Pyynikin kesäteatteri

Pyynikin kesäteatteri Facebookissa

Anna palautetta

Otsikko
Teksti *
Nimimerkki / Nimi *

Pakolliset kentät * 
 

Julkaistut palautteet

 

 

RAUTA-AIKA 2011


Rauta-ajan musiikki
Kiitos hienosta Rauta-aika -esityksestä!Se oli kesämme kohokohta. Upeiden näyttelijäsuoritusten lisäksi ihailimme erityisesti kekseliästä musiikin käyttöä. Haluaisinkin tietää, mikä on se musiikkikappale, jota Väinö "soittaa" sähkökitarallaan. Se on tuttu nuoruuteni päiviltä, mutta en muista, mikä on kappaleen nimi ja mikä bändi sen on levyttänyt. Olisin kiitollinen, jos joku tietävä vastaisi kysymykseeni. Terv. Elisse Heinimaa
Lähettäjä:

 

VS: Rauta-ajan musiikki
Hei Elisse! Kiitos palautteestasi. Mukavaa, että nautitte esityksestä. Esityksen äänisuunnittelusta vastasi Saija Raskulla. Kysymäsi kappale on Santanan Samba pa ti.
Lähettäjä: Pyynikin kesäteatteri

 

Kesän teatterinautinto
Aivan uskomattoman vaikuttava Rauta aika kruunasi Tampereen teatterikesän. Vieläkin putkahtelee kohtauksia mieleen ja musiikki - ah - just kohdallaan. Olin myyty kun Carlos Cardell taustoitti kohtausta, ym, ym. Kiitos Kiitos
Lähettäjä: Ricce

 

Rohkea veto
Loistavaa teatteria, ns. kesäteatteria tämä ei ollut, vaan yhtä laadukasta kuin paras teatteri missään. Oivallinen sovitus, ilahduttavan tuore ja kiinnostava. Hieman ehkä episodimainen, mutta kokonaisuus kiitettävä plus. KIITOS!
Lähettäjä: Ilahtunut katsoja

 

Ei mitään meltorautaa!
Sylintäydeltä kiitoksia Kari Heiskaselle, näyttelijöille, tekniikalle...koko Pyynikin 2011 toteutustiimille! Oma elämykseni jäi viimeiseen esityspäivään, mutta onneksi sain tämän kokea. Upea sovitus, huikea tarina miehestä, joka ei näköjään koskaan muutu, vaikka aika muuttuu.
Lähettäjä: Lieto

 

Voe poijjat
Rauta-aika oli luultavasti parasta teatteria mitä olen eläissäni nähnyt - ja aika laajalla skaalalla pääkaupungin, Tampereen ja maakuntienkin esityksiä kierrän. Loistava sovitus, oivaltava ohjaus, uskomaton kokonaisuus - päälimmäisenä mieleen jäi ajatus siitä, kuinka tällaista voidaan ylipäätään aikaan saada. Ja kuinka erinomainen oivallus sovittajalta tuoda mukaan Haavikon perhe - tästähän se kaikki lähtee, vaimon kuolemasta, naisen menettämisestä, naisesta... Ja Ami Räsänenhän on loistava aina.
Lähettäjä: Lalli

 

Rauta-aika
Ylipitkä esitys,tylsä ei mikään kesäteatteriesitys.
Lähettäjä: Liisa hesasta

 

Rauta-aika
Teatteria parhaimmillaan! Olen aina ihaillut Kari Heiskasta ja siksi olin kiinnostunut näkemään Rauta-ajan ja jouduinkin toteamaan, että Heiskanenhan on NERO. Mahtava toteutus ja kekseliäitä yksityiskohtia paljon yhdistettynä vielä loistavaa musiikkia. ONNITTELUT KOKO TIIMILLE IHANASTA ELÄMYKSESTÄ!
Lähettäjä: Arja Heikkilä

 

Upeaa
Kaksi viime kesää Pyynikillä ovat olleet upeita: Häräntappoase ja Rauta-aika. Kiitos kokemuksista! Odotamme jo ensi kesää!
Lähettäjä: Mamma

 

