Pyynikin kesäteatteri

Pyynikin kesäteatteri Facebookissa

Lehdistö

Lehdistötiedotteet ja kuvapankki on tarkoitettu lehdistölle ja muuhun tiedotustoimintaan. Kuvien yhteydessä on mainittava kuvaajan nimi ja se, että ne ovat Pyynikin kesäteatterista sekä mahdollisuuksien mukaan kuvassa olevat näyttelijät. Kuvapankin kuvat ovat painokelpoisia.

 

Tarkempia ohjeita, lisätietoja, lehdistölippuja, kuvia ja muuta materiaalia voi pyytää sähköpostitse: lehdisto(at)pyynikinkesateatteri.fi tai puhelimitse 045 263 3088.

 


LEHDISTÖTIEDOTE 25.2.2016, vapaa julkaistavaksi

PYYNIKIN KESÄTEATTERISÄÄTIÖ JAKOI APURAHOJA

Pyynikin kesäteatterisäätiö on jakanut apurahoja teatteriryhmille, työryhmille ja yksityishenkilöille. Apurahoja myönnettiin esimerkiksi esitystoimintaan, taiteelliseen työskentelyyn, opintoihin ja tutkimustoimintaan.
Apurahan saivat Esteetön taide ja kulttuuri, Haiharan nukketeatteri, Marika Heiskanen, työryhmä Taru Huokkola ja Joni Seppälä, Susanna Ihanus ja työryhmä, Elina Kiikku, Emilia Pokkinen, Maria Skaffari, Taaliateatteri, Anna-Liisa Tarvainen, Teatteri 2.0, Teatteri FAQ, Teatteri Täsmä, Teatteriyhdistys Eliisa, Tukkateatteri sekä Anna-Kaisa Vuorinen.

Apurahoja jaettiin kaikkiaan 50.000 euroa. Saapuneiden hakemusten yhteissumma oli yli kaksinkertainen jaettuun summaan verrattuna.
Apurahoja myönnettiin aikaisempien kesien esityksistä kertyneistä ylijäämistä. Lisäksi kertyneillä ylijäämillä on päätetty rakennuttaa kesäteatterin kahvion alueelle uusi katos asiakasviihtyvyyden parantamiseksi.

Tulevan kesän esityksen Taivaan tulet lipunmyynti on käynnistynyt vilkkaana.
Lippuja on myyty ja varattu tähän mennessä noin 30 000 kappaletta.

Pyynikin kesäteatteri
TAIVAAN TULET
Esitykset 14.6.-6.8.2016

Pyynikin kesäteatteri, toimisto, Verkatehtaankatu 11, Tampere
Liput: kulttuurimyymälä Aplodi, puh. 010 346 2000 sekä Lippupiste
Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynti puh. 010 2292 111

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Jari Nieminen
040 537 0995
jari.nieminen@pyynikinkesateatteri.fi


 

 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI

Lehdistötiedote 21.8.2015                                                JULKAISUVAPAA HETI  

 

TAIVAAN TULET PYYNIKILLE  

 

Pyynikin kesäteatterin kesän 2016 näytelmä TAIVAAN TULET perustuu Timo Parvelan ja Kari Väänäsen käsikirjoittamaan samannimiseen tv-sarjaan. Näytelmän dramatisoi ja ohjaa Olli-Matti Oinonen.

 

Näytelmä tulee perustumaan samannimisen tv-sarjan materiaaliin. Näytelmässä keskitytään muutamiin juonikuvioihin, ja mukana on vain osa tv-sarjan rooleista. Näytelmän roolitus julkistetaan syksyllä 2015.

 

Olli-Matti Oinonen on Kuopion Kaupunginteatterin vakituinen ohjaaja. Hän on vieraillut usein myös Seinäjoen Kaupunginteatterissa, jossa hän on ohjannut mm. menestysmusikaalin Rocky Horror Show sekä Dance of the Vampires. Tamperelaiset muistavat Olli-Matti Oinosen Tampereen ylioppilasteatterista 1980-luvulta.

 

Esitykset 14.6.-6.8.2016. Ensi-ilta 17.6.2016.  

Lipunmyynti alkaa 12.10.2015. 

 


 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI

LEHDISTÖTIEDOTE 11.8.2015                                                                                        JULKAISUVAPAA HETI

 

AVIOLIITTOSIMULAATTORI KIINNOSTI YLEISÖÄ

 

Pyynikin kesäteatterissa esitykset kesältä 2015 päättyivät viime lauantaina. Veera Niemisen romaanin perustuvan näytelmän Avioliittosimulaattori näki 43 518 katsojaa. Esityksiä oli kesän aikana kaikkiaan 54, eli täyttöprosentiksi muodostui 96,4%.

 

Tommi Auvisen ohjaama esitys sai kiitosta raikkaudestaan. Päärooleissa nähtiin Mari Turunen ja Ville Majamaa. Koko esiintyjäkaartin murreiloittelu jaksoi naurattaa yleisöä säässä kuin säässä. Uudelle ennestään tuntemattomalle komedialle saavutettu katsojamäärä on erinomaisen hyvä.

 

Kesän 2016 näytelmä tullaan julkaisemaan elokuun aikana, ja lipunmyynti alkaa 12.10.2015.

 


Pyynikin kesäteatteri 

LEHDISTÖTIEDOTE 28.5.2015                                                                                               Julkaisuvapaa heti

 

KUTKUTTAVA KOMEDIA AVIOLIITTOSIMULAATTORI HOUKUTTAA PYYNIKILLÄ

Pyynikin kesäteatteri juhlii 60-vuotista taivaltaan

 

Pyynikin kesäteatteri juhlii tänä kesänä 60-vuotista taivaltaan ja esittää Veera Niemisen suosittuun esikoisromaanin perustuvan näytelmän Avioliittosimulaattori. Uusi kotimainen komedia tarjoaa huumoria, draamaa ja rakkautta maalaistilan tyyliin.

