitetty myös viime kesänäkin Pyynikillä hurmannut Puntti Valtonen sekä muun muassa maalaiskomedioiden kanttori Piiparisen roolistaan muistettu Tom Lindholm.

Pyynikin kesäteatteri: Ehtoolehdon sankarit
Esitykset 12.6.-11.8.2018, ensi-ilta 15.6.2018

 

KESÄN 2018 LIPUNMYYNTI KÄYNNISSÄ
Lipunmyynti Pyynikin kesäteatterin toimistolla (Verkatehtaankatu 11), Kulttuurimyymälä Aplodissa (Hämeenkatu 14b) sekä Lippu.fi-verkkokaupassa, puhelinpalvelussa sekä Lippupisteen myyntipisteissä kautta maan.

Ryhmävaraukset (yli 30 hlöä) Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnistä:
puh. 010 229 2111 (ma-pe kello 10 – 16) sekä varaus@pyynikinkesateatteri

 Tiedote 28.9.2017, julkaisuvapaa heti

ENSIMMÄISET NÄYTTELIJÄT JULKAISTU

Minna Lindgrenin suosittuun Ehtoolehto-kirjasarjaan perustuva dekkarikomedia Ehtoolehdon sankarit nähdään tulevana kesänä ensimmäistä kertaa näyttämöllä.

Ehtoolehdon sankarit -teoksen ensimmäisinä näyttelijäkiinnityksinä julkaistaan upea tehokolmikko Tuija Piepponen, Eija Vilpas ja Mari Turunen.

 

Taiteilijana ja ilmaisutaidon kouluttajanakin tunnettu Piepponen nähtiin Pyynikin kesäteatterissa viimeksi 90-luvun alun Kilpakosjat-näytelmässä.Vilpas ja Turunen puolestaan viihdyttivät Pyynikillä vuonna 2015 kantaesityksensä saaneessa Avioliittosimulaattorissa.
Lisää näyttelijäkiinnityksiä julkistetaan myöhemmin. 

Kesän 2018 lipunmyynti alkaa tiistaina 17.10.2017.

Lipunmyynti Tampereella Kulttuurimyymälä Aplodissa ja Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä. Lipunmyynti myös Lippupisteen verkkokaupassa, puhelinpalvelussa ja myyntipisteissä kautta maan.

 

Ryhmävarauksia vastaanotetaan 2.10.2017 alkaen Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä, puh. 010 2292 111 tai varaus@pyynikinkesateatteri.fi.

 


 

Lehdistötiedote 16.8.2017, julkaisuvapaa heti

EHTOOLEHDON SANKARIT ENSI KESÄNÄ PYYNIKIN KESÄTEATTERIIN,
LIPUNMYYNTI ALKAA LOKAKUUSSA
- Kesän 2018 ryhmävarauksia otetaan vastaan jo 2.10.2017 alkaen


Pyynikin kesäteatterissa saa kesällä 2018 kantaesityksen Minna Lindgrenin humoristiseen Ehtoolehto-dekkarisarjaan perustuva näytelmä Ehtoolehdon sankarit. Kirpeä komedia kertoo viisaista vanhuksista hölmössä maailmassa. Teräväpäiset hoivakodin asukkaat ottavat aktiivisen roolin sekä omassa elämässään että hoivakodin hämäräperäisten tapahtumien selvittämisessä, eikä mikään jää ennalleen!

Lindgrenin suosittujen Ehtoolehto-romaanien tapahtumat nähdään tulevana kesänä ensimmäistä kertaa näyttämöllä. Teoksen ohjaa Tommi Auvinen, joka vastaa myös dramatisoinnista yhdessä Seija Holman kanssa. Viimeksi tämän useista yhteistyöprojekteistaan tutun parivaljakon työstä nautittiin Pyynikillä vuoden 2015 menestyskomedia Avioliittosimulaattorissa. Ehtoolehdon sankarit -teoksen ensimmäiset näyttelijäkiinnitykset julkaistaan syyskuun aikana.


31420 KATSOJAA KÄVI NISKAVUORELLA
Tämän kesän uusi upea Niskavuoren nuori emäntä -musikaali keräsi 31420 katsojaa ja sai ylistävää palautetta niin katsojilta kuin kriitikoiltakin.

Niskavuoren nuori emäntä oli meidän kunnianosoituksemme Suomen juhlavuodelle. Vaikka emme tänä kesänä saavuttaneet asetettua katsojatavoitetta, uuden taiteellisesti korkeatasoisen kotimaisen musikaalin tuottaminen oli kulttuuriteko, josta olemme erittäin ylpeitä,” kertoo kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.

Teatterin oman ohjelmiston lisäksi Pyynikin kesään kuului konsertti- ja stand up- vierailuja sekä yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta Kajeen kanssa toteutettu koko perheen näytelmä Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi. Teoksen näki 5265 katsojaa.

Toivon kovasti, ettei yksi sateinen kesä pilaa hyvin alkanutta lastenteatteritoimintaa Pyynikillä. Meillä on toiveena pystyä tarjoamaan teatteria koko perheelle myös kesällä 2018, mutta tarvitsemme siihen uuden kumppanin, ja tällä hetkellä suunnitelmat ovat täysin auki,” tähdentää toiminnanjohtaja Suurhasko.