Oli pakko...
...mennä katsomaan esitys vielä uudelleen. Käyntien välissä luin Kalevalankin toiseen kertaan. Ihailen, kuinka jollain voi olla oivallusta ja älykkyyttä tehdä näin monella tasolla hienosti toimiva ja yhteennivoutuva esitys. Näyttelijätyö uskomattoman upeaa. Kitos vielä kerran koko työryhmälle teatterielämyksestä.
Lähettäjä: Eija Valkama

 

Rauta-aika
Käytiin katsomassa ja eipä juuri kukaan meidän 20 hlön porukasta siitä tykännyt. Liian raskas, tosi erikoinen, en voi suositella, eikä ainakaan lapsille. Tuli huono fiilis. Täydellinen pettymys, mutta olishan nimenkin se jo pitänyt sanoa. Kuolemaa, ampumista, hukuttautumista, hui.
Lähettäjä: esityksessä nukuttiinkin

 

Mahtavaa...
tulkintaa - uskomattoman hauskoja oivalluksia - upeita näyttelijöitä ja puhutteleva kokonaisuus. Kiitos!
Lähettäjä: ylöjärven likka

 

Mitä ei mies vaihtaisi....
... erinomaiseen Rauta-aika -teatteriesitykseen Pyynikissä? Kiitos ohjaajalle, dramaturgille, lavastajalle sekä eritoten näyttelijöille huikaisevan hienosta teatterielämyksestä. Kokonaisuus oli kaikkea sitä, mitä teatterin olla pitää: monin keinoin koskettava, mieltä myllertävä, itkun ja naurun herättäjä. Lauantainen (29.7.) iltaesitys oli sanoin kuvaamattoman hieno kokemus. Ja jos esitykselle antautuneen katsojan havaintokyky ei ollut ihan sekaisin, taisivat näyttelijätkin olla hieman hämillään täyden katsoman antamista suosionosoituksista. Kiitos, että ette päästäneet meitä katsojia vähällä, vaan haastoitte meidät elämään ja kokemaan teatteria. jk. toivon, että tästä tehdään myös TV-taltiointi, jonka voisi tunnelmoida jälkikäteen...

Lähettäjä: Valtteri, Joensuu

 

Suurkiitokset
Todella outoa, kiinnostavaa, taidokasta ja puhuttelevaa - kiitos! Yksi seurueemme jäsen suhtautui näytelmään etukäteen epäileväisesti, mutta oli ensihetkistä lähtien täysin myyty. Heräsi halu tutustua paremmin Kalevalaan :-) Ei todellakaan mitään perinteistä kesäteatteripuskafarssia vaan sanattomaksi vetävä, tunteita ja ajatuksia herättävä tasokas tuotanto!
Lähettäjä: aj

 

Kiitos upeasta esityksestä!
Oli virkistävää nähdä pitkästä aikaa oikeaa teatteria kesäteatterissa ja Pyynikillä! Kiitos rohkeasta valinnasta, toivottavasti jatkossakin uskallatte valita ohjelmistoon mieltäliikuttavia esityksiä. Ovista juoksentelu ja moneen kertaan nähtyjen komedioiden uudelleen virittely vaikka kuinka hyvillä näyttelijöillä ja hyvällä musiikilla höystettynä ei jaksa kiinnostaa! Kiitos kaikille upean esityksen valmistaneille ja teille,jotka uskalsitte ottaa ohjelmistoon näin "rohkean" teoksen! Itselleni Kalevala avautui nyt 1. kerran ja ikää on jo lähes puolivuosisataa...
Lähettäjä: teatterin ystävä tampereelta

 

Kiitokset
Olen käynyt jo kaksi kertaa katsomassa. Olipa hieno kokemus! Hauskempi kuin odotin, mutta ei todellakaan mitään ällöttävää puskateatteria. Jos joku valittaa näytelmän raskaudesta, on tottunut katsomaan vain soopaa.
Lähettäjä: S

 

Aivan loistava
...esitys, suosittelen! Viisas ja viihdyttävä, mikä on harvinaisempi yhdistelmä kesäteatterissa.
Lähettäjä: Tampereesta kerrankin ylpeä

 