 

Avioliittosimulaattori sijoittuu Länsi-Suomeen maaseudulle, jossa tilaansa pyörittää ahkera mutta vähäsanainen Jussi. Mitä tapahtuu, kun Jussin morsiankokelas, vilkas ja lörppö itäsuomalainen Aino, saapuu perhehaaveineen tilalle kuukauden koeajaksi? Arki maalaistilalla ei ainakaan palaudu entisenlaiseksi. Myöskään maakuntakulttuurien ja murteiden ristitulelta ei voi välttyä.

 

NIMEKÄS NÄYTTELIJÄKAARTI

Avioliittosimulaattori-näytelmän ohjaa Tommi Auvinen, jonka edellinen työ Pyynikin kesäteatteriin oli vuoden 2003 menestysmusikaali Hopeinen kuu.

 

Veera Niemisen kirjan pohjalta Avioliittosimulaattorin ovat näytelmäksi kirjoittaneet Tommi Auvinen ja Seija Holma. Lavastajana toimii Erkki Saarainen ja pukusuunnittelu on Minna Kauhasen käsialaa. Upeista lavastuksistaan tunnettu Saarainen palkittiin maaliskuussa Lavastus- ja pukusuunnittelijat ry:n Illusion-palkinnolla.

 

Näytelmässä nähdään nimekäs näyttelijäkaarti. Rooleissa loistavat Esko Roine, Eija Vilpas, Tom Lindholm, Mari Turunen, Ville Majamaa, Ola Tuominen, Samuli Muje, Janne Kallioniemi, Miia Selin ja Tommi Rantamäki, joista ainoastaan Rantamäki on uusi kasvo Pyynikillä.

 

TUNTEIKKAITA ESITYKSIÄ JO YLI 60 VUOTTA

Kesäteatteri perustettiin Pyynikille jo vuonna 1948 nimellä Tampereen Kesäteatteri. Tampereen Teatterikerho ry otti vetovastuun 1955, jolloin nimeksi vaihtui Pyynikin kesäteatteri. Maailmanmainetta niittänyt pyörivä katsomo valmistui vuonna 1959.

 

Ohjelmistovalinnat ovat alusta asti muodostuneet pääasiassa kotimaisesta draamasta ja komediasta. Pyynikillä on nähty muun muassa Aleksis Kiven, Minna Canthin, Jalmari Finnen, Väinö Linnan, Kalle Päätalon ja Hella Wuolijoen teoksia. Kesän 2015 Avioliittosimulaattori jatkaa kotimaisten näytelmien laatulinjaa.

 

Pyynikin kesäteatterin esityksiä on tähän mennessä seurannut jo yli 3 miljoonaa katsojaa. Kaikkien aikojen yleisöennätyksen yhtenä kesänä on kerännyt vuonna 1984 esitetty Kätkäläinen (71 410 katsojaa). Tuntemattoman sotilaan näki vuosina 1961-1969 yhteensä 347 334 katsojaa.

 

Pyynikin kesäteatteri 2015: AVIOLIITTOSIMULAATTORI

Esityskausi 9.6.-8.8.2015, ENSI-ILTA 12.6.2015

Lipunmyynti: Lippupiste

www.pyynikinkesateatteri.fi

Pressikuvat: http://www.pyynikinkesateatteri.fi/lehdisto/

 


 

Pyynikin kesäteatteri

Lehdistötiedote 20.4.2015                                                                          JULKAISUVAPAA HETI 

 

PYYNIKIN KESÄTEATTERIN AVIOLIITTOSIMULAATTORI ON HERSYVÄ KOMEDIA MAAJUSSIN JA MORSIAMEN TÖRMÄYSKURSSISTA

 

Pyynikin kesäteatteri esittää kesällä 2015 Veera Niemisen suosittuun esikoisromaanin perustuvan näytelmän Avioliittosimulaattori. Komedia tarjoaa huumoria, draamaa ja rakkautta maalaistilan tyyliin.

 

Avioliittosimulaattori sijoittuu Länsi-Suomeen maaseudulle, jossa tilaansa pyörittää ahkera mutta vähäsanainen Jussi. Tilalla huseeraa varsinainen hiljaisten miesten kerho: myös Jussin isä, setä ja pikkuveli eivät turhia jutustele – edes keskenään. Maalaistalo on jämähtänyt miesvaltaisiin kaavoihinsa Jussin äidin kuoleman jälkeen; kahvikupitkaan eivät ole vaihtaneet paikkaa.

Mitä siis tapahtuu, kun Jussin morsiankokelas, vilkas ja lörppö itäsuomalainen Aino, saapuu perhehaaveineen tilalle kuukauden koeajaksi? Arki maalaistilalla ei ainakaan enää palaudu entisenlaiseksi. Myös maakuntakulttuurien ja murteiden ristitulelta ei voi välttyä.

 

Kesän takuuvarma näytelmäelämys

Pyynikin kesäteatteri on joka kesän takuuvarma ja laadukas näytelmäelämys. Teatterin tiedotuskeskuksen(TINFO) selvityksen mukaan viime kesänä ylivoimaisesti eniten kesäteatterikatsojia keräsi Pyynikin kesäteatterin Pirunpelto, jonka näki 47 914 katsojaa. Näytelmä esitettiin kesän aikana 58 kertaa.

 

Kesän 2015 suosiosta pitävät huolen lavalle marssivat näyttelijäkonkarit, jotka julkistettiin jo syksyllä. Mukana ovat Esko Roine, Eija Vilpas, Tom Lindholm, Mari Turunen ja Ville Majamaa.

Nyt esiintyjäkaarti on täydentynyt. Pyynikillä nähdään lisäksi Ola Tuominen, Samuli Muje, Janne Kallioniemi, Miia Selin ja Tommi Rantamäki, joista ainoastaan Rantamäki on uusi kasvo Pyynikin kesäteatterissa.