Tuodakseen uusia yleisöjä kesäteatterin pariin Pyynikin kesäteatteri aloitti myös yhteistyön Tampereen kaupungin sosiaalipalveluiden kanssa mahdollistaen teatterikäynnin kahdellesadalle avo- ja asumispalvelujen asiakkaalle. Yhteistyötä tullaan jatkamaan ja kehittämään tulevana vuonna Ehtoolehdon sankarit -näytelmän puitteissa.

KESÄN 2018 LIPUNMYYNTI ALKAA TIISTAINA 17.10.2017
Lipunmyynti Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä (Verkatehtaankatu 11, Tampere), Kulttuurimyymälä Aplodissa (Hämeenkatu 14b, Tampere) sekä Lippu.fi-verkkokaupassa, puhelinpalvelussa sekä Lippupisteen myyntipisteissä kautta maan.
Ryhmävarauksia (yli 30 hlöä) otetaan vastaan 2.10.2017 alkaen Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä:
puh*. 010 229 2111 (ma-pe kello 10 – 16) sekä varaus@pyynikinkesateatteri


Pyynikin kesäteatteri: Ehtoolehdon sankarit

Ensi-ilta 15.6.2018
www.pyynikinkesateatteri.fi

 


 

Lehdistötiedote 20.7.2017, julkaisuvapaa heti

NÄYTTELIJÄMUUTOS TÄMÄN VIIKON NISKAVUORI-ESITYKSISSÄ

Pyynikin kesäteatterissa esitetään tänä kesänä Hella Wuolijoen klassikkotarinaa Niskavuoren nuori emäntä ensimmäistä kertaa musikaalina.

Kustaava Niskavuoren roolissa loistanut Ronja Alatalo loukkasi jalkansa keskiviikkona 19.7. musikaalin näytöksessä ja joutuu olemaan poissa esityksistä ainakin kuluvan viikon ajan. Hänen tilallaan energisen Niskavuoren kuopuksen saappaissa nähdään Henna Wallin, joka hyppäsi vain muutamien minuuttien varoitusajalla esityksen tanssiryhmästä merkittävään puhe- ja laulurooliin.

"Henna selviytyi tehtävästä uskomattoman hienosti täysin ilman harjoitusta ja on hurmaava nuorena Kustaavana.  Ronja palaa rooliinsa mahdollisesti jo ensi viikolla, mutta on tärkää olla kiirehtimättä, jotta vammasta ei jää pysyvää haittaa", Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko toivoo.

Yleisöltä ja kriitikoilta kehuja saanutta musikaalia esitetään Pyynikin kesäteatterissa 12.8.2017 asti.
Tällä viikolla esityksiä on vielä torstaina 20.7. kello 18.00, perjantaina 21.7. kello 18.00 ja lauantaina 22.7.2017 kello 14.00 ja 18.00.

Teoksen on sovittanut ja ohjannut Pyynikin kesäteatteriin useista musikaaliohjauksista tunnettu Miika Muranen. Lavalla nähdään myös mm. Maria PereMikko NousiainenElina KeinonenSari HavasPetra KarjalainenPuntti ValtonenJani Rasimus ja Miikka Wallin.

PYYNIKIN KESÄTEATTERI: NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ

Esitykset 12.8.2017 asti.
Lipunmyynti: LIPPU.FI sekä Tampereella Pyynikin kesäteatterin toimisto ja Kulttuurimyymälä Aplodi.
Esityksen kesto on noin 2h 40 min (sisältäen väliajan).

Pressikuvat: http://pyynikinkesateatteri.fi/lehdisto/kuvapankki_niskavuoren_2017.html
​Kuva Ronja Alatalosta:

 


 

Tiedote 31.5.2017, julkaisuvapaa heti

 

NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ -MUSIKAALI SAA ENSI-ILTANSA PERJANTAINA 16.6.2017

Avoimet harjoitukset ensi maanantaina

Kesällä 2017 Pyynikin kesäteatterissa esitetään Miika Murasen ohjaama ja sovittama Niskavuoren nuori emäntä. Klassikkoteos nähdään nyt ensimmäistä kertaa musikaalina ja sen ensi-ilta on perjantaina 16.6.2017.

- Niskavuoren nuori emäntä on taistelua rakkaudesta, kunniasta ja maineesta. Se on tarina vahvoista naisista ja omantuntonsa kanssa painiskelevista miehistä. Teksti on tarpeeksi isoa ja vahvaa, että sitä voi syventää musiikin avulla, ohjaaja Miika Muranen summaa musikaalin sisältöä.


Hella Wuolijoen 1800-luvun hämäläiseen maisemaan sijoittuva tarina koskettaa vielä tänäkin päivänä suurilla tunteillaan ja aidoilla ihmiskohtaloillaan. Loviisa – Juhani – Malviina; kolmiodraaman hintana on niin perhe, suvun kunnia kuin vapauskin. Esityksessä soi kotimaisen Saaga Ensemblen ajaton musiikki

viisihenkisen bändin esittämänä kapellimestari Joonas Mikkilän vahvoina sovituksina.