Olen ylpeä...
...että Suomessa osataan tehdä tämän tasoista teatteria. Tekstin ja dramaturgian älyllistä ilottelua parhaimmillaan. Erinomainen näyttelijätyö. Katsojaa ei aliarvioida, eikä päästetä liian helpolla. Hänet haastetaan mukaan. Kaikkea ei anneta valmiiksi pureskeltuna tarjottimella. Aihe tuotu erittäin onnistuneesti nykypäivään. Valta, ahneus, kateus, väkivalta, rahanvalta. Kaikki järjettömyys kuvattu oivaltavasti. Loistava esitys, kiitos koko työryhmälle. Ehdottomasti kesäni huippuhetki.
Lähettäjä: Eija Valkama

 

Perisuomalainen Rauta-aika
Akattomia miehiä, ahneutta, ostettavia naisia, kiusaamista, juurettomuutta. Kalevala on viisas teos, kun se sisältää tähänkin päivään sopivia teemoja. Esitys oli hyvin ja kekseliäästi toteutettu, vaikkakin minua hieman häiritsi puheen ja ylöspanon ristiriita: kalevalainen kieli nykyaikaisessa kontekstissa. Aimo Räsästä kävi sääli, kun hän topattuna puku ja poplari päällä joutui esiintymään todella helteisessa säässä. Toisaalta jälleen kerran ihailin hänen erinomaista artikulointiaan. Kysyttäessä pidinkö vai en kallistun pitämisen puolelle, mutta hieman ristiriitaisin tuntein. Onko Rauta-aika kesäteatterinäytelmä - no, miksei?!
Lähettäjä: Merja Siiriäinen

 

Mahtavan erilaista kesäteatteria!
Luin nämä nettisivukommentit ennen eilistä käyntiäni Pyynikillä ja suhtauduin uteliaalla mielenkiinnolla tulevaan esitykseen. Esitys osoitti kaikki kehut aiheellisiksi. Näyttelijät tekivät upeaa työtä, ja Haavikon Rauta-aika oli käsitelty mielenkiintoiseksi ja herkullisen yllättäväksi kokonaisuudeksi. Yhtymäkohdat kaikkiin viimeaikojen raakalaistekoihin osoittivat vain pahuuden ikuisuutta. En kyllä ymmärtänyt dramaturgin/ohjaajan ratkaisua tuoda Haavikon oma perhe mukaan käsikirjoitukseen.
Lähettäjä: Katsoja kolmostien varrelta

 

Rauta-aika
Todella järkyttävä näytös - ala-arvoisin teatteriesitys ikinä, satoja olen nähnyt. Sairasta ja mielipuolista väkivaltaa. Ihan tällaista en uskoisi tyypillisen kesäteatterivieraan hakevan. Toki löytyy aina niitä, jotka tällaisesta väkivallasta nauttivat, mutta ovat varmasti vähemmistö (toivottavasti!).
Lähettäjä: Pettynyt ja ihmeissään

 

Kiitos 16.7. -11
Edellä kerrottu jo tuntemukseni, pystyn vain toistamaan Kiitos Väinö ja muut!
Lähettäjä:

 

Rauta-aika
Ei tää paha ollut, mutta ensi vuodeksi voisi valita jotain kevyempää tai joku ihan klassikko kunniottaen toteutettuna.
Lähettäjä: Aki Pääskynen

 

Kiitos!
Aivan mielettömän upea esitys - kaikki kohdallaan: teksti, lavastus, näyttelijän työ, musiikki ja ennenkaikkea AMI!!!!
Lähettäjä: - T<3

 

Loistavaa!
Kiitos tosi mainiosta esityksestä. Nykyaikaan oli aivan mainiosti onnistuttu nostamaan "rauta-ajan" maailma. Ilo oli todellakin nähdä tämä esitys. Kiitos, ettei aina sitä perinteistä (=moneen kertaan nähtyä) kesäteatteria!
Lähettäjä: SK

 

lauantai 9.7
ala-arvoisin esitys mitä olen nähnyt ikinä teatterissa. Odotin hauskaa iltaa hyvän teatterin parissa kammottavaa ja vielä 30e maksoin turhasta ei enää pyynikille ikinä rahastusta koko paikka
Lähettäjä:

 

Kiitos elämyksestä!
Yhä,3 vrk Rauta-ajan maailmoissa käynnin jälkeen,ajatukset askaroivat nähdyssä ja kuullussa.Musiikkivalinnat(ryhmän yhteisiä ehkä?)osuivat"suoraan sieluun" - Santana sai liikutuksen kyyneleet silmiin;täydellinen nautinto!
Lähettäjä: Merja Ryynänen

 

Rauta-aika 9.7
Taas kerran Heiskanen sai porukkansa ylittämään kaikki odotukseni.Kyllä kelpas kattella ja kuunnella.Hyrisytti ja jännitti odotti ja hoksasi,ilahtui ja itketti,sopivasti järkytti.oli niin ihanaa vaikuttua esityksestä jossa oli mielettömän hienoa yhteispeliä ja yllättäviä ratkaisuja että tartee tää vielä toistamiseen tulla katsomaan ja voi vain suositella kaikille jotka haluavat jotain uutta ja raikasta.Väinön,lemminkin ja kullervon esitäjille erityis KIITOS!
Lähettäjä: K&H

 

Loistavaa!
Terve Kari Heiskanen! Lähes uskomaton kokemus tämä Rauta-aika. Paavohan se siinä mailmoineen. Nauroin, mutta tulivat vedet miehen silmiin. Muita unohtamatta Räsänen oli niin hahmonsa nahkoissa, että hirvitti. Kiitoksen kaikille ja vielä erityisesti ihanalle Annelille!
Lähettäjä: Mauno Saari

 

rauta-aika
lyhyesti ja ytimekkäästi: järkyttävää katsottavaa
Lähettäjä: väli-ajalla pois lähtenyt

 

Mahtavuutta!
Oli todella hieno esitys kaikin puolin. Useita aivan loistavia hahmoja. Haluan nähdä uudestaan ja varmasti tulenkin loppukesästä!
Lähettäjä: -Eka

 

perjantai 1.7.2011
Kullervo oli jäätävän kylmä - loistava suoritus!
Lähettäjä: eero

 

Rauta-aika rules!!
Vihdoinkin kesäteatterin lavalla jotain älykästä, kutkuttavaa, uutta, leikittelevää, ajankohtaisesti tulkittua, luovaa, hauskaa mutta kaunista katsottavaa. Ihanaa teatteria!!! Menkää katsomaan!!!!!
Lähettäjä: JM

 

Kuvottava Rauta-aika
No empä ole ala-arvoisempaa teatteriesitystä nähnyt, kyllä kesäteatterilta odottaa vallan muuta kuin tappamista ja täysin järjetöntä. Mielestäni Pyynikin perinteet velvoittavat, aina ennen olen lähtenyt teatterista iloisella mielellä odottaen seuraavan kesän esitystä...tämä oli todella hirveä!
Lähettäjä: Mari-Anne

 

Loistava
Rauta-ajan pitäisi sisältää ennakkovaroituksen: ei perinteistä kesäteatteria. Ja se on positiivinen varoitus. Esitys oli todella häikäisevä. Aiheen käsittely oli moderni, ironinen, koomisen yllättävä mutta yhtä kaikki alkuperäistä kunnioittava. Kielen säilyttäminen vanhahtavana oli loistava ratkaisu. Sanan mahti tuli esiin vahvasti ja väkevästi. Ja mikä parasta, näyttelijöistä näki heti ensi sekunneista alkaen että ovat mukana täydestä sydämestä: tekemisen ilo ja kokemuksen voimakkuus näkyi hienona tulkintana. Roolitus onnistui hienosti ja yhteistyö sujui mutkattomasti. Toivon että Pyynikillä tehdään jatkossakin rohkeita valintoja. Jo Häräntappoase hurmasi ja Rauta-ajassa hurmio säilyy.
Lähettäjä: Tommi Tapiainen

 

Rauta-aika
Olipa hauska, vauhdikas ja kekseliäs esitys! Ironia toimi. Miehet ovat niin koomisia tuossa touhotuksessaan. ;) Nautin todella joka hetkestä.
Lähettäjä: pohjolan emäntä

 