 

Lipunmyynti esityksiin käy vilkkaana ja kesäkuun esitykset ovat jo lähes täyteen varattuja. Kesän täyttöprosentti tällä hetkellä 77%.

-Ilahduttaa, että asiakkaat ovat kiinnostuneet Avioliittosimulaattori-näytelmästä, kyseessä on kuitenkin ihan uusi teksti. Pyynikin kesäteatterin linjalle kertoa tarinoita on kysyntää, pohtii Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Jari Nieminen.

 

Avioliittosimulaattori

Ensi-ilta: 12.6.2015

Esitykset: 9.6.–8.8.2015

Ohjaus Tommi Auvinen

Dramatisointi Tommi Auvinen ja Seija Holma.

Rooleissa: Esko Roine,Eija Vilpas,Tom Lindholm, Mari Turunen, Ville Majamaa, Ola Tuominen, Samuli Muje, Janne Kallioniemi, Miia Selin ja Tommi Rantamäki.

 

Tampereella toimiva Pyynikin kesäteatteri on yksi Suomen suurimpia kesäteattereita ja Suomessa pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut ulkoilmateatteri. Esityksiä siellä on tähän mennessä seurannut yli 3 miljoonaa katsojaa. Teatterin katsomossa on 836 katsojapaikkaa. Pyynikin kesäteatterissa esitettyjä näytelmiä ovat mm. Rauta-aika, Vain muutaman huijarin tähden, Hopeinen kuu ja Kuuma kesä ’85.


 

Lehdistötiedote 8.10.2014                                                                   JULKAISUVAPAA HETI

Pyynikin kesäteatteri

ESKO ROINE JA MUUT KOMEDIATÄHDET PYYNIKIN KESÄTEATTERILLA

Pyynikin kesäteatterin Avioliittosimulaattori–komedian pääroolien esittäjät ovat löytyneet. Veera Niemisen esikoisromaaniin pohjautuvassa uudessa näytelmässä ovat mukana mm. Esko Roine, Eija Vilpas, Tom Lindholm, Mari Turunen ja Ville Majamaa. Näytelmän ohjaa Tommi Auvinen.

 

Avioliittosimulaattorissa jännitetään, saako maajussi pitää morsiamensa. Mari Turusen esittämä Aino muuttaa kuukauden koeajalle Ville Majamaan esittämän Jussin maatilalle, jossa asuu myös Jussin isä, eno ja pikkuveli. Kielten ja luonteiden itä-länsiottelu tuo mausteensa tarinaan, jonka ensi-ilta on 12.6.2015.

 

Tom Lindholm on Pyynikin kesäteatterin katsojille tullut tutuksi maalaiskomedioista Vain muutaman huijarin tähden sekä Mooseksen perintö. Eija Vilppaan edellisestä vierailusta Pyynikillä on ehtinyt kulua jo viisi vuotta, ja Esko Roineen lähes yhtä kauan. Esko Roineen rooliin on tulossa kaksoismiehitys.

 

Ville Majamaa on yksi Pyynikin kesäteatterin vakituisista näyttelijöistä. Hänet on nähty mm. musikaaleissa Kuuma kesä ´85 ja Tulipunakukka, sekä Kalliolle kukkulalle –farssissa. Majamaa on kiinnitettynä Tampereen Teatterin näyttelijäksi, ja keväällä 2014 hänet palkittiin Eino Salmelaisen tunnustuspalkinnolla ansioistaan näyttelijänä.

 

Mari Turunen vierailee parhaillaan Suomen kansallisteatterissa Leea Klemolan uutuusnäytelmässä Maaseudun tulevaisuus. Vahvana draamanäyttelijänä tunnettu Turunen on suomalaisille tuttu myös televisiosta ohjelmista Kummeli, Presidentin kanslia ja Ajankohtainen Nelonen. Pyynikin kesäteatterissa Mari Turunen vieraili viimeksi näytelmässä Häräntappoase.

 

Kesän 2015 esitysten lipunmyynti on alkanut lokakuussa. Esitykset 9.6.-8.8.2015.

 


 

Lehdistötiedote 22.8.2014                                                                   JULKAISUVAPAA HETI

Pyynikin kesäteatteri

 

SAAKO MAAJUSSI PITÄÄ MORSIAMENSA?

 

Pyynikin kesäteatterin valloittaa kesällä 2015 Veera Niemisen esikoisromaaniin pohjautuva AVIOLIITTOSIMULAATTORI. Näytelmän ohjaa Tommi Auvinen, dramatisoi Tommi Auvinen ja Seija Holma. Teos on hurjaa komediaa aiheesta saako maa-Jussi pitää morsiamensa. Tarjolla draamaa, kauhunkierrettä, huumoria ja - rakkautta!

 

Puhelias Aino saapuu koeajalle ei niin puheliaan Jussin kotitilalle, jossa asustaa lisäksi kolme muuta miestä. Taloon, jossa Jussin äidin kuoleman jälkeen ei ole kahvikuppikaan vaihtanut paikkaansa eikä monista asioista parane puhua ääneen. Päätä pahkaa rakastuneen Ainon täytyy yrittää, sillä jos tämä suhde ei toimi, hän uskoo heittävänsä kaivoon haaveet omasta perheestä, lapsista, omasta hevosesta, lauantaidekkarin katselemisesta omalla kotisohvalla, oman miehen kainalossa…

 

Avioliittosimulaattori oli Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkintoehdokas vuonna 2013. Kirja sai loistavat arvioinnit ja se on pysynyt kirjastojen varatuimpien kirjojen listalla jo vuoden. Kirjailija Veera Nieminen on karjalaissyntyinen monitoiminainen, joka emännöi hevostilaa Ylöjärvellä ja mikrosiruttaa seudun varsoja.