 

Liisa Ikosen suunnittelema lavastus sisältää komeita rakennuksia, mutta samalla annetaan tilaa upeille Pyynikin maisemille. Myös tanssilla ja liikkeellä on teoksessa merkittävä osa; koreografina toimii Jenni Nikolajeff. Pukusuunnittelija Marjaana Mutasen työssä huomio kiinnittyy muun muassa roolihenkilöiden luonnetta ja asemaa korostavaan värimaailmaan.

 

Suurin osa näyttelijöistä nähdään ensimmäistä kertaa Pyynikin kesäteatterissa; esimerkiksi vahvasta musikaaliosaamisestaan tuttu Petra Karjalainen, konkariesiintyjä Sari Havas sekä upeaääninen Maria Pere Seinäjoen Kaupunginteatterista. Toki mukaan mahtuu myös Pyynikki-veteraaneja, kuten Iso-Heikkilän isäntä ja hänen renkinsä Kalle näytelmässä mieleenpainuvan roolin tehnyt Puntti Valtonen sekä Pyynikille lähes 20 vuoden jälkeen palaava tähtinäyttelijä Mikko Nousiainen.

 

YLEISÖLLE AVOIMET HARJOITUKSET MA 5.6.2017 kello 18.30

Pyynikin kesäteatteri järjestää maanantaina 5.6. kello 18.30 yleisölle mahdollisuuden kurkistaa uuden Niskavuori-musikaalin harjoituksiin. Tule katsomaan ohjaaja Miika Murasen, koreografi Jenni Nikolajeffin ja kapellimestari Joonas Mikkilän työskentelyä Niskavuoren nuori emäntä -musikaalin esiintyjien kanssa. Lisätiedot: http://bit.ly/2rUeHun

 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI: NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ

Esitykset 13.6.-12.8.2017, ensi-ilta 16.6.2017

Lavalla nähdään Maria Pere, Mikko Nousiainen, Elina Keinonen, Petra Karjalainen, Sari Havas, Puntti Valtonen, Ronja Alatalo, Olli Riipinen, Heidi Kirves, Kake Aunesneva, Anna Pukkila, Teemu Koskinen, Laura Hänninen, Anssi Valikainen, Jani Rasimus, Annina Rubinstein, Jenni Nikolajeff, Henna Wallin ja Miikka Wallin.

Lipunmyynti: Lippupiste, Tampereella myös Kulttuurimyymälä Aplodi

 


 

 Tiedote 23.3.2017, julkaisuvapaa heti


PYYNIKIN KESÄTEATTERISÄÄTIÖ JAKOI APURAHOJA

Pyynikin kesäteatterisäätiö on jakanut teatterialan apurahoja yhteensä 60 000 eurolla. Jakoperusteissa kiinnitettiin erityisesti huomiota vapaan kentän taiteilijoiden ja esitystaiteen monimuotoisuuden tukemiseen.
Apurahoja myönnettiin tällä kertaa muun muassa käsikirjoitustyöhön, teatteri- ja nukketeatterituotantoihin sekä poikkitaiteellisiin ja osallistaviin teoksiin.

Apurahan saivat:
• työryhmä Anna Ackerman, Minna Hokkanen ja Joni Huttunen: teatterituotannon Tapa Ingénue! kuluihin
• työryhmä Karoliina Blackburn, Aatu Keränen ja Sanna Majanlahti: suomalaista lasten- ja nuorten runoutta sekä uimahyppyjä yhdistävään uimahallikiertueeseen
• Asko Jaakonaho: näytelmän kirjoittamiseen
• työryhmä Katja Kähkönen, Mateja Ocepek ja Katja Povse: Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n Äitii! -teoksen tuotantoon
• Legioonateatteri ry: teatterin historiikin julkaisemiseen
• Työryhmä Sanna Majanlahti ja Tomi Pelli: Monologiesityksen toteutukseen
• Henrika Nieminen ja Teemu Kiiskilä: taiteelliseen työskentelyyn Kultakalamalja -kiertue-esityksessä
• Jonni Pantzar: näytelmän kirjoittamiseen
• Laura Sariola: taiteelliseen työskentelyyn
• Siperian teatteriyhdistys ry: teatterituotantoihin
• SirkusRakkausPumPum ry: osallistavan monitaiteisen katushown tuottamiseen
• Tukkateatteriyhdistys ry: valokalustohankintoihin ja Rossum's Universal Robots -tuotantoon
• Työryhmä Fanniina Tuomola ja Iida Sahlman: kesäteatteriesityksen tuotantoon
• Täsmäteatteri / Santeri Helinheimo ja työryhmä: toivoa käsittelevään kokemukselliseen teatteriesitykseen Pispalan uittotunnelissa syksyllä 2017
• Irina Vartia: sooloteoksen toteutukseen

Säätiö tukee Pyynikin kesäteatterin toiminnan tuotoilla teatteritoimintaa Tampereella. Tänä vuonna apurahan hakijoita oli yhteensä 38, ja myönnetyt apurahat olivat suuruudeltaan 1 000 - 8 000 euroa.

Kesällä 2017 Pyynikin kesäteatterissa nähdään uusi musikaali Niskavuoren nuori emäntä. Teoksen sovittaa ja ohjaa Pyynikin kesäteatteriin useista musikaaliohjauksista tunnettu Miika Muranen. Lavalla nähdään mm. Maria Pere, Mikko Nousiainen, Elina Keinonen, Sari Havas, Petra Karjalainen, Puntti Valtonen, Ronja Alatalo, Jani Rasimus ja Miikka Wallin.