Rauta-aika
Ensi-ilta. Ensin ajattelin että ei voi olla totta. Mitä mitä? Jo kotiin mennessä että tämä pitäisi nähdä uudestaan. Tästä puhutaan vielä "joulunakin" T: Tiina, huh huh !
Lähettäjä: Tiina Hoikkala

 

Rauta-aika
Olin aivan mykistynyt esityksen jälkeen. En ilosta. Esitys ei ollut yhtään mitä odotin. Todella raskasta katseltavaa. Aikaisempina vuosina on saanut nauraa ja on ollut hyvä mieli esityksen jälkeen. Nyt sai seuraamalla seurata. Oli verta ja verta. Toivottavasti ensikesänä on hauskempi esitys :)
Lähettäjä: Haluu nauraa

 

KESÄTEATTEI
MIKSI TIETYT ASIAT OVAT VAIN RYHMILLE? TARKOITAN RISTEILYPAKETTEJA.... SAAKO POONUSTA S-RYHMÄN VIHREÄLLÄ KORTILLA? OLIS KIVA JOS SAISI..
Lähettäjä: KESÄ 2011

 

Vastaus
Hei! Yksittäisten asiakkaiden on periaatteessa mahdollista ostaa lounasristeilypaketti. Hopealinjan lounasristeilyillä on kuitenkin minimivaatimus asiakkaiden määrälle, jolloin laivan on kannattavaa lähteä matkaan. Ongelmana meillä on se, ettemme voi taata laivan lähtöä satamasta muille kun ryhmille, joten emme myy paketteja yksittäisille asiakkaille. Laiva ei lähde satamasta jos asiakkaita on vain muutama. Tämä on tietenkin harmillista, mutta vielä harmillisempaa on maksettu paketti josta ruokailu ei kesällä onnistukaan. Lipuistamme ei valitettavasti saa kerrytettyä bonuksia.
Lähettäjä: Pyynikin kesäteatteri

 

Häräntappoase
Aivan mahtava esitys! Ihan super! Ylitti kaikki odotukset. Kuulostelin lähteissä muitakin ihmisiä ja kuulin monen sanovan, että ylitti kaikki odotukset ja on hyvä näytelmä. Raikas, tuore ja nautittavaa katsottavaa. Toivottavasti saa myös kriitikoilta hyvät arvostelut ja myös nuoret löytävät tämän teatterin. Hyvät roolisuoritukset. Sopivasti vauhdikas. Koskettava ja kaunis tarina. Olin vasta lukenut kirjan ja ajattelin, että mitenkähän tuo kielenkäyttö. Ei kiroiltu liiaksi vaan sopivasti. Kiitos
Lähettäjä: Terhi, 54 v.

 

Ihan mahtavaa!
Häräntappoase oli parasta kesäteatteria mitä olen koskaan nähnyt! Iso kiitos!
Lähettäjä: eeva

 

kiitos !!!
Teatterin tarkoitushan on herättää tunteita ja sen todella teitte.Tunteiden arkistojen kätköistä palautui mieleen tuo ihana heräävän rakkauden tunne/mielentila.Kiitos siitä.
Lähettäjä: vippa

 

Kiitos!
Olin ensimmäistä kertaa kesä teatterissa ja se kyllä teki suuren vaikutuksen minuun. Olen varma, että tulen taas ensi kesänäkin.
Lähettäjä: E.A

 

Kesä -10
Pyynikin kesäteatterin grillimakkara oli mainitsemisen arvoinen makukokemus. Iloiset ja kohteliaat tytöt myivät erinomaista laatutuotetta hymyn kera, ja kopin ulkopuolella nuori vahtimestari jakoi käsiohjelmia, ja neuvoi tien katsomoon. Kesä pyynikillä oli huippu =D
Lähettäjä: Tea & Heidi

 

Yllätti nuoruudellaan
Kiitos. Olipa positiivinen yllätys! Pitkästäaikaa ei rakennettu julkkujen varaan mitäänsanomatonta, valmiiksi naurettua. Vaan nuoruus ja elämänhalu oli se mikä puri. Osaava ryhmä pani parastaan.
Lähettäjä: Hyvän teatterin ystävä