 

Tommi Auvinen on ohjannut viimeksi Pyynikin kesäteatterille menestysmusikaalin Hopeinen kuu. Seija Holma on Tampereen Työväen Teatterin dramaturgi, joka tunnetaan lukuisten menestysteosten tekijänä.

 

Avioliittosimulaattori jatkaa Pyynikin kesäteatterin uusien kotimaisten teosten sarjaa.

 

Esitykset 9.6.-8.8.2015. Ensi-ilta 12.6.2015. Lipunmyynti alkaa 1.10.2014.

 


 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI

LEHDISTÖTIEDOTE 12.8.2014                                                       JULKAISUVAPAA HETI

 

PIRUNPELTO KIINNOSTI YLEISÖÄ

 

Pyynikin kesäteatterissa esitykset kesältä 2014 päättyivät viime lauantaina. Heikki Luoman ja Jukka Mäkisen käsikirjoittaman Pirunpellon näki 47 900 katsojaa. Esityksiä oli kesän aikana kaikkiaan 58, eli täyttöprosentiksi muodostui 99%.

 

Ylen tv-sarjasta tuttujen näyttelijöiden lisäksi lavalla nähtiin muutamia tuoreita kasvoja. Yleisö otti heidät hyvin vastaan, ja erityisesti Pekka Huotarin suoritus Sutkin roolissa Jukka Salmelan tilalla keräsi kiitosta. Samoin Anu Raipian vuorottelu Karoliina Blackburnin kanssa oli onnistunut ratkaisu.

 

Kesän 2015 näytelmä tullaan julkaisemaan elokuun aikana, ja lipunmyynti alkaa 1.10.2014.

 


 

Pyynikin kesäteatteri

LEHDISTÖTIEDOTE 30.5.2014                                                                                          Julkaisuvapaa heti

 

SUOSIKKIHAHMON NÄYTTELIJÄ VAIHTUU

Pyynikin kesäteatterin Pirunpelto-esityksessä tapahtuu näyttelijävaihdos. Tv-sarjasta tutun suosikkihahmo Sutkin näyttelijä Jukka Salmela joutuu terveydellisistä syistä luopumaan roolista. 

  

- Valitettavasti Salmela ei ole toipunut viimevuotisesta niskaleikkauksestaan odotetusti. Näyttelijäntyö kameran edessä sekä ohjaaminen teatterissa sujuu, mutta roolityö Pyynikin kesäteatterissa vaatii niin paljon liikkumista, ettei hänen tämän hetkinen terveydentilansa antanut myöten, toiminnanjohtaja Jari Nieminen pahoittelee.

 

Salmelan tilalla nähdään Helsingin Kaupunginteatterin näyttelijä Pekka Huotari. Pirunpellon ohjaaja Jukka Mäkinen ja Huotari ovat tuttuja vuosien takaa. Huotari näytteli Mäkisen ensimmäisessä teatterikorkeakoulun ohjauksessa 80-luvulla.

 

- Harmillinen tilanne tämä on kaikille. Jo tv-sarjan kuvauksissa olimme kuin yhtä perhettä ja nyt yksi joutui jättäytymään joukosta pois. Mutta minulla on Huotariin 28 vuoden luottamus, Mäkinen kuvailee tuntojaan näyttelijävaihdoksesta.

 

SUJAHDUS SUTKIN SAAPPAISIIN

Kaksi viikkoa ennen ensi-iltaa Sutkin saappaisiin hyppäävä Pekka Huotari harmittelee näyttelijäkollegan vointia ja fanikunnan pettymystä:

  

- Tämä on haastava tilanne, koska kyseessä on yleisön suosikkihahmo. Lähden tekemään roolia meikäläisen ehdoilla, innostunein ja vähän hirvittyneinkin mielin, Huotari summaa pikapestiään. 

 

Suurelle yleisölle Huotari on tuttu useista elokuvista. Hänet on nähty esimerkiksi Raid-elokuvassa ja tv-sarjassa. 

 

- Uskon, että Huotari tulee olemaan mies paikallaan. Hän, jos kuka, pystyy rakentamaan omanlaisensa Sutkin! ohjaaja Jukka Mäkinen kiteyttää.

 

Roolistaan haikein mielin luopuva Jukka Salmela lähettää terveiset ”uudelle Sutkille” ja kesäteatteriin saapuvalle yleisölle:

- Tsemppiä Pekka Huotarille ja nautittavaa kesää katsojille.

 

Pirunpelto-esitykset: 10.6.-9.8.2014

Ensi-ilta 13.6.2014

 


 

Pyynikin kesäteatteri                                                                                                  JULKAISUVAPAA HETI

LEHDISTÖTIEDOTE 26.5.2014

 

PIRUNPELTO TÄYTTÄÄ PYYNIKIN KESÄTEATTERIN 

Pyynikin kesäteatterissa nähdään kesällä 2014 kotimainen Pirunpelto-näytelmä. Ensi-ilta on 13.6.2014. 

Pirunpelto on draamakomedia, joka perustuu Heikki Luoman TV2:lle käsikirjoittamaan ja Jukka Mäkisen ohjaamaan tv-sarjaan.

Kaksikon aiemmista tuotoksista Pyynikillä on nähty Vain muutaman huijarin tähden (2002) ja Mooseksen perintö (2007).

 

- On hienoa palata Pyynikille vuosien jälkeen! Pyörivä katsomo on sellainen elementti, joka onnistuneesti käytettynä lisää tuntua, että katsoja on keskellä draaman pyörteitä. Tässäkin esityksessä sattuu ja tapahtuu, ohjaaja Jukka Mäkinen kuvailee tunnelmiaan harjoituskauden puolivälissä.

 

Lippukauppa on käynyt kuumana ja kesän esitykset ovat lähes täyteen varattuja. Viime viikolla myyntiin tuli kaksi lisäesitystä: perjantai 4.7.2014 kello 13:00 ja perjantai 25.7.2014 kello 13:00.