PYYNIKIN KESÄTEATTERI: NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ
Esitykset 13.6.-12.8.2017
Ensi-ilta 16.6.2017


 

Tiedote 16.1.2017, julkaisuvapaa heti

 

PYYNIKIN KESÄTEATTERISÄÄTIÖN APURAHAHAKU KÄYNNISSÄ

 

Pyynikin kesäteatterisäätiön apurahahaku on käynnissä tammikuun loppuun asti. Säätiö jakaa apurajoja taiteellisiin ja tieteellisiin hankkeisiin, jotka edistävät säätiön tarkoituksen toteutumista. Apurahoja myönnetään aikaisempien kesien esityksistä kertyneistä ylijäämistä.

 

Pyynikin kesäteatterisäätiön tarkoituksena on teatteritaiteen esittäminen, kehittäminen ja ylläpitäminen Pyynikin kesäteatterissa ja muissa ulkoilmatiloissa Tampereen kaupungissa, teatterialan koulutus- ja valistustyö, tamperelaisen teatterin tukeminen sekä teatterialan tutkimus- ja julkaisutoiminta.

 

Vapaamuotoiset ja allekirjoitetut hakemukset pyydetään toimittamaan 31.1.2017 kello 16.00 mennessä Pyynikin kesäteatterisäätiön toimistoon Verkatehtaankatu 11, 33100 Tampere tai postitse osoitteeseen Pyynikin kesäteatterisäätiö, PL 246, 33101 Tampere. Myös postitse toimitettujen hakemusten tulee olla perillä viimeistään 31.1.2017.

 

Lisätiedot apurahahausta nettisivullamme: http://bit.ly/2jDDWJX

 


 

 NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ -MUSIKAALI KIINNOSTAA


Kesällä 2017 Pyynikin kesäteatterissa esitetään Miika Murasen ohjaama ja dramatisoima Niskavuoren nuori emäntä. Klassikkoteos nähdään nyt ensimmäistä kertaa musikaalina. Lipunmyynti käy vilkkaana; tällä hetkellä paikkoja on ostettu ja varattu lähes puolet.

 

Kolmiodraaman päärooleissa ovat Maria Pere, Mikko Nousiainen ja Elina Keinonen. 

 

NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ -MUSIKAALI
Esitykset 13.6.-12.8.2017, ensi-ilta 16.6.2017

 

ROOLEISSA: Maria Pere, Mikko Nousiainen, Elina Keinonen, Sari Havas, Petra Karjalainen, Puntti Valtonen, Ronja Alatalo, Kake Aunesneva, Laura Hänninen, Heidi Kirves, Teemu Koskinen, Jenni Nikolajeff, Anna Pukkila ja Olli Riipinen.

 

 


 

 Mediatiedote 30.11.2016, julkaisuvapaa heti

 

LISÄÄ NÄYTTELIJÖITÄ KIINNITETTY PYYNIKIN KESÄTEATTERIN 2017 MUSIKAALIIN 


Pyynikin kesäteatterin musikaaliin Niskavuoren nuori emäntä on kiinnitetty lisää kiinnostavia näyttelijöitä. Monipuolisesta ilmaisusta ja vahvasta musikaaliosaamisesta tunnettu Petra Karjalainen nähdään musikaalissa Niskavuoren Hetan roolissa. Niskavuoren nuorimmaista, Kustaavaa, näyttelee nuori tamperelainen lahjakkuus Ronja Alatalo. Lisäksi Iso-Martin osaan on kiinnitetty Tampereen yliopistosta näyttelijäksi valmistunut Teemu Koskinen. Kaikki kolme näyttelijää tekevät tulevana kesänä ensiesiintymisensä Pyynikin kesäteatterissa, kuten myös aiemmin julkaistuista näyttelijöistä mm. nimiosassa esiintyvä Maria Pere ja Niskavuoren vanhan emännän roolissa nähtävä Sari Havas.

Petra Karjalainen on ollut kiinnitettynä Tampereen Työväen Teatterin näytelijäksi vuodesta 1997 alkaen. Karjalainen on urallaan esiintynyt pääosissa muun muassa musikaaleissa Desirée, Chicago ja 5 vuoden rakkaus (Last Five Years), tehnyt lukuisia mieleenpainuvia sivurooleja sekä vieraillut mm. Tampereen Teatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa ja Suomen kansallisoopperassa. Hänet on nähty myös useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Petra on iloinen roolistaan Pyynikin kesäteatterissa, jossa hän on nähnyt elämänsä ensimmäisen teatteriesityksen jo 3-vuotiaana: ”Olen aina rakastanut Niskavuori-näytelmiä ja Heta on mielestäni todella mielenkiintoinen hahmo. Tuskin maltan odottaa että pääsen häneen tutustumaan!”

Tampereen Yhteiskoulun ilmaisutaidon erityislukiota käyvä Ronja Alatalo on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut esiintyjä. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen erikoiskoulutuksesta teatterimaailmaan päätynyt Ronja teki esikoisroolinsa vuonna 2012 Tampere-talon suurmusikaali Annien pääosassa. Tämän jälkeen tie on vienyt mm. Tampereen Komediateatterin ja Tampereen Työväen Teatterin näyttämöille. Syksyllä 2016 hän aloitti näyttelijänä YLE:n Uusi Päivä- draamasarjassa.

Teemu Koskinen on valmistunut vuonna 2009 Tampereen yliopiston näyttelijäntyön linjalta (NÄTY). Valmistuttuaan hän on työskennellyt mm. Kotkan Kaupunginteatterissa ja Kouvolan teatterissa. Teemu on vieraillut myös Tampereen Työväen Teatterin näytelmässä Runar ja Kyllikki sekä Kansallisteatterin kiertuenäytelmässä Aikaero.

Hella Wuolijoen Niskavuoren nuori emäntä nähdään ensimmäistä kertaa musikaalina. Teoksen sovittaa ja ohjaa Pyynikin kesäteatteriin Miika Muranen, joka vastasi myös Lahden kaupunginteatterin kiitetyn Niskavuoren naiset -musiikkinäytelmän sovituksesta ja ohjauksesta vuonna 2013. Kolmiodraaman päärooleissa nähdään Maria Pere (Loviisa), Mikko Nousiainen (Juhani) ja Elina Keinonen (Malviina).

Lisätietoja www.pyynikinkesateatteri.fi

NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ PYYNIKIN KESÄTEATTERISSA 13.6.-12.8.2017

ROOLEISSA: Maria Pere, Mikko Nousiainen, Elina Keinonen, Petra Karjalainen, Sari Havas, Puntti Valtonen, Ronja Alatalo, Kake Aunesneva, Laura Hänninen, Heidi Kirves, Teemu Koskinen, Jenni Nikolajeff, Anna Pukkila
Lipunmyynti Lippupisteessä, Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä ja Kulttuurimyymälä Aplodissa.


 

Tiedote 24.11.2016, julkaisuvapaa heti

Lasten kesäteatterinäytelmät jatkuvat Pyynikin kesäteatterissa yhteistuotantona:
kantaesityksenä Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi

Kesällä 2017 Tampereella pääsee matkustamaan ympäri Suomen vain istahtamalla Pyynikin kesäteatterin pyörivään katsomoon television lastenohjelmista tuttujen Katti Matikaisen ja Nakkirakin seuraan. ”Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi” on koko perheen näytelmä, joka perustuu Silja Sillanpään samannimiseen lastenkirjaan. Se juhlii satavuotiaan Suomen suvea.

Reissukissa Katti Matikainen ja lukukoira Nakkirakki osallistuvat Humppakerhon kotimaan kesäkiertueelle. Laulavien eläkeläisten matkassa kaverukset pääsevät kokeilemaan niin maatilamatkailua, metsäretkeilyä kuin festarielämääkin. Pohjanmaalta humppabussin salamatkustajaksi kipuava alati nälkäinen vuohi tarjoaa matkalle haasteita, samoin Matikaisen vikkelä Mummu, joka tuntuu aina olevan kateissa. Onneksi Katti on tottunut ottamaan selvää asiasta kuin asiasta ja Nakkirakki puolestaan tietää jo valmiiksi kaiken.

Esityksessä nähdään Katti Matikaisen ja Nakkirakin rooleissa hahmojen alkuperäisesittäjät Silja Sillanpää ja Ville Mononen. Esityksen ohjaa Janne Pellinen. Muu työryhmä julkistetaan myöhemmin.

Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi saa ensi-iltansa tiistaina 4.7. klo 18 ja esityksiä on heinäkuun aikana 17. Koko perheen esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille ja sen kesto on n. 45 min.

Lipunmyynti aukeaa 28.11.2016 klo 10 Kulttuurimyymälä Aplodissa Tampereella, sekä Lippupisteellä 1.12. klo 10.

Esitys on Kulttuuriosuuskunta Kajeen ja Pyynikin kesäteatterin yhteistuotanto.

Esitykset:
Ennakko ma 3.7. klo 15.00
Ensi-ilta ti 4.7. klo 18.00
Su 9.7. klo 15 ja 18
Ma 10.7. klo 15 ja 18
Ti 11.7. klo 15 ja 18
Ma 17.7. klo 15 ja 18
Ti 18.7. klo 15 ja 18
Su 23.7. klo 15
Ma 24.7. klo 15 ja 18
Ti 25.7. klo 15 ja 18

Liput Kulttuurimyymälä Aplodista 16 €, perhelippu (4 hlö) 56 €
Liput Lippupisteeltä 18,50 €, perhelippu (4hlö) 62 € + mahdolliset toimituskulut.