 

- Ei tämä varaustilanne poikkeuksellinen ole, mutta kyllä yleisö on osoittanut suurta mielenkiintoa Pirunpeltoa kohtaan. Kannattaa kuitenkin kysellä peruutuslippuja pitkin kesää, Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Jari Nieminen muistuttaa.

 

Pirunpelto-näytelmässä pyöritään soravarojen omistuskiistoissa ja ihmissuhdekiemuroissa. Rooleissa nähdään sarjasta tuttuja näyttelijöitä: Matti Ristinen, Jussi Myllymäki, Jukka Salmela, Sanna Saarijärvi, Teijo Eloranta, Jari Salmi, Elina Rintala, Kaisa Sarkkinen(/Sirke Lääkkölä), Timo Julkunen sekä Karoliina Blackburn 5.7. asti, jonka jälkeen Anni Kantosen roolin ottaa haltuun Anu Raipia. 

Muissa rooleissa: Sanna Majanlahti, Kake Aunesneva, Markku Thure ja Pauliina Salonen. 

 

Näytelmän pukusuunnittelu Pirjo Törni ja lavastus Juha Mäkipää.

 

Pirunpelto-esitykset: 10.6.-9.8.2014

 


Pyynikin kesäteatteri                                                                           JULKAISUVAPAA HETI

Lehdistötiedote 27.2.2014PIRUNPELLOSTA LISÄESITYKSI

Lipunmyynti sujunut yli odotusten


Pyynikin kesäteatterissa ensi kesänä esitettävän Pirunpelto-näytelmän lipunmyynti käy vilkkaana. Koko kansaa kiinnostavaan näytelmään saadaan nyt kaksi lisäesitystä myyntiin suosituimpaan ajankohtaan heinäkuulle.

- Koko kesän päivänäytökset ovat lähes kaikki täynnä, joten on hienoa, että saimme muutaman päiväesityksen lisää. Ja vaikka kesä on jo yli 90 prosenttisesti loppuunvarattu, kannattaa peruutuspaikkoja kysellä vielä keväämmälläkin, kehottaa Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Jari Nieminen.

Uusina näyttelijäkiinnityksinä Pirunpellossa nähdään Elina Rintala, Kake Aunesneva, Timo Julkunen sekä Pauliina Salonen.

Pirunpelto perustuu Heikki Luoman TV2:lle kirjoittamaan tv-sarjaan. Näytelmän ohjaa Pyynikin kesäteatteriin Jukka Mäkinen. Rooleissa nähdään tv-sarjasta tuttuja näyttelijöitä kuten Matti Ristinen, Jussi Myllymäki, Jukka Salmela, Sanna Saarijärvi, Teijo Eloranta sekä Karoliina Blackburn 5.7. asti, jonka jälkeen Anni Kantosen roolin ottaa haltuun Anu Raipia.

Pirunpelto lisäesitykset:
To 10.7.2014 kello 13:00
To 24.7.2014 kello 13:00
Liput tulevat myyntiin tiistaina 4.3.2014 kello 10:00 alkaen.

Ensi-ilta 13.6.2014
Esitykset 10.6.-9.8.2014

 


 

Pyynikin kesäteatteri                                                                           JULKAISUVAPAA HETI

Lehdistötiedote 12.12.2013

 

UUSIA KIINNITYKSIÄ PYYNIKIN KESÄTEATTERIIN

Lippukauppa käy lähes ennätystahtia

 

Pyynikin kesäteatterin ensi kesän Pirunpelto –esityksen näyttelijäkaarti on täydentynyt. Näytelmässä nähdään jo tv-sarjassa mukana olleista näyttelijöistä mm. Sanna Saarijärvi, Teijo Eloranta ja Elina Rintala.

 

Aiemmin on vahvistettu ensi kesän esiintyjistä Matti Ristinen, Jussi Myllymäki ja Jukka Salmela. Lisäksi naispäärooli on poikkeuksellisesti jaettu kahden näyttelijän kesken, kun Karoliina Blackburn nähdään Anni Kantosena 5.7.2014 saakka ja hänen jälkeensä roolin ottaa haltuun Uusi päivä –tv-sarjan näyttelijä Anu Raipia.

 

Perinteinen suomalainen uusi draama kiinnostaa yleisöä. Lippuja on ensi kesälle myyty ja varattu liki 28 000 kappaletta, eli yli puolet tarjolla olevista paikoista. Varaustilanne on lähes yhtä hyvä kuin kaksi vuotta sitten, kun myynnissä oli Kuuma kesä ’85 ensimmäinen vuosi. Vuoden loppuun asti voimassa olevat tarjoushinnat ovat kiihdyttäneet lippukaupan ennätysvauhtiin.

 

Pirunpellon esitykset 10.6.-9.8.2014.

 


 

Pyynikin kesäteatteri

Tiedote 23.8.2013                                                                                              julkaisuvapaa heti

 

PIRUNPELTO PYYNIKIN KESÄTEATTERIIN

 

Uusi kotimainen näytelmä Pirunpelto esitetään kesällä 2014 Pyynikin kesäteatterissa Tampereella. Esityksen ohjaa Jukka Mäkinen. Rooleissa tullaan näkemään tv-sarjasta tuttuja näyttelijöitä kuten Matti Ristinen, Jussi Myllymäki ja Jukka Salmela.

 

Näytelmä perustuu Heikki Luoman TV-2:lle kirjoittamaan tv-sarjaan. Sen ensimmäinen tuotantokausi esitettiin alkuvuodesta 2009 ja viimeinen neljäs kausi alkoi keväällä 2013. Pirunpelto on niitä harvoja tv-sarjoja, jotka ovat saaneet yli miljoona katsojaa.