Lisätietoja:
Kulttuuriosuuskunta Kaje
tuottaja Susanna Ihanus
p.050 300 7647
susanna.ihanus@kaje.fi
Verkkosivut: mauahtavasuomi.blogspot.fi ja www.kaje.fi

Pyynikin kesäteatteri
toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko
p. 050 325 0275
hanna.suurhasko@pyynikinkesateatteri.fi


 

Lehdistötiedote 17.10.2016, julkaisuvapaa heti

 

Pyynikin kesäteatteriin tuoreita kasvoja ja suosikkinäyttelijöitä kesällä 2017

- Niskavuori-musikaalin rooleissa mm. Maria Pere, Mikko Nousiainen, Sari Havas ja Puntti Valtonen

 

Pyynikin kesäteatterin lavalla nähdään ensi kesänä nimekkäiden näyttelijöiden rinnalla uusia tuttavuuksia ja tulevaisuuden lupauksia. Uuden Niskavuoren nuori emäntä -musikaalin nimiosaan Loviisaksi on kiinnitetty näyttelijä Maria Pere ja Juhani Niskavuoren saappaisiin astuu lukuisista elokuvista ja tv-sarjoista tuttu suosikki Mikko Nousiainen. Kolmiodraaman toisen naisen, Malviinan roolin näyttelee Elina Keinonen. Mukana teoksessa ovat myös ensimmäistä kertaa Pyynikillä näyttelevä Sari Havas ja samalla lavalla näytelmissä Iso-Heikkilän isäntä ja hänen renkinsä Kalle sekä Albatrossi ja Heiskanen mieleenpainuvat roolit tehnyt Puntti Valtonen. Heidän lisäkseen ensi kesän 15 hengen näyttelijäkaartiin kuuluvat mm. Heidi Kirves, Kake Aunesneva, Laura Hänninen ja Anna Pukkila.

 

Pääosassa esiintyvä Maria Pere on Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijä, joka tekee nyt ensimmäisen teatterivierailunsa Tampereelle. Upeaääninen Maria on tehnyt näyttelijäntyön lisäksi kymmenen vuoden ajan yhteistyötä ja useita esiintymisiä Kaj Chydeniuksen kanssa. Marian merkittäviin musikaalirooleihin kuuluvat mm. Sound Of Music -musikaalin Maria (Kemin kaupunginteatteri 2009) ja Lainahöyhenten Francis (Seinäjoen kaupunginteatteri 2016). Juhanin salarakkaan Malviinan roolissa nähdään Teatterikorkeakoulusta vuonna 2014 valmistunut tamperelaislähtöinen Elina Keinonen. Hänen teatteritöihinsä lukeutuvat mm. Vaasan Kaupunginteatterin Oliver! -musikaali (2013) ja Teatteri Takomon Amerikkalainen tyttö (2012). Tampereella Elina on nähty viimeksi Tampereen Teatterin koskettavassa draamassa Tarpeettomia ihmisiä (2015). Tämän lisäksi Elina on näytellyt mm. Helsingin Kaupunginteatterissa sekä useissa tv- ja elokuvatuotannoissa.

 

Hella Wuolijoen kolmiodraaman sydämessä ovat nuori emäntä Loviisa ja hänen miehensä Juhani sekä Juhanin rakastajatar Malviina. Mitä on tehtävissä, kun rakkaus repii sydämiä, perhettä ja suvun kunniaa? Klassikkoteoksen dramatisoi musikaaliksi ja ohjaa Tampereen Työväen Teatterin ohjaaja Miika Muranen, Saaga Ensemblen musiikin sovittaa kapellimestari Joonas Mikkilä ja koreografina toimii Jenni Nikolajeff. Lavastuksen suunnittelee Aalto-yliopiston lavastustaiteen professori Liisa Ikonen.

 

Niskavuoren nuori emäntä -esitykset 13.6.-12.8.2017

Ensi-ilta 16.6.2017.

Lipunmyynti alkaa 18.10.2016.

 


 

 Lehdistötiedote 18.8.2016, julkaisuvapaa heti

 

NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ
Uusi, upea musikaali Pyynikin kesäteatterissa kesällä 2017

 

Pyynikin kesäteatteri juhlistaa 100-vuotiasta Suomea esittämällä kesällä 2017 ikiklassikon Niskavuoren nuori emäntä. Näytelmän dramatisoi musikaaliksi ja ohjaa Miika Muranen. Näytelmän roolitus julkistetaan syksyn aikana.

 

Hella Wuolijoen 1800-luvun hämäläiseen maisemaan sijoittuva tarina koskettaa vielä tänäkin päivänä suurilla tunteillaan ja aidoilla ihmiskohtaloillaan. Loviisa – Juhani – Malviina; kolmiodraaman hintana on niin perhe, suvun kunnia kuin vapauskin. Esityksessä soi kotimaisen Saaga Ensemblen musiikkia kapellimestari Joonas Mikkilän vahvoina sovituksina.

 

Ensimmäistä kertaa Pyynikin kesäteatteriin saapuva ohjaaja-näyttelijä Miika Muranen on tällä hetkellä kiinnitettynä ohjaajana Tampereen Työväen Teatterissa. Hänen aiempia töitään ovat esimerkiksi Tarpeettomia ihmisiä (Tampereen Teatteri), Myrskyluodon Maija (Jyväskylän kaupunginteatteri), Chicago ja Niskavuoren naiset (Lahden kaupunginteatteri).

 

Niskavuoren nuori emäntä -esitykset 13.6.-12.8.2017
Ensi-ilta 16.6.2017.
Lipunmyynti alkaa 18.10.2016.
Lipunmyynti Lippupiste.

 Lehdistötiedote 9.8.2016, julkaisuvapaa heti

 

TAIVAAN TULET TAVOITTI LÄHES 43 000 KATSOJAA
Pyynikin kesäteatterilla tapahtuu vielä elokuussa

 

Taivaan tulet -esityskausi päättyi viime lauantaina. Runsaasti positiivista katsojapalautetta saanut kiitelty näytelmä tavoitti kesän aikana lähes 43 000 katsojaa ja Pyynikin kesäteatterin täyttöaste kesän 2016 aikana oli 95%.