 

Pirunpelto kertoo elämästä kuvitteellisessa etelähämäläisessä Tyrisevän kunnassa. Pirunharjun soramontun omistaja Huuko Lammi kuolee pimeissä olosuhteissa, ja espoolainen poliisi Tommi Jussila saa yllättäen kuulla olevansa suunnattomien soravarojen perijä. Moni muukin on kiinnostunut samasta maa-alueesta, koska kunnan suurin yritys Tyrjän Betoni tarvitsee yhä enemmän raaka-ainetta elementtituotantoonsa. Kiista soravarojen herruudesta käy yhä kovemmaksi. Kun pelkkä keinottelu ei riitä, käyttöön otetaan kovemmat aseet. Ilta-sanomille annetussa haastattelussa sarjan ohjaaja sanoo Pirunpellon tyylilajin olevan yhdistelmä draamaa, komediaa ja jännäriä.

 

Pirunpeltoa esitetään Pyynikin pyörivässä katsomossa kaikkiaan 54 kertaa. Ensi-ilta on 13.6.2014. Esitykset 10.6.-9.8. Lipunmyynti alkaa 1.10.2013.

 


 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI

LEHDISTÖTIEDOTE 15.8.2013                                                  JULKAISUVAPAA HETI

 

KUUMA KESÄ ´85 OTTI PAIKKANSA TOISENAKIN KESÄNÄ

 

Pyynikin kesäteatterissa toista kesää jatkanut musiikkikomedia KUUMA KESÄ ´85 keräsi 55 esityksessä yhteensä 33 378 katsojaa. Täyttöprosentiksi muodostui 72,6%. Kahden kesän 122 esityksessä katsojia oli kaikkiaan 88 238.

 

Esityksissä upeat näyttelijäsuoritukset saivat yleisön nauramaan kerta toisensa jälkeen. Ihastusta herätti myös keikkabussi ja siellä soittanut Alabama House Band.

 

Kesän 2014 näytelmä tullaan julkaisemaan elokuun aikana.

 


 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI                                                            JULKAISUVAPAA HETI

LEHDISTÖTIEDOTE 22.5.2013

 

MANSEROCK SAAGA PÄÄTTYY

 

Tampereen Työväen Teatterista vuonna 2006 alkanut manserockin menestystarina on saamassa arvoisensa päätöksen Pyynikin kesäteatterissa vuonna 2013. Viime kesän suurmenestys Kuuma kesä ’85 pyörähtää käyntiin toista kesää 5.6.2013 ja jatkaa ohjelmistossa 10.8.2013 saakka. Nyt heilläkin jotka eivät viime vuonna lippua onnistuneet saamaan on mahdollisuus päästä näkemään esitys, sillä lippuja on vielä saatavilla.

 

Pyynikin kesäteatterin pyörivää katsomoa varten käsikirjoitettu musiikkifarssi on tulvillaan tuttuja hahmoja, uskomattomia juonenkäänteitä, tunnettuja näyttelijöitä, nostalgisia vanhoja autoja ja teknisiä ihmesuorituksia. Missään päin maailmaa ei ole ennen toteutettu yhtä laajaa ja monimutkaista langattoman äänitekniikan ihmettä. Koskaan ennen ei bändi ja laulajat ole esiintyneet livenä liikkuvan keikkabussin kyydissä samalla, kun auto liikkuu parin sadan metrin päässä näyttämöltä.

 

Kuuma kesä ’85 harjoitukset ovat alkaneet tällä viikolla. Näytelmään ei ole tulossa mitään olennaisia muutoksia. Autojen runsas käyttö ja niiden rytmitys estävät suurien muutosten tekemisen. Näyttelijät ovat myös samat kuin kesällä 2012, joten myös heille jotka viime vuonna esityksen näkivät on jälleen luvassa laadukasta ja korkeatasoista kesäfestarimeininkiä.

 


 

LEHDISTÖTIEDOTE 15.8.2012                                                    JULKAISUVAPAA HETI

 

PYYNIKIN KESÄTEATTERISSA RIKOTTIIN ENNÄTYKSIÄ                    

 

Pyynikin kesäteatterin kesän 2012 esitys Kuuma kesä ´85 veti yleisöä ennätystahtiin. Lisäesityksiä järjestettiin peräti 13. Katsojia näytelmällä oli yhteensä 54 860. Täyttöprosentiksi muodostui 98%.

 

Kuuma kesä ´85 on koko 2000-luvun katsotuin esitys. Suurempia katsojalukuja on teatterin yli 60-vuotisen historian aikana saavutettu useastikin, mutta vielä 90-luvulla teatterissa oli 10-20 esitystä enemmän kesän aikana. Täyttöprosentit ovat sitä vastoin koko 2000-luvun olleet erittäin hyvät, ainoana poikkeuksena Rauta-aika kesältä 2011. Pyynikin kesäteatterin toiminta perustuu kokonaan pääsylipputuloihin, joten täydet katsomot ovat teatterin toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi välttämättömiä.

 

KESÄ 2013

 

Huolimatta ennätyksellisestä lisäesitysten määrästä, kaikki halukkaat katsojat eivät päässeet näkemään tämän kesän menestysmusiikkikomediaa. Säätiön hallitus onkin päättänyt jatkaa Kuuma kesä 85 –näytelmän esityksiä vielä tulevana kesänä. Ensi-ilta on 14.6.2013, ja esitykset jatkuvat 10.8.2013 saakka. Lipunmyynti alkaa maanantaina 3.9.2012.

 

Käsikirjoittajat Riku Suokas, Heikki Vihinen ja Heikki Syrjä lupaavat esitykseen hienoisia muutoksia, joilla korjataan esityksen pieniä suvantovaiheita. Päärooleissa jatkavat Sami Hintsanen ja Kaisa Mattila, ja musiikista vastaa edelleen Alabama House Band.

 

Edellinen kerta, kun Pyynikin kesäteatterissa on päätetty jatkaa samalla näytelmällä toinen kesä on ollut 90-luvulla. Näytelmät olivat Akseli ja Elina sekä Pohjantähden alla.

 


 

Pyynikin kesäteatteri, lehdistötiedote 30.5.2012                            JULKAISUVAPAA HETI

 

Pyynikin kesäteatterin kesän 2012 esitys Kuuma kesä ’85 saa ensi-iltansa 15.6.2012. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Heikki Syrjä, Riku Suokas ja Heikki Vihinen. Ohjaus Riku Suokas ja Heikki Vihinen. Pukusuunnittelu on Marjaana Mutasen käsialaa, lavastuksen visualisointi Tuomo Nakarin ja koreografia Osku Heiskasen. Musiikin sovitus Pekka Siistonen. Äänisuunnittelu Affe Käkilehto.

 

Kuuma kesä ’85 kertoo Tommin ja Karoliinan seikkailusta suomalaisessa festarikesässä. Näytelmä on oma itsenäinen teoksensa, joka sijoittuu Tampereen Työväen Teatterin menestysmusikaalin Vuonna ’85 keskelle, ajankohtaan joka TTT:n musikaalissa hypätään yli. Pyynikillä nähdään musiikkipitoinen farssi, todellinen road-movie, jossa ennen näkemätön määrä autoja pyörii ympäri kesäteatterin aluetta. Näytelmässä soittaa Alabama House Band, kokoonpanossa Pekka Siistonen-Kapellimestari/Kosketinsoittimet, Ari Toikka/Henri Lehikoinen-Rummut, Teemu Broman-Basso, Louie So-Kitara ja Kalle Alatalo-Kitara. Maailmanlaajuisesti poikkeuksellisen haastava äänitekniikka varmistaa Manserokin helmien kuuluvuuden. Tämä esitys nauraa hyväntahtoisesti 80-luvun tyylille ja musiikkialan ilmiöille.

 

Rooleissa nähdään neljä TTT:n musikaalista tuttua hahmoa, muutoin hahmot ovat uusia. Turmiolan Tommina esiintyy itseoikeutetusti Sami Hintsanen ja Karoliinaa esittää Kaisa Mattila. Muissa rooleissa nähdään Mauno Peppone-Jari Ahola, Komisario Peppone-Markku Toikka, Reijo “Reksu” Kukkonen-Janne Kallioniemi, Pasi “Sherpa” Mäkinen-Jyrki Mänttäri, Aimo Kekkeroos-Mika Honkanen, Layla Locket-Annina Ärölä, Rennie “Salvequick” Johnson-Risto Korhonen sekä Ylikomisario Johannes Paapoja, Työnjohtaja Carl-Christian Liljegrand, Promoottori Seppo “Puuhis” Brännare, sekä Valtion kevyen musiikin komissaari Viktor Laika-Ola Tuominen. Lisäksi Aimo Räsänen ja Ville Majamaa vuorottelevat kesän ajan Lester Kinnusen roolissa.

 

Esityksen liput ovat olleet ennätyksellisen kysyttyjä. Tällä hetkellä lipuista 97,8% on myyty tai varattu, vaikka myyntiin on laitettu jo 13 lisäesitystä. Kuuma kesä ’85 tulee rikkomaan Pyynikin kesäteatterin katsojaennätykset tällä vuosituhannella.

 

Pyynikin kesäteatterin alue uudistuu ensi kesäksi. Katsojille valmistuvat uudet yleisö-WC:t ja liikennejärjestelyjä kehitetään voimakkaasti. Tilausbusseja varten rakennetaan erilliset alueet, jossa matkustajat voidaan jättää pois kyydistä. Alueelle tulevat jalkakäytävät erottavat kevyen liikenteen autoliikenteestä ja parantavat Pyynikillä ulkoilevien turvallisuutta. Julkisia liikennepalveluja on kesäteatterin toimesta kehitetty eteenpäin. Tampereen joukkoliikenteen bussi ajaa teatterin portille ennen jokaista esitystä ja esityksen päätyttyä lähtee ylimääräinen vuoro teatterilta keskustaan. Laukontorilta teatterin lähelle Rosendahlin laivalaituriin pääsee Hopealinjan Viikinsaaren lautalla. Koska luvassa on täydet katsomot, teatteri suosittelee katsojiaan saapumaan paikalle ajoissa ja käyttämään julkisia kulkuneuvoja. Parkkipaikat tulevat taatusti loppumaan kesken.

 


 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI LEHDISTÖTIEDOTE 23.5.2012

 

KUUMA KESÄ TULOSSA PYYNIKILLE

Uusia lisäesityksiä saatu myyntiin

 

Pyynikin kesäteatterin ensi kesän näytelmän Kuuma kesä ’85 lippuja on kysytty ennätystahtiin. Kaikki kesän esitykset ovat olleet loppuunmyytyjä jo useita viikkoja. Nyt on saatu myyntiin  lisäesityksiä kuusi kappaletta jo aiemmin julkistettujen lisäesitysten lisäksi. Kaikkiaan myynnissä on nyt 67 esitystä eli reilut 55 000 katsojapaikkaa.

 

Kesäteatterin uudet yleisövessat valmistuvat esityskauden alkuun mennessä, ja samoin uudet liikennejärjestelyt. Palvelutaso Pyynikillä nousee huomattavasti. Myös teatteriin saapuvien katsojien ja Pyynikillä ulkoilevien tamperelaisten liikenneturvallisuus paranee huomattavasti.

 

Suuresta yleisömenestyksestä johtuen teatteri suosittelee asiakkailleen saapumista paikalle julkisilla kulkuvälineillä tai vaikka kävellen. Tampereen joukkoliikenteen bussi numero 21 ajaa kesäteatterin portin kautta ennen jokaista esitystä, ja esityksen jälkeen lähtee aina lisävuoro keskustaan teatterin portilta. Pyynikille pääsee myös Hopealinjan laivalla  Laukontorilta Viikinsaareen lähtevillä vuoroilla. Pyynnöstä laivat ajavat Rosendahlin laituriin, josta on pieni kävelymatka teatterille.