Kesän 2017 näytelmä tullaan julkistamaan elokuun aikana.

 

KONSERTTEJA JA STAND UP -ILTA

Vaikka oma esityskausi päättyi, Pyynikin kesäteatteri toimii elokuun aikana näyttämönä useille eri tapahtumille. Heinäkuussa alkaneet Maltti ja Valtti: Tehtävä mummolassa -seikkailunäytelmän esitykset jatkuvat vielä tiistaina 9.8. ja keskiviikkona 10.8. Koko perheen teatteriesitykselle on selvästi ollut kysyntää, sillä näytelmä on jo saavuttanut yleisötavoitteensa.

 

The Ukulele Orchestra of Great Britain -orkesteri esiintyy keskiviikkona 10.8. täydelle katsomolle, sillä konsertti on jo pitkään ollut täyteen varattu.

 

Sunnuntaina 14.8. käynnistyy Virta vie Pyynikille -festivaaliviikko. Ensimmäisenä on luvassa perhepäivä, joka huipentuu odotetun Hevisauruksen keikkaan. Ilta jatkuu Pyynikillä musikaalien maailmassa tunnelmoiden, kun Memory – Musikaalien loistoa -konsertissa esiintyy muun muassa tämän vuoden tangokuningatar Erika Vikman.

 

Festivaalin muita esiintyjiä ovat esimerkiksi Wärttinä, Saimaa, Waltteri Torikka trio, Seitsemän Seinähullua Veljestä sekä Jope Ruonansuu. Lauantai 20.8. on pyhitetty stand upille, kun esiintymisvuorossa ovat eturivin koomikot Jaakko Saariluoma, Ilari Johansson ja Niko Kivelä.

Lisätiedot Virta vie Pyynikille -tapahtumista: www.virtavie.fi.
Lipunmyynti Lippupiste.

 


 

Lehdistötiedote 17.6.2016, julkaisuvapaa heti

 

UUSI TOIMINNANJOHTAJA VALITTU

Taivaan tulet saa ensi-iltansa tänään

 

Pyynikin kesäteatteria jo kuudentoista vuoden ajan luotsannut Jari Nieminen jättäytyy tehtävästään tämän kesän jälkeen. Pyynikin kesäteatterisäätiö haki uutta toiminnanjohtajaa keväällä ja uudeksi toiminnanjohtajaksi on nyt valittu Hanna Suurhasko.

 

- Pyynikin toiminnanjohtajan paikka herätti suurta kiinnostusta ja hakemuksia tuli lähes kolmekymmentä. Valinta kohdistui Suurhaskoon, koska hänellä on laaja-alaista kokemusta kesäteatteritoiminnasta ja myös näkemystä toiminnan kehittämiseksi, Pyynikin kesäteatterisäätiön hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen kertoo.

 

Syksyllä pestinsä aloittava Suurhasko on 37-vuotias kulttuurituottaja (AMK), joka on työskennellyt näyttämötaiteen tuotannon, hallinnon ja markkinoinnin parissa puolet elämästään. Harrastajateatterissa jo nuorena kipinän alalle saanut Suurhasko on toiminut mm. Suomen Kansallisbaletin tuottajana sekä useissa teatterialan luottamustoimissa. Tällä hetkellä hän asuu perheineen Turussa ja siirtyy Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtajan tehtävään Samppalinnan Kesäteatterista.

 

Suurhasko haluaa muun muassa osallistaa yleisön teatterin toiminnan kehittämiseen.

- Tarkoituksenani ei ole myllertää asioita pyörremyrskyn lailla, vaan ensin perehtyä tehtäväkenttääni rauhassa. Varmaa kuitenkin on, että kotimainen ohjelmistoprofiili säilyy, toteaa Suurhasko.

 

 

Pyynikin kesäteatterissa saa tänään ensi-iltansa Taivaan tulet, jonka on näytelmäksi sovittanut ja ohjannut Olli-Matti Oinonen Kuopion kaupunginteatterista. Esityskausi kestää 6.8.2016 asti.

 

Pyynikin kesäteatteri 2016: TAIVAAN TULET
Esityskausi 14.6.-6.8.2016, ENSI-ILTA 17.6.2016

Lipunmyynti Lippupiste.

 

www.pyynikinkesateatteri.fi

Kuva: HANNA SUURHASKO

 


 

 LEHDISTÖTIEDOTE 7.6.2016, julkaisuvapaa heti

 

TAIVAAN TULET LUMOAA PYYNIKIN KESÄTEATTERISSA


Pyynikin kesäteatterin valtaa tänä kesänä Taivaan tulet, joka perustuu Timo Parvelan ja Kari Väänäsen käsikirjoittamaan samannimiseen tv-sarjaan. Pyynikille Taivaan tulet on näytelmäksi sovittanut ja ohjannut Olli-Matti Oinonen Kuopion kaupunginteatterista. Ensi-ilta on perjantaina 17.6.2016.