 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI TIEDOTE 22.3.2012                                              

 

UUSI YLEISÖ-WC-RAKENNUS  PYYNIKIN KESÄTEATTERIIN 

 

Pyynikin kesäteatterin uusien yleisö  -WC -tilojen  rakennustyöt ovat alkaneet.  Rakennus sijoittuu  kesäteatterin kahvion alueelle, jolloin asiakkaiden ei tarvitse kulkea autoliikenteen keskellä. Uudisrakennuksen tavoitteena onkin paitsi käyttömukavuuden niin myös turvallisuuden lisääminen.

 

Rakennustyöt valmistuvat tulevan kesän esityskauden alkuun mennessä.  Rakennukseen tulee myös ranta-wc Pyynikin uimarannan käyttäjille.

 

Pyynikillä ulkoileville rakennustyöt aiheuttavat jonkin verran haittaa kevään aikana. Kävelytie kesäteatterin kahviolta alas rantaan on ajoittain poikki.

 


 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI LEHDISTÖTIEDOTE 9.1.2012

MYRSKYTUHOJEN SIIVOUS ALKAA PYYNIKILLÄ

Tampereen Infran kunnossapitopalvelut suorittaa tammikuun 9. päivänä alkavalla viikolla tapanin- ja hannunpäivän myrskyjen aiheuttamien tuhojen siivoamista. Pyynikin kesäteatterin alueelta ja sen läheisyydestä poistetaan kaatuneita ja katkenneita puita. Osa puista on jäänyt konkeloon, ja ne aiheuttavat huomattavan vaaran ulkoilijoille.

Tehtävistä töistä ei ole uhkaa kesäteatterin toiminnalle. Vuoden alussa tehdään myös korvaavia istutuksia Pyynikiltä aiemmin karsittujen pensaiden tilalle.

Kesän 2012 esitysten lipunmyynti on edennyt ennätystahtia. Tällä hetkellä lipuista on myyty tai varattu yhteensä jo yli 80%.

 


 

PYYNIKIN KESÄTEATTERIN LEHDISTÖTIEDOTE 3.11.2011                                                                       

YLI PUOLET PYYNIKIN KESÄN 2012 LIPUISTA VARATTU
 
Työryhmän Heikki Syrjä – Riku Suokas – Heikki Vihinen kirjoittama uusi kotimainen musiikkikomedia KUUMA KESÄ ´85 on saanut ihmiset innokkaasti varaamaan lippuja. Pyynikin kesäteatterin 54 esityksen myynnissä olevista yli 45 000 paikasta on tällä hetkellä varattu jo yli 50%. Verrattuna aikaisempiin vuosiin lippuja varataan ennätystahtiin.
 
KUUMA KESÄ ´85 -musiikkikomedian tapahtumat alkavat samasta tilanteesta kuin TTT:n esitys, mutta tarina kertoo siitä mitä päähenkilöiden elämässä tapahtuu kesän 1985 aikana. Pääparina Pyynikillä nähdään Sami Hintsanen (Tommi) ja Kaisa Mattila (Karoliina). Musiikkina kuullaan ensimmäisen osan tapaan Eppu Normaalin, Juicen ja Popedan kappaleita.
 
Käsikirjoitus:                       Heikki Syrjä, Riku Suokas, Heikki Vihinen
Ohjaus:                                Riku Suokas ja Heikki Vihinen
Musiikin sovitus:                 Pekka Siistonen
Puvustus:                             Marjaana Mutanen
 
Esitykset ajalla 12.6.-11.8.2012.
 


 

PYYNIKIN KESÄTEATTERIN TIEDOTE 18.8.2011

 

"On pitkä kuuma kesä, ja mä aion elää sen!"

 

UUSI KOTIMAINEN MUSIIKKIKOMEDIA PYYNIKILLE 

 

Menestysmusikaalin tarina jatkuu! KUUMA KESÄ ´85 tuo Pyynikin kesäteatterin näyttämölle joukon tuttuja hahmoja Tampereen Työväen Teatterin hittimusikaalista. Työryhmä Heikki Syrjä - Riku Suokas - Heikki Vihinen ovat kirjoittaneet Pyynikille uuden musiikkikomedian, joka alkaa samasta tilanteesta kuin TTT:n esitys, mutta kertoo mitä päähenkilöiden elämässä tapahtuu kesän 1985 aikana.

 

Koulut ovat juuri päättyneet. Lokomon duunari Tommi Turmiola kohtaa Pyynikin kesäisessä yössä vaalean kaunottaren Karoliinan, ja lempi leiskahtaa. Tommin tietämättä Karoliina on pysähtynyt vain hetkeksi Tampereelle jatkaakseen kesäreissuaan poikaystävänsä Reksun bändin keikkabussissa pieniä rock-festivaaleja kiertäen. Palavasti rakastunut Tommi lähtee jäljittämään Karoliinaa.

 

Pääparina nähdään Sami Hintsanen (Tommi) ja Kaisa Mattila (Karoliina). Kuuma kesä ´85 – musiikkikomediassa kuullaan ensimmäisen osan tapaan Eppu Normaalin, Juicen ja Popedan kappaleita ja siinä irvaillaan rakkaudella 80-luvun musiikkimaailman erilaisille ilmiöille.

 

Esityksen ensi-ilta on 15.6.2012 ja esitykset jatkuvat aina elokuun puoleen väliin saakka. Lipunmyynti alkaa 3.10.2011. Pyynikin kesäteatteri, puh. 010 2292 111 ma-pe kello 10-16, www.pyynikinkesateatteri.fi.

 

Käsikirjoitus: Heikki Syrjä, Riku Suokas, Heikki Vihinen
Ohjaus: Riku Suokas ja Heikki Vihinen
Musiikin sovitus: Pekka Siistonen
Puvustus: Marjaana Mutanen