 

ELÄMÄNMENO ERILAISTA KUIN ETELÄSSÄ
Taivaan tulet alkaa siitä, kun konstaapeli Rauni Väänänen palaa vuosien jälkeen takaisin kotiseudulleen Kemijärvelle. Paluumuutto ei suju aivan mutkitta, sillä etelässä vietetyt vuodet ovat vieroittaneet hänet pohjoisen tavoista ja etäisestä isästä. Pikkukaupungin elämäntyyli ja poliisin työtehtävätkin ovat erilaisia kuin Espoossa.

Tarinasta löytyy Lapin lumoa sekä pohjoisen karua elämänmenoa. Vahvoja tunteita ja hurttia huumoria viljelevän esityksen lavastussuunnittelusta vastaa Marjatta Kuivasto, jolle vastikään myönnettiin Pirkanmaan kulttuurirahaston vuoden 2016 palkinto. Pukusuunnittelu on Maria Salmisen käsialaa. Esityksessä kuullaan muun muassa tv-sarjasta tuttua Ismo Alangon musiikkia.

Lipunmyynti Taivaan tulet -esityksiin käy vilkkaana. Tällä hetkellä on myyty ja varattu jo 38 000 lippua. Peruutuspaikkoja kannattaa kysellä pitkin kesää, sillä paikkoja saattaa vapautua vielä viikonkin varoitusajalla. Tänä kesänä päiväesityksiä on lisätty; kello 14:00 alkavia esityksiä on keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin.

 

LASTENTEATTERIA, KONSERTTEJA JA STAND UP -ILTA
Taivaan tulet -esitysten lisäksi Pyynikin kesäteatteri toimii tänä kesänä monien eri tapahtumien näyttämönä.
Heinäkuussa ensi-iltansa saa Maltti ja Valtti: Tehtävä mummolassa -esitys, jonka tuottaa Kulttuuriosuuskunta Kaje.
Sunnuntaina 31.7. vuorossa on Suomi nauraa -kesäkiertue, jossa esiintyvät maamme eturivin koomikot: Heli Sutela, André Wickström, Jaakko Saariluoma, Ali Jahangiri ja Mika Eirtovaara.

Lähes loppuunmyyty The Ukulele Orchestra of Great Britain (UK) -konsertti valtaa Pyynikin 10.8.2016.
Virta vie Pyynikille -festivaali järjestetään 14.-21.8.2016. Esiintyjinä on esimerkiksi Hevisaurus, Värttinä, Waltteri Torikka, Seitsemän Seinähullua Veljestä sekä stand up -koomikot Niko Kivelä, Jaakko Saariluoma ja Ilari Johansson.

 

Pyynikin kesäteatteri 2016: TAIVAAN TULET
Esityskausi 14.6.-6.8.2016, ENSI-ILTA 17.6.2016


Rooleissa:
Timo Allinniemi, Kake Aunesneva, Lotta Huitti, Timo Julkunen, Senni Kurittu/Idalilja Raipia, Esa Latva-ÄijöMika Lepistö, Rinna Paatso, Jarmo Perälä, Jukka Pitkänen, Pauliina Puurila, Tommi Rantamäki, Leena Rousti, Ari-Kyösti Seppo, Nina Tienhaara ja Janne Turkki

Lipunmyynti: Lippupiste, Tampereella myös Kulttuurimyymälä Aplodi
www.pyynikinkesateatteri.fi

 


 

LEHDISTÖTIEDOTE 25.2.2016, vapaa julkaistavaksi

PYYNIKIN KESÄTEATTERISÄÄTIÖ JAKOI APURAHOJA

Pyynikin kesäteatterisäätiö on jakanut apurahoja teatteriryhmille, työryhmille ja yksityishenkilöille. Apurahoja myönnettiin esimerkiksi esitystoimintaan, taiteelliseen työskentelyyn, opintoihin ja tutkimustoimintaan.
Apurahan saivat Esteetön taide ja kulttuuri, Haiharan nukketeatteri, Marika Heiskanen, työryhmä Taru Huokkola ja Joni Seppälä, Susanna Ihanus ja työryhmä, Elina Kiikku, Emilia Pokkinen, Maria Skaffari, Taaliateatteri, Anna-Liisa Tarvainen, Teatteri 2.0, Teatteri FAQ, Teatteri Täsmä, Teatteriyhdistys Eliisa, Tukkateatteri sekä Anna-Kaisa Vuorinen.

Apurahoja jaettiin kaikkiaan 50.000 euroa. Saapuneiden hakemusten yhteissumma oli yli kaksinkertainen jaettuun summaan verrattuna.
Apurahoja myönnettiin aikaisempien kesien esityksistä kertyneistä ylijäämistä. Lisäksi kertyneillä ylijäämillä on päätetty rakennuttaa kesäteatterin kahvion alueelle uusi katos asiakasviihtyvyyden parantamiseksi.

Tulevan kesän esityksen Taivaan tulet lipunmyynti on käynnistynyt vilkkaana.
Lippuja on myyty ja varattu tähän mennessä noin 30 000 kappaletta.

Pyynikin kesäteatteri
TAIVAAN TULET
Esitykset 14.6.-6.8.2016

Pyynikin kesäteatteri, toimisto, Verkatehtaankatu 11, Tampere
Liput: kulttuurimyymälä Aplodi, puh. 010 346 2000 sekä Lippupiste
Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynti puh. 010 2292 111

 


 